ΟΦΗ-Παναιτωλικός 2-1

Νίκος Τσιώκος
ΟΦΗ-Παναιτωλικός 2-1

bet365

Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε, όμως ο ΟΦΗ με αντεπίθεση διαρκείας, αφού αρχικά ισοφάρισε, πήρε την νίκη (2-1) μιας και εκμεταλλεύτηκε την ανυπαρξία των Αγρινιωτών στο β΄μέρος!

Περογαμβράκης αντί Κουτσιανικούλη, Σα Πίντο στην κερκίδα

Ο Περογαμβράκης ήταν αυτός που αντικατέστησε τον τιμωρημένο Κουτσιανικούλη στο 4-2-3-1 του Ρικάρντο Σα Πίντο, ο οποίος είδε το ματς από την κερκίδα λόγω της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 15 ημέρες.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Φερνάντες, δεξιά στην άμυνα ο Μπούρμπος, αριστερά ο Μιλιάζες και στα στόπερ οι Τριποτσέρης, Ζόρο. Αμυντικά χαφ οι οι Μακρής, Κάλαϊτζιτς και μπροστά τους οι Περογαμβράκης, Ζε Εντουάρντο και Όγιος. Στην κορυφή ο Παπάζογλου.

Ντεμπούτο για Στεφανάκο

Στον αντίποδα, ο Μάκης Χάβος προτίμησε για πρώτη φορά φέτος τον Στεφανάκο αντί του Μπρακάλι, επίσης, στο 4-2-3-1. Ο Γκάλο κάλυπτε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Γκόλιας το αριστερό, με τους Μελισσά, Μπικέι να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Γοδόι, Τζούνιορ και μπροστά τους οι Μπακάκης, Θεοδωρίδης, Καμαρά. Μοναδικός προωθημένος ο Μπόγιοβιτς.

Γκολ με το... καλημέρα

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το ματς ο Παναιτωλικός, με γκολ από... τα αποδυτήρια. Στην πρώτη φάση του αγώνα ο Καμαρά πέρασε τους πάντες με εξαιρετική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε ιδανικά τον Φερνάντες για να ανοίξει το σκορ.

Απάντησε ο ΟΦΗ

Αυτό, βέβαια, δεν έμεινε έτσι από τον ΟΦΗ, που αρχικά έδειχνε να μην πατάει καλά στον αγωνιστικό χώρο. Οι Κρητικοί ανέβασαν... στροφές, προειδοποίησαν με τον Παπάζογλου στο 16', όπου έκανε κακό κοντρόλ, και αφού δε δέχθηκαν δεύτερο στο 22', όταν ο Κάλαϊτζιτς πρόλαβε και σταμάτησε με καθαρή προβολή την τελευταία στιγμή τον Καμαρά, έφτασαν στην ισοφάριση στο αμέσως επόμενο λεπτό.

Ο Ζε Εντουάρντο έδωσε στον Όγιος και αυτός με ωραίο διαγώνιο σουτ νίκησε τον Στεφανάκο για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Το τέρμα αυτό ανέβασε περισσότερο τον ΟΦΗ, που αύξησε την πίεση του για δεύτερο γκολ. Ένα σουτ του Ζε Εντουάρντο στο 28' δε βρήκε δίχτυα, όπως και το τακουνάκι του Ζόρο στο 40'. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα όντας ισόπαλες.

Ανατροπή με Παπάζογλου

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, με σκοπό να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν τη νίκη. Προειδοποίησαν στο 57' με την παράλληλη σέντρα του Ζε Εντουάρντο, με τον Περογαμβράκη να μην προλαβαίνει να κάνει από κοντά την προβολή και πέτυχαν τον στόχο τους στο 66'.

Ο Μπούρμπος μπήκε στην περιοχή και έκανε το γύρισμα δίνοντας εύκολο γκολ στον Παπάζογλου, ο οποίος σκόραρε με κοντινό πλασέ. Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα οι Ομιλίτες θα μπορούσαν να... καθαρίσουν το «τρίποντο», αλλά ο Στεφανάκος σταμάτησε το σουτ του Μακουκούλα από πλάγια.

Ο γκολκίπερ των Αγρινιωτών, που μετά το γκολ του Καμαρά δεν... υπήρχαν στον αγωνιστικό χώρο, «έβγαλε» και το σουτ του Λαμπρόπουλου στο 78', όπως και την κοντινή κεφαλιά του Μακουκούλα στο 88'. Έτσι, το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους και ο ΟΦΗ πανηγύρισε τη νίκη, που τον απομάκρυνε ακόμα περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού, κάνοντας χαρούμενες γιορτές.

Man of the match: Ο Θανάσης Παπάζογλου έκανε την ανατροπή για τον ΟΦΗ και του χάρισε τη νίκη, που τον απομάκρυνε κι άλλο από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Αδύναμος κρίκος: Ανύπαρκτος ο Παναιτωλικός μετά το γκολ του Καμαρά και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όπου είχε την πρώτη τελική μόλις στο 77'.

Στο ύψος του: Ο Καμαρά άνοιξε το σκορ για τον Παναιτωλικό με εξαιρετική ενέργεια, ενώ ο Όγιος έφερε το ματς στα ίσια για τον ΟΦΗ.

Η γκάφα: Την έκανε ο Μελισσάς στο 66', όταν έχασε τον Όγιος, που στη συνέχεια σκόραρε με διαγώνιο σουτ.

Το στραγάλι: Καλή η διαιτησία του Μάνταλου, που δεν είχε δύσκολο έργο, καθώς έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Με τον Ρικάρντο Σα Πίντο να δίνει οδηγίες από την κερκίδα, ο ΟΦΗ χρειάστηκε να ανατρέψει το εις βάρος το σκορ για να πάρει στο τέλος τη νίκη και να αφήσει πίσω τα όσα συνέβησαν στη Ξάνθη. Από την άλλη πλευρά, ο Παναιτωλικός έκανε μια κακή εμφάνιση, ειδικά στο δεύτερο μέρος, μετά την «τριάρα» επί του Πλατανιά.

Συνθέσεις ομάδων

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Περογαμβράκης (65' Λαμπρόπουλος), Παπάζογλου, Κάλαϊτζιτς (65' Μακουκούλα), Ζε Εντουάρντο, Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιάζες, Όγιος (73' Βερόν).

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Γκάλο, Μπικέι, Μελισσάς, Γκόλιας (85' Σφακιανάκης), Γοδόι, Τζούνιορ (74' Παπουτσογιαννόπουλος), Μπακάκης, Θεοδωρίδης, Καμαρά, Μπόγιοβιτς (84' Πασάς).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα