Κατώτεροι των περιστάσεων (vid)

Κατώτεροι των περιστάσεων (vid)

Σταύρος Κόλκας Σταύρος Κόλκας
Κατώτεροι των περιστάσεων (vid)

bet365

Ο Σταύρος Κόλκας αναρωτιέται για το αν ο τωρινός ΠΑΟΚ εκπέμπει υγεία και για την αίσθηση που έχει δημιουργηθεί στο κόσμο για τα δύο στρατόπεδα που υπάρχουν στην διοίκηση.

Ξύπνησα πολύ νωρίς σήμερα, άλλο ένα δείγμα πρόωρης κλιμακτηρίου και ασυναίσθητα ανοίγοντας τον υπολογιστή το χέρι μου πήγε σε ένα βίντεο που παρουσιάζει το… στήσιμο της διοίκησης της Εφές Πίλσεν προς τους παίκτες της. Τους πήγαν να παρακολουθήσουν όπερα, ανυποψίαστους εντελώς και εκεί που ήταν έτοιμοι να κοιμηθούν, σε ένα πολύ καλά στημένο σκηνικό, όλο το θέατρο σηκώθηκε στον αέρα τραγουδώντας τον ύμνο της ομάδας.

Είναι ένα βίντεο που βλέπω συχνά και κυρίως εποχές που αντιλαμβάνομαι πως το συναισθηματικό δέσιμο της δικής μου ομάδας με το κοινό της πάσχει. Και πολλές φορές ταλαιπωρώ το μυαλό μου για να βρω τρόπους να αλλάξει αυτό. Ο ΠΑΟΚ δε θυμίζει σε καμία περίπτωση τον ΠΑΟΚ που μεγάλωσα. Το γιατί είναι αρκετά σύνθετο. Ας πάρουμε όμως μια σειρά για να καταλήξουμε εκεί που πρέπει. Αρχικά στο διοικητικό κομμάτι. Αυτό εκπέμπει υγεία; Μάλλον όχι.

Όταν ανέλαβε ο Ιβάν Σαββίδης υπήρξαν εντάσεις και επικοινωνιακές τριβές μεταξύ της διοίκησης Βρύζα, δηλαδή του ίδιου του Βρύζα, του ανθρώπου που είχε ξεμείνει από την εποχή Ζαγοράκη, του Άλκη Μαυροφρύδη, μερίδας του Τύπου που πρόσκεινται στη πλευρά Ζαγοράκη και βέβαια μερίδας του Τύπου που ήταν εναντίον αυτής της πρακτικής και «χρεώθηκε» στον Βρύζα.

Εγώ να δεχτώ πως πλέον δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Βγήκε κανένας απ όλους αυτούς να στείλει ένα ενωτικό μήνυμα, να ζητήσει μία έμμεση συγνώμη που ξέφυγε από τη γραμμή προστασίας της ομάδας; Βγήκε κανείς να μιλήσει για τα όσα έγιναν; Αντιλαμβάνεται κανείς πως σε αυτό το τρυπάκι μπήκε και ο κόσμος που «αρρώστησε» μέσα από αυτή τη κατάσταση;

Ο ΠΑΟΚ πέρυσι μέσα από αυτή την ένταση αντιμετώπισε πολλά προβλήματα ως οργανισμός. Δε μπορεί να μπει κάτω από το χαλάκι το γεγονός αυτό. Ουδείς αλάνθαστος, αλλά μία κοινή παρουσία των δύο πρωταγωνιστών σε μία δημόσια τοποθέτηση – εξήγηση προς το κοινό, θα ήταν αν μη τι άλλο αρσενική. Μέχρι στιγμής δεν κινείται φύλλο προς αυτή τη κατεύθυνση. Ο κόσμος συνεχίζει να έχει την αίσθηση πως υπάρχουν δύο στρατόπεδα μέσα στην ομάδα, πως δεν δουλεύουν για το κοινό καλό. Πως τρυπάει ο ένας τον άλλο. Εγώ αυτό το κλίμα εισπράττω περπατώντας στους δρόμους.

Ο Σαββίδης, εφόσον καλύψει – που θα καλύψει – και αυτή την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, το κοντέρ της επένδυσής του στον ΠΑΟΚ θα φτάσει στα 44εκατ. ευρώ. Η αίσθηση και ο φόβος που έχω είναι πως τη δεδομένη χρονική στιγμή και έτσι όπως δουλεύει ο ΠΑΟΚ, τα λεφτά δεν πιάνουν τόπο. Για να είμαι ακριβής δεν πιάνουν όσο τόπο θα μπορούσαν.

Οι ζημίες της χρήσης προήλθαν από τα μειωμένα έσοδα, απόρροια της κρίσης θα πει κάποιος, εγώ θα πω του κλίματος που υπάρχει γύρω από την ομάδα. Στη ΠΑΕ, δε γίνεται καμία ουσιαστικά προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα. Το κύμα αναβλητικότητας συνεχίζει να υφίσταται και ο λόγος είναι άγνωστος. Προφανώς και δεν υπάρχει μία φόρμουλα επικοινωνίας με το κοινό, υπάρχει μία φοβία, μία έλλειψη εμπιστοσύνης. Πως μπορεί να αλλάξει αυτό; Άλλο ένα σύνθετο θέμα.

Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης είναι φρικαρισμένος για πολλούς λόγους. Πρώτα απ όλα για τους λόγους που είναι φρικαρισμένη όλη η χώρα. Κατά δεύτερο λόγο, οπαδικά, έχει να αντιμετωπίσει έναν κυκεώνα μαλακίας στα ερτζιανά. Ο καθένας τον πριζώνει και σε μία φάση προβληματική δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει αν η πρίζα είναι στημένη για λόγους ακροαματικότητας ή είναι πραγματική. Σε αυτό το τρυπάκι βέβαια έχει μπει και ο καθένας ξεχωριστά με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Δε θα ξεχάσω ποτέ το σκηνικό με τον Κλάους πέρυσι, ο οποίος δεν επέστρεψε από την Τρίπολη και ένας που δε θέλω να χαρακτηρίσω ανέβασε φωτογραφία από τα μπουζούκια που και καλά είχε πάει μετά τον αποκλεισμό. Την άλλη μέρα, στη προπόνηση, πήγαν οργανωμένοι να λιντσάρουν τον Κλάους. Για μία φωτογραφία που ήταν τραβηγμένη τρεις μήνες πριν στις γιορτές των Χριστουγέννων. Με λίγα λόγια, ένας παντελώς άγνωστος για τις προθέσεις του, άνοιξε την πύλη της άρνησης απέναντι στο σημαντικότερο περιουσιακό μου στοιχείο. Ακολούθησε το ξύλο στον Κλάους έξω από την Τούμπα μπροστά στον πατέρα του και γενικά μία κριτική χυδαία σε ένα παιδί που φοράει τον δικέφαλο στο στήθος από 9χρονών.

Δεν υπάρχει και εκεί κανένας για να συμμαζέψει την κατάσταση. Δεν υπάρχει ένας ηγέτης να πει «τώρα κάνουμε αυτό, μετά κάνουμε εκείνο». Με φόντο βέβαια το καλό της ομάδας το οποίο για να το αντιληφθείς πρέπει και να νιώθεις.

Σε αυτό βγάζω το καπέλο στον Ολυμπιακό. Ξέρει πώς να τους κάνει όλους δικούς του. Κράζουμε εμείς για διάφορους.. γενίτσαρους, αλλά δε βλέπουμε πως αυτοί έχουν τρόπο. Πωρώνουν τους πάντες, ξέρουν πώς να τους κάνουν να αισθανθούν βασιλιάδες. Και σε πρώτη φάση, η βασική διαφορά που έχουμε με αυτούς, είναι η συγκεκριμένη. Ουσιαστικά δηλαδή, το κλίμα που έχει ο Ολυμπιακός δημιουργεί στελέχη Μουτζαχεντίν και το δικό μας στελέχη δημοσίους υπαλλήλους.

Θεωρώ πχ, πως το θέμα Κάτσε στον Ολυμπιακό θα είχε σβήσει στο καπάκι. Μπορεί να έτρωγε ένα πριβέ τραμπούκο ο μικρός για να βάλει μυαλό, αλλά μέχρι εκεί. Και θα είχε πάρει το μήνυμα πως δεν υπάρχει UCK δεν υπάρχει 17 Νοέμβρη, ούτε Ερυθρές Ταξιαρχίες. Μόνο Ολυμπιακός. Και θα έμπαινε μέσα μετά και θα έπαιζε σα να μην υπάρχει αύριο. Τόσο απλά.

Καταλήγοντας λοιπόν, αυτή τη περίοδο που είναι πάρα πολύ κρίσιμη για τον ΠΑΟΚ, άπαντες είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Διοίκηση, ΜΜΕ και οπαδοί. Και επειδή το βάρος πέφτει πάντα στη διοίκηση γιατί αυτή ορίζει στρατηγικές, καλό θα είναι να σταματήσει να κρύβεται.

ΥΓ. Ο Σαββίδης έχει βάλει πάρα πολλά εκατ. ευρώ. Αυτό το παραμύθι με την επένδυση ας σταματήσει από Πειραιά πλευρά που έχουν καβαντζωμένα τα 25 και πουλάνε και πνεύμα.

ΥΓ1. Κλείνοντας, βάζω και το βίντεο που μου δημιούργησε τον παραπάνω προβληματισμό. Εμείς θα μπορούσαμε να οργανώσουμε κάτι τέτοιο μόνο για να βαρέσουμε παίκτες

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Κόλκας
Σταύρος Κόλκας

O Σταύρος Κόλκας γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου του 1975 στην Φωκίωνος Νέγρη όπου και έζησε με τους γονείς του μέχρι και το 1980 όταν και η μητέρα του Βούλα Σαββίδη αποφάσισε να δώσει βάρος στο παιδί της αφήνοντας στην άκρη την καριέρα της δίπλα στον Μάνο Χατζηδάκη του οποίου ήταν μία εκ των μουσών της (του) τραγουδώντας τα περίφημα Πέριξ, τη νομιμοποίηση ουσιαστικά του ρεμπέτικου τραγουδιού στην Ελλάδα.

Ο πατέρας του Βαγγέλης οπαδός του ΠΑΟΚ, ο θείος του Αχιλλέας παίκτης του ΠΑΟΚ, στην οικογένεια δεν υπήρχαν περιθώρια να γίνει κάτι άλλο παρά την γέννησή του στην Αθήνα. Ο ΠΑΟΚ ήταν μία από τις πρώτες λέξεις της ζωής του.
Ο πατέρας του πρώην ποδοσφαιριστής τον έπαιρνε στο γήπεδο από μικρός. Έπαιξε στον Παύλο Μελά της Σταυρούπολης από 6 χρονών και μέχρι τα 14 ήταν αρχηγός στο προπαιδικό και το παιδικό. Μετακόμισε ξανά στον Χολαργό, όπου και αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στον τοπικό ΟΦΧ φτάνοντας μέχρι και την αντρική ομάδα. Όμως τον κέρδισε ο χουλιγκανισμός.

Με όνειρό του να γίνει παίκτης ή δημοσιογράφος του ΠΑΟΚ, τα όσα έπρεπε να στερηθεί για να γίνει το πρώτο δεν ήταν μέσα στις δυνατότητές του. Ακόμη και όταν οι φίλοι του είχαν το μυαλό του στο κοπροσκύλιασμα αυτός πήγε στη σχολή δημοσιογραφίας. Ακολούθησε ο στρατός και μετά επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί βοήθησε για να βγει η εφημερίδα της Θύρα 4 της οποίας ήταν μέλος όμως μετά ήρθε η πρώτη ευκαιρία να ασχοληθεί επαγγελματικά. Άνοιξε η εφημερίδα Μέτροσπορτ. Για δύο χρόνια κάθισε σε αυτή όμως ήρθε σε ρήξη με τον διευθυντή της. Ακολούθησε η αθλητική Βορείου Ελλάδος, τα Σπορ του Βορρά, όπως και όλα τα ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης μέχρι που εμφανίστηκε η SportDay και το ραδιόφωνό της όπου και ανέδειξε τη δυναμική του.
Του ανήκει ένα μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας που είχε η εφημερίδα Εξέδρα με διευθυντή τον Βασίλη Σαμπράκο, ενώ ήταν και από τους πρώτους ΠΑΟΚτσήδες ρεπόρτερ που ξέφυγαν από τη γραμμή της …συμπρωτεύουσας, της μιζέρια και του παθητικού ρεπορτάζ.
Σήμερα, έχει εμπλοκή στην ιστοσελίδα PAOK24, και συνεργάζεται με τον ραδιοφωνικό σταθμό Libero107,4 της Θεσσαλονίκης στον οποίο έχει ενημερωτική εκπομπή για θέματα του ΠΑΟΚ με συμπαρουσιαστή τον Δημήτρη Τσορμπατζόγλου. Η εκπομπή ξεκινά στις 13.00 για να καταφέρει να ξυπνήσει και ολοκληρώνεται στις 15.00