Ο Λουίς Σουάρες οδηγεί την Λίβερπουλ στην κορυφή

Ball Boys Ball Boys
Ο Λουίς Σουάρες οδηγεί την Λίβερπουλ στην κορυφή

bet365

Ο Λουίς Σουάρες «δαγκώνει» στην Premier League και ο Ball Boy Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για την ανατροπή των τελευταίων μηνών και τον άγγελο-διάβολο της Λίβερπουλ.

Οσο και αν είσαι κολλημένος με την ομάδα σου και γουστάρεις να βλέπεις τους παικταράδες της να σκοράρουν και να κάνουν νίκες, δεν γίνεται να μην παραδεχθείς αυτόν τον τύπο. Ο Ουρουγουανός από τη μέρα που επέστρεψε από την τιμωρία, βρίσκεται σε εκρηκτική κατάσταση και παρότι δεν έπαιζε στα πρώτα 5 ματς, έχει βαλθεί να οδηγήσει την Λίβερπουλ σε μία ιστορική σεζόν.

Στον θρίαμβο του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» τρομοκράτησε την Τότεναμ όντας μέσα και στα πέντε γκολ, με δύο δικά του, δύο ασίστ και ένα που επιτεύχθηκε ύστερα από δικό του σουτ και έφτασε τα 17 σε 11 αγώνες στέλνοντας ξανά τoυς Reds στην 2η θέση και το -2 από την κορυφή. (Στα γραφήματα από την Squawka φαίνεται η εγκατάστασή του στην αντίπαλη περιοχή, τα σουτ και οι πάσες κόντρα στους Σπερς)

Με τον Μέσι να είναι εκτός και τον Ρονάλντο να είναι ακόμα επηρεασμένος από τον πρόσφατο τραυματισμό, ο Σουάρες είναι αυτή τη στιγμή μάλλον ο πιο φορμαρισμένος παίκτης στον κόσμο και κάνει τη διαφορά στο πιο δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που έχουμε δει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Και όλα αυτά είναι σαν παραμύθι αν σκεφτεί κανείς το πως τελείωσε η περσινή σεζόν και το τι μεσολάβησε από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάνει πλέον τους πάντες να αχολούνται μαζί του μόνο για καλό…

Αρχές Αυγούστου του 2013. Αφού έχει χάσει το τέλος του 2012-13 μετά το δάγκωμα στον Ιβάνοβιτς και αφού η Λίβερπουλ έχει μείνει εκτός Ευρώπης, ο Σουάρες δηλώνει δημόσια την επιθυμία του να πάρει μεταγραφή στην Αρσεναλ. «Θα λάβω οπωσδήποτε πολύ σκληρά μέτρα. Αυτό ήταν απόλυτη έλλειψη σεβασμού προς τον σύλλογο που του έχει δώσει τα πάντα. Πιστεύω ότι ο Λουίς γνωρίζει καλά τη στήριξη που είχε από την ομάδα παρά τα όσα συνέβησαν στη σεζόν» ήταν λόγια του Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος υποχρέωσε το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο των Reds σε ατομικές προπονήσεις για κάποιες εβδομάδες.

Την ίδια στιγμή, η Αρσεναλ είχε αποφασίσει να τα σκάσει χοντρά σε αυτή τη μεταγραφική, είχε κάνει πρόταση 48 εκατ. ευρώ και ο Αρσέν Βενγκέρ περίμενε τις εξελίξεις στο Μέρσεϊσαϊντ. «Πραγματικά, δεν ξέρω τι θα αποφασίσουν, δεν γνωρίζω ούτε τι έχει ειπωθεί, ούτε τις υποσχέσεις που που έχουν δοθεί. Μας είπαν ότι ο παίκτης θέλει να φύγει και θα προσπαθήσουμε να τον πάρουμε, όμως αυτό είναι ανάμεσα στον Σουάρες και την Λίβερπουλ».

Και έτσι έμεινε. Μετά το σίριαλ του καλοκαιριού και παρά και το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ουρουγουανός έμεινε στο «Ανφιλντ» και αφού εξέτισε την ποινή του επέστρεψε στις 29 Σεπτεμβρίου στον εκτός έδρας αγώνα με την Σάντερλαντ. Με δύο γκολ.

Από εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα έχει παίξει σε άλλα 10 ματς στην Premier League και έχει απολογισμό 17 γκολ-4 ασίστ και έχει κάνει τον σούπερ φορμαρισμένο, Κουν Αγουέρο (13), να μοιάζει μπροστά του ένας… απλός επιθετικός. Ο Σουάρες είναι φέτος από άλλο πλανήτη, έχει ανεβάσει πολλά επίπεδα την Λίβερπουλ, ενώ με τη συνέπεια και τον ρυθμό που σκοράρει -αν και βρισκόμαστε σχεδόν στα μισά της σεζόν- έχει βάλει για τα καλά υποψηφιότητα για το Χρυσό Παπούτσι, αφού μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο είναι οι πρώτοι στη λίστα (17 γκολ, 34 βαθμοί).

Λίγους μήνες μετά τη μεγάλη συμβολή του στην παραμονή του 26χρονου στο «Ανφιλντ», ο Μπρένταν Ρότζερς παραδέχθηκε ότι η όλη ιστορία δεν είχε θετικά μόνο στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. «Κάποια από τα πράγματα που έκανε, ξέρει και ο ίδιος ότι ήταν λάθος και έβαλαν σε δοκιμασία τις ικανότητές μου. Υπήρξαν πραγματικά καταστάσεις-πρόκληση, όμως μετά από αυτή την εμπειρία, είμαι πλέον καλύτερος προπονητής. Ο Λουίς είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα, όμως το πιο σημαντικό για μένα ήταν να προστατεύσω την ομάδα».

Η φόρμα του Σουάρες και το ότι μπορεί να κάνει θαύματα στην επίθεση οποιασδήποτε ομάδας, έκαναν τον Αρσέν Βενγκέρ να νιώσει δικαίωση που προσπάθησε να τον αποκτήσει. «Κάθε αμυντικός στην Αγγλία, μισεί να τον αντιμετωπίζει. Διαθέτει μία σκληρή, προκλητική προσωπικότητα. Από τις πληροφορίες μου, φαίνεται ότι σε καθημερινό επίπεδο είναι εύκολο να δουλέψεις μαζί του, έχει σεβασμό, λατρεύει τις προπονήσεις. Είναι ένας άγγελος που μεταμορφώνεται σε δαίμονα μέσα στο γήπεδο. Ολοι ονειρευόμαστε να έχουμε παίκτες σαν και αυτόν». Ισως το ερχόμενο καλοκαίρι προσπαθήσει ξανά.

Ο Ουρουγουανός -που έχει ήδη στο φετινό βιογραφικό του ένα καρέ και ένα χατ τρικ- είναι ο υπεύθυνος για το 62% των γκολ της Λίβερπουλ και μόνος του έχει πετύχει περισσότερα από τις μισές ομάδες της PL. Με όσα έκανε στο γήπεδο της Τότεναμ ξεσκόνισε τα βιβλία της ιστορίας αφού οι Reds πέτυχαν τόσο μεγάλη σε έκταση νίκη στο Λονδίνο για δεύτερη φορά τα τελευταία 125 χρόνια, ενώ για 1η τα τελευταία 26 βάζουν 4+ γκολ σε τρία σερί ματς πρωταθλήματος.

«Πέρασα πολύ δύσκολες στιγμές. Το ότι επέστρεψα στο Ανφιλντ και κέρδισα ξανά τους οπαδούς μας είναι απίστευτο για μένα. Με βοήθησαν και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για να αποκτήσω και πάλι αυτοπεποίθηση. Ολοι ξέρουν τα προβλήματα που είχα και τον δύσκολο χρόνο που πέρασα, όμως ξέχασα τα πάντα και μπόρεσα να γυρίσω στο γήπεδο, όπου δουλεύω σκληρά και αυτό αναγνωρίζεται».

Δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια η Λίβερπουλ βρίσκεται σταθερά εκτός της μάχης του πρωταθλήματος, οι πρόσφατες εμφανίσεις και η 2η θέση δημιουργούν κουβέντα για κατάκτηση της PL για πρώτη φορά από τους Reds. «Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Αν συνεχίσουμε να παίζουμε στο ίδιο επίπεδο τις επόμενες 2-3 εβδομάδες θα μπορούμε να μιλήσοπυμε για το αν έχουμε τη δυνατότητα να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα ή να τερματίσουμε μέσα στην πρώτη 4άδα. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε συγκεντρωμένοι. Ξέρουμε ότι μετά την Κάρντιφ έχουμε δύο πάρα πολύ δύσκολα ματς».

Σίγουρα είναι ακόμα νωρίς για να πούμε για το πρωτάθλημα, όμως χωρίς Ευρώπη, με αυτόν τον Σουάρες, με τέτοια περάσματα από τις πιο δύσκολες έδρες στο Νησί και την απόσταση βολής από το Νο1, ο χρόνος κυλάει σαφώς υπέρ της Λίβερπουλ. Οι Reds συγκεντρώνονται κάθε φορά σε ένα ματς και παρά τις πολύ σημαντικές απουσίες (Τζέραρντ, Στάριτζ) δείχνουν μέχρι στιγμής ότι διαθέτουν τις λύσεις για να αντέξουν ψηλά.

Follow me: Giorgio_Oddo

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Ball Boys
Ball Boys