ΟΦΗ-Λεβαδειακός 1-0

Νίκος Τσιώκος
ΟΦΗ-Λεβαδειακός 1-0

bet365

Ο Παπάζογλου ήταν πάλι ο πρωταγωνιστής για τον ΟΦΗ καθώς δικό του γκολ έδωσε την νίκη (1-0) κόντρα στον Λεβαδειακό!

Έτσι έπαιξαν

Με το γνωστό 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Ρικάρντο Σα Πίντο. Ο Φερνάντες ήιταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μπούρμπος δεξιά στην άμυνα, ο Μιλιάζες αριστερά και οι Τριποτσέρης, Ζόρο στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Μακρής, Κάλαϊτζιτς και μπροστά τους δεξιά ο Κουτσιανικούλης, αριστερά ο Όγιος και στον άξονα ο Ζε Εντουάρντο. Στην κορυφή ο Παπάζογλου.

Από τη μεριά του, ο Νίκος Καραγεωργίου προτίμησε να παρατάξει τρία στόπερ στο 3-5-2, το οποίο ήταν περισσότερο 3-3-2-2. Ο Στρατηλάτης κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, με τους Γεωργίου, Λαμπρόπουλο, Σανγινέτι να αποτελούν την αμυντική τριάδα. Οι Μουλόπουλος, Μάγκας, Λυκογιάννης ήταν από δεξιά προς τα αριστερά μπροστά από τους στόπερ, ενώ οι Ιωαννίδης, Κονέ ήταν πίσω από το επιθετικό δίδυμο, τους Μάντζιο και Ορτέγκα.

Καλύτερος ο ΟΦΗ και γκολ με το... καλημέρα

Μπορεί ο Λεβαδειακός να απείλησε πρώτος στο 4' με την κεφαλιά του Λυκογιάννη, όμως ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος στη συνέχεια έχοντας την κατοχή της μπάλας και μόλις στο 7' πήρε το προβάδισμα. Ο Στρατηλάτης απέκρουσε το δυνατό σουτ του Μπούρμπου έξω από την περιοχή και παραχώρησε κόρνερ, με τον Μιλιάζες να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Ο Παπάζογλου σηκώθηκε ψηλότερα απ' όλους, ο γκολκίπερ των Βοιωτών έκανε κακή έξοδο και ο φορ των Κρητικών άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Δοκάρι ο Όγιος

Παρά το τέρμα, οι γηπεδούχοι δε σταμάτησαν εκεί και είχαν ευκαιρίες να φτάσουν στην επίτευξη και δεύτερου τέρματος. Το αδύναμο σουτ του Παπάζογλου στο 12' κατέληξε στα χέρια του Στρατηλάτη, όπως και η κεφαλιά του Παπάζογλου στο 28'.

Μάλιστα, οι Ομιλίτες είχαν και δοκάρι στο 33', με τον Μιλιάζες να εκτελεί το φάουλ με πάσα για τον Όγιος, ο οποίος έκανε το σουτ από πλάγια και την μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Στρατηλάτη πριν απομακρύνει ο Λαμπρόπουλος. Ωστόσο, αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, με τον ΟΦΗ να πηγαίνει με το υπέρ του 1-0 στα αποδυτήρια.

Δεύτερο δοκάρι, με δέκα ο Λεβαδειακός

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, ο ΟΦΗ έλεγχε το ματς, με τον Λεβαδειακό να απειλεί και πάλι πρώτος. Μόλις στα 13 δευτερόλεπτα του δευτέρου μέρους ο Τριποτσέρης έκανε λάθος, αφού ο Ροζέριο του έκλεψε την μπάλα. Αυτή πήγε στον Ορτέγκα, ο οποίος έδωσε στον Μάντζιο, αλλά ο φορ των Βοιωτών σούταρε άουτ.

Πάντως, στην πρώτη τους φάση στην επανάληψη η ομάδα του Ηρακλείου είχε και δεύτερο δοκάρι, όταν η σέντρα-σουτ του Μπούρμπου σταμάτησε στο οριζόντιο του Στρατηλάτη στο 61'. Ακολούθησαν μια κεφαλιά του Παπάζογλου στο 71' και αυτή του Μακρή από κοντά στο 76', που δε βρήκαν δίχτυα.

Ένα πλασέ του Κάντζι από πλάγια δεν ήταν ικανό να απειλήσει τον Φερνάντες στο 83' και στο 89' οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες, αφού ο Ιωαννίδης κλώτσησε τον Μπανούση στην κοιλιά και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Κομίνη. Έτσι, ο ΟΦΗ πήρε μια σημαντική νίκη-ανάσα και βρέθηκε πάνω από τον Λεβαδειακό στη βαθμολογία.

Man of the match: Το γκολ του Παπάζογλου έκανε τη διαφορά. Ο φορ του ΟΦΗ σκόραρε στο 7', ήταν μέσα στις φάσεις έχοντας ευκαιρίες και γι' άλλα τέρματα και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Τα τρία στόπερ δεν... έπιασαν τόπο για τον Νίκο Καραγεωργίου, που αναγκάστηκε να κάνει δύο μαζεμένες αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και να... ανακατέψει αρκετά την τράπουλα!

Στο ύψος του: Καλό παιχνίδι από τον Μιλιάζες, του οποίου οι στημένες φάσεις ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για τον Λεβαδειακό. Μεγάλη προσπάθεια κατέβαλε και ο Μακρής, που θα μπορούσε να «κλειδώσει» τη νίκη στο 76', αλλά και από τον Μπούρμπο.

Η γκάφα: Κακή έξοδος από τον Στρατηλάτη στο 7', αλλά και κακή αντίδραση των αμυντικών του Λεβαδειακού, με τον Παπάζογλου να πετυχαίνει το γκολ.

Το στραγάλι: Σωστή η αποβολή του Ιωαννίδη στο 89', καθώς κλώτσησε τον Μπανούση στην κοιλιά, ενέργεια που θυμίζει περισσότερο... καράτε, παρά ποδόσφαιρο! Από εκεί και πέρα, ο Κομίνης έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα, ενώ δεν είχαν πολλή δουλειά οι βοηθοί του, αφού υποδείχθηκε μόλις ένα οφσάιντ, και αυτό στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Το ταμείο του Gazzetta: Σημαντική νίκη για τον ΟΦΗ, που πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα και βρέθηκε πάνω από τον Λεβαδειακό και συνάμα μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Το γκολ του Παπάζογλου ήταν αρκετό για τους Κρητικούς, που είχαν και δύο δοκάρια, με τους Βοιωτούς να φεύγουν χωρίς βαθμό ή βαθμούς από το Ηράκλειο.

Συνθέσεις ομάδων

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Μακρής, Κάλαϊτζιτς, Ζε, Όγιος (52' Μακουκούλα), Παπάζογλου (79' Α. Λαμπρόπουλος), Κουτσιανικούλης (87' Μπανούσης).

Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου): Στρατηλάτης, Γεωργίου, Ιωαννίδης, Λυκογιάννης, Μουλόπουλος, Μάντζιος, Μάγκας (46' Ροζέριο), Γ. Λαμπρόπουλος (46' Κάντζι), Σανγκινέτι, Κονέ (73' Καπό), Ορτέγκα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα