Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος 1-0

Gazzetta team
Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος 1-0

bet365

Ο Μπαράλες με πέναλτι έδωσε την νίκη στον Αστέρα Τρίπολης (1-0) επί του Πανιωνίου και τον... έστειλε πάλι σε θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ και την Ευρώπη!

Ο Αστέρας δεν χάνει εντός, ο Πανιώνιος δεν... σκοράρει και το φαβορί πήρε έστω και δύσκολα τους τρεις βαθμούς. Ενα εύστοχο πέναλτι του Μπαράλες έκανε τη διαφορά στο ματς, οι Αρκάδες βρέθηκαν στην 4η θέση μαζί με τον Παναθηναϊκό και οι Νεοσμυρνιώτες βλέπουν τις ομάδες της ουράς να πλησιάζουν

Κατοχή χωρίς ουσία ο Αστέρας

Οι «κυανέρυθροι» ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά στο ματς και προσπάθησαν κυρίως με αντεπιθέσεις να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Ο Αστέρας είχε την κατοχή, όχι όμως τους διαδρόμους για να απειλήσει την εστία των φιλοξενούμενων. Ο Κολοβός ήταν ο κινητήριος μοχλός των «κυανέρυθρων» από τα πόδια του οποίου περνούσαν όλες οι προσπάθειες της ομάδας τους. Μάλιστα, σε ένα δίλεπτο 10'-11' είχε δυο καλές στιγμές, αλλά τόσο το φάουλ όσο και η κεφαλιά του Αραβίδη από ασίστ του δεν βρήκαν στόχο. Ο Αστέρας με ατομικές ενέργειες κυρίως προσπαθούσε να απειλήσει, σε μια από αυτές, ο Καράσκο στο 21' δεν μπόρεσε να πλασάρει όπως ήθελε. Η κατοχή ήταν συντριπτικά υπέρ του Αστέρα, ο οποίος όμως δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του. Ο Πανιώνιος με αντεπιθέσεις εκανε αισθητή την παρουσία του και έδειχνε να πατάει καλά στο γήπεδο.

Κοντά στο γκολ
Ο Αστέρας πήρε μπρος στο τελευταίο δεκάλεπτο, πίεσε τον Πανιώνιο, ο Ντε Μπλάσις πήρε προσπάθειες και η εστία των φιλοξενούμενων απειλήθηκε. Στο 38' ο Εντό με σουτάρα από 30 μέτρα είδε τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι. Η πίεση των Αρκάδων ήταν ασφυκτική και στο 42' έπειτα από σέντρα του Ντε Μπλάσις, το σουτ του Καράσκο βρήκε σε σώματα και χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία.

Οι Αρκάδες μπήκαν δυνατά στην επανάληψη, πίεσαν και στο 59' ήρθε η φάση που άλλαξε τη μοίρα του αγώνα. Το σουτ του Κοντοέ βρήκε στο χέρι του Κούρου και στο 60' ο Μπαράλες από την άσπρη βούλα πέτυχε το 1-0. Από το σημείο εκείνο, ο Αστέρας κατέβασε ταχύτητα, έδωσε χώρους στον Πανιώνιο, που όμως δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους για την εστία του Ερνάντες. Οι «κυανέρυθροι» κυρίως με σουτ προσπάθησαν να απειλήσουν, αλλά στο 82' η προσπάθεια του Μενδρινού κατέληξε άουτ.

Μan of the Match: Σε ένα ματς χωρίς φάσεις, ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος, ο Μπαράλες παίρνει τον τίτλο του ΜVP, έστω και αν αυτό ήρθε από την άσπρη βούλα. Βέβαια, ο Αργεντίνος στην επιστροφή του στο βασικό σχήμα ήταν ο πιο κινητικός παίκτης, προσπάθησε αρκετά και βοήθησε τόσο δημιουργικά, ενώ όποτε χρειαζόταν γυρνούσε να πάρει από πίσω τη μπάλα.

Στο ύψος του:Πολύ καλή η τριάδα στα χαφ του Αστέρα, Καράσκο, Εντό και Μουνάφο «κλείδωσαν» τον Πανιώνιο και ουσιαστικά η ομάδα δεν... απειλήθηκε ποτέ. Μάλιστα, ο Εντό είχε μια μεγάλη ευκαιρία στο 38' αλλα η σουτάρα του βρήκε το δοκάρι.

Αδύναμος κρίκος: Τέταρτο διαδοχικό ματς χωρίς γκολ ο Πανιώνιος και χωρίς... επίθεση δεν πας πουθενά. Μπορεί στο α' μέρος να έπαιξε πολύ καλά τις αντεπιθέσεις, αλλά δεν είχε τον τρόπο να σκοράρει.

Το στραγάλι: Δυο φάσεις μπορούν μόνο να μπουν μόνο στο μικροσκόπιο για... ανάλυση, αυτή του 32' όταν οι Αρκάδες ζήτησαν πέναλτι σε επαφή του Αυλωνίτη στον Ντε Μπλάσις, αλλά και σε αυτή που δόθηκε η ποινή. Οι «κυανέρυθροι» τονίζουν πως δεν ήταν σωστή η απόφαση στο χέρι του Κούρου. Καλός σε γενικές γραμμές ο Λιαχούδης

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Ο Αστέρας Τρίπολης επέστρεψε στις νίκες έπειτα την ήττα στον Πειραιά και στόχος του να χτίσει ένα νέο νικηφόρο σερί. Μπορεί η εμφάνιση να μην ήταν καλή, αλλά απέναντι σε έναν καλά στημένο Πανιώνιο βρήκε τον τρόπο να σκοράρει, έστω και αν αυτή ήρθε από την άσπρη βούλα. Η... αργεντίνικη παράδοση συνεχίστηκε και ο Μπαράλες έγινε ο 6ος Αργεντίνος που σκοράρει απέναντι στον Πανιώνιο (10 από τα 21 τέρματα εναντίον των κυανέρυθρων από Αργεντίνους). Ο Πανιώνιος χωρίς νίκη και γκολ στα τέσσερα τελευταία είναι πιο κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ ο Αστέρας βρέθηκε πεντάδα.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Λούι, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Κοντοές, Εντό, Μουνάφο, Καράσκο (79' Σέτι), Ντε Μπλάσις, Μπακασέτας (57' Γκρατσίνι), Μπαράλες (89' Ντελγκάδο).

Πανιώνιος (Νίκος Παντελής): Ανέστης, Παντίδος (69' Ντούνης), Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Κούρος, Μητρόπουλος, Κολοβός (89' Λάζνικ), Ζαχαράκης (83' Παναγιωτούδης), Μενδρινός, Αραβίδης, Γιάννου

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα