ΠΑΟΚ-Άλκμααρ 2-2

ΠΑΟΚ-Άλκμααρ 2-2

Απόστολος Παγώνης
ΠΑΟΚ-Άλκμααρ 2-2

bet365

Ο ΠΑΟΚ στον... τελικό της πρώτης θέσης με την Άλκμααρ, δεν βλέπονταν, γλίτωσε την ήττα στο 94' (2-2) και πάει ως 2ος στους «32» του Europa League!

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε από τα αμούστακα 18χρονα και 19χρονια της Αλκμαάρ να χάσει την πρώτη θέση στον όμιλο του. Ο Δικέφαλος που ήταν κακός σε όλο το 90λεπτό γλίτωσε την ήττα στις καθυστερήσεις με το γκολ του Πόζογλου στην πρώτη του εμφάνιση με την πρώτη ομάδα. Οι φίλαθλοι αποδοκίμασαν τους παίκτες στο τέλος, φώναξαν συνθήματα υπέρ του Γκαρσία και χειροκρότησαν μόνο τον Στέλιο Πόζογλου.

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες

Ο Χουμπ Στέφενς με σχηματισμό 4-3-3 ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Κίτσιου και αριστερά ο Λίνο, ενώ στο κέντρο της άμυνας οι Κατσουράνης και Βίτορ. Στη μεσαία γραμμή οι Τζιόλης, Κωνσταντινίδης και Λάζαρ. Στις πτέρυγες οι Λούκας και Τσοχ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης

Ο Αντβοκαατ ξεκίνησε το παιχνίδι με σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Ντε Βίντερ κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Ράινεν και αριστερά ο Χαπς, ενώ στο κέντρο της άμυνας οι Λαμ και Χουντ. Αμυντικά χαφ οι Κόρτερ και Γκουντέλι στον άξονα ο Όβερτουμ στις πτέρυγες οι Μπέρχουις και Λιούις, ενώ στην επίθεση ο Άβντιτς.

Δεν φοβήκαν τον ΠΑΟΚ

Τα μωρά του Αντβοκαντ αποδείχθηκαν πολύ «σκληρά» για να πεθάνουν στην Τούμπα. Οι Ολλανδοί μπορεί στο ξεκίνημα του αγώνα να έδωσαν χώρο στον ΠΑΟΚ όμως μετά το 20λεπτο πήραν μέτρα στο γήπεδο φτάνοντας πιο εύκολα στην εστία του Γλύκου. Ο άνθρωπος ορχήστρα για την ομάδα του Στέφενς ο Λάζαρ δεν πήρε πολλές πρωτοβουλίες, ενώ ο Κωνσταντινίδης παρότι έκανε πολλά χιλιόμετρα έδειξε πως δεν μπορεί να γίνει ο αντί Νίνης.

Οι Θεσσαλονικείς εκτός από ένα σουτ του Στοχ στο ξεκίνημα του αγώνα διαμαρτύρονται για ένα πέναλτι στο 10’ με τον Κουντ να τραβάει τον Αθανασιάδη και τον διαιτητή να συνεχίζει το παιχνίδι. Αυτές ήταν όλες κι όλες οι καλές στιγμές για την ομάδα του Στέφενς.

0-1 με Λαμ

Οι Ολλανδοί ποδοσφαιριστές ξεδίπλωσαν το πλούσιο ταλέντο στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν ν’ ανοίξουν το σκορ στο 31ο λεπτό με τον Λαμ. Ο Όβερτουμ, πάσαρε στον Φιλανδό επιθετικό που με ωραία ενέργεια γύρισε μπροστά στον Αθανασιάδη και με δυνατό σουτ έστειλε αρχικά την μπάλα στο κάθετο δοκάρι της εστία του Γλύκου και στην συνέχεια στα δίχτυα.

1-1 με πέναλτι

Η χαρά στον Ολλανδικό πάγκο δεν κράτησε πολύ καθώς ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 37ο λεπτό. Οι «ασπρόμαυροι» πίεσαν την άμυνα της ΑΖ με τον Χαπς να κάνει το λάθος ανατρέποντας τον Κίτσιου. Ο Άγγλος έδειξε την άσπρη βούλα με τον Λούκας από 9 μέτρα να ξεγελάει τον Ντε Βίντερ γράφοντας το 1-1.

Μέσα ο Σκόνδρας, έξω ο Κωνσταντινίδης

Ο Χούμπ Στέφενς στην επανάληψη έβγαλε τον Κωνσταντινίδη περνώντας στην θέση του τον Σκόνδρας. Ο Στέλιος Κίτσιου πήγε στα χαφ όπου μαζί με τους Λάζαρ και Τζιόλη ήταν το τρίο στη μεσαία γραμμή. Ο Ολλανδός ήθελε να πάρει τα τρεξίματα του νεαρού αμυντικού, αλλά και το καθαρό μυαλό που είχε στο παιχνίδι.

Οι Ολλανδοί από την δική τους πλευρά έκαναν αυτό που ξέρουν πολύ καλά από μικρή ηλικία να παίζουν απλό ποδόσφαιρο με πολλές μεταβιβάσεις. Η Αλκμαάρ ήταν η ομάδα που έκανε τις ευκαιρίες στην επανάληψη με τον Γλύκο να γλιτώνει τον ΠΑΟΚ από το γκολ. Στο 57' φοβερή ενέργεια του Μπερχάις που ζάλισε τον Λίνο, όμως απέναντι από τον Γλύκο δεν τα κατάφερε να τον νικήσει. Στο 61' είχαμε την ευκαιρία του αγώνα με τον δυνατό σουτ του Γκούντμουσον και τον Γλύκο να ίπταται και να διώχνει σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι στον αγωνιστικό χώρο και την Αλκμαάρ να κάνει ότι θέλει ήρθε το δεύτερο γκολ για τους Ολλανδούς από το σημείο του πέναλτι. Στο 70’ ο Άγγλος διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα σε χέρι που έκανε ο Λάζαρ. Ο Κόρτερ ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Συνθήματα υπέρ Γκαρσία

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά στη συνέχεια με τον κόσμο να είναι εκνευρισμένος από το ποδόσφαιρο που έβλεπε στον αγωνιστικό χώρο. Εκτός από τις αποδοκιμασίες είχαμε και συνθήματα για τον αγαπημένο της εξέδρας Πάμπλο Γκαρσία.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 με τον Στέλιο Πόζογλου. Ο Λούκας έκανε τη σέντρα, με τον μικρό να πιάνει την κεφαλιά πετυχαίνοντας το παρθενικό του γκολ με την μεγάλη ομάδα


MAN OF THE MATCH: Θα μπορούσαν να μπουν όλοι οι παίκτες της Αλκμαάρ γιατί έδειξαν πάθος, πείσμα θέληση. Όμως την δόξα κερδίσει κάποιος όταν πετυχαίνει γκολ και στην προκειμένη περίπτωση οι Λάμ και Κόρτερ

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο ΠΑΟΚ έπαιζε σήμερα για δύο αποτελέσματα για την νίκη και την ισοπαλία με στόχο την πρώτη θέση στον όμιλο. Τα 18χρονα και 19χρονα της Αλκμαάρ κατάφεραν και πήραν την πρωτιά στέλνοντας τον Δικέφαλο στην επόμενη φάση με αντιπάλους ομάδες πανίσχυρες.


ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Γλύκος ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ στο αποψινό παιχνίδι. Με τις επεμβάσεις που έκανε κράτησε χαμηλά το σκορ, ενώ δεν ευθύνεται για τα δύο γκολ που πέτυχαν οι Ολλανδοί.

Η ΓΚΑΦΑ: Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων οι περισσότεροι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν σε πολύ κακή ημέρα με αποτέλεσμα τα λάθη να είναι πολλά, ενώ δεν υπήρχε το καθαρό μυαλό τόσο από τους παίκτες που έπαιξαν, αλλά και από τον πάγκο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μάικλ Όλιβερ εκτός από την φάση στο 10’ όπου ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται για πέναλτι πάνω στον Αθανασιάδη σε γενικές γραμμές ο Άγγλος είχε σωστές υποδείξεις.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ αυτή την φορά δεν είχε τύχη, όπως δεν είχε ενέργεια, καθαρό μυαλό και πάθος στο παιχνίδι του. Ο Δικέφαλος παραλίγο να χάσει από ποδοσφαιριστές που τώρα αρχίζουν να ξεπηδάνε και ν’ αναζητούν μια ευκαιρία από τον προπονητή τους. Τα μωρά του Αντοβοκατ κέρδισαν τις εντυπώσεις «γκρεμίζοντας» τον ΠΑΟΚ από την πρώτη θέση!

ΠΑΟΚ(Στέφενς) Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Κωνσταντινίδης(54’ Σκόνδρας), Στοχ, Λούκας, Αθανασιάδης(64’ Νέτσιντ)

Αλκμάαρ(Αντβοκαντ): Ντε Βίντερ, Ράινεν, Λαμ, Χουντ, Κόρτερ, Γκουντέλι, Μπέρχουις, Όβερτουμ, Χαπς, Λιούις, Άβντιτς

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα