Οι επτά υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Οι επτά υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Gazzetta team
Οι επτά υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

bet365

Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Τσέλσι, Ντόρτμουντ, Γιουνάιτεντ, Ατλέτικο στη γυάλα της κλήρωσης και ο δρόμος του Ολυμπιακού γεμάτος αγκάθια. Το gazzetta.gr αναλύει τους επτά υποψήφιους αντιπάλους!

Η καρδιά των Πειραιωτών χτυπά τη Δευτέρα στη Νιόν της Ελβετίας, εκεί όπου θα μάθει τον αντίπαλό του στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο δρόμος για τα.... προημιτελικά είναι γεμάτος τεράστια εμπόδια, αφού οι επτά υποψήφιοι αντίπαλοι του προκαλούν δέος. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν, η Ρεάλ των Κριστιάνο, Μπέιλ, η Μπαρτσελόνα του Μέσι, η φιναλίστ της διοργάνωσης, Ντόρτμουντ, η φορμαρισμένη Ατλέτικο και η μεγάλη Γιουνάιτεντ στη γυάλα και απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν την υπέρβαση στον όμιλο και στόχος του το... θαύμα με σύμμαχο το πάθος, την ψυχή τον κόσμο του. Το gazzetta.gr αναλύει τους υποψήφιους αντιπάλους του και δίνει τα δικά του προγνωστικά.

ΜΠΑΓΕΡΝ Η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πλανήτη και η ομάδα που ο Ολυμπιακός δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να τη βρει απέναντί του. Βέβαια, οι... πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του, μιας και η παρουσία δυο γερμανικών ομάδων (ως 2η Λεβερκούζεν, Σάλκε) δίνει σε αυτό το ζευγάρι πιθανότητες 20%. Η... Μπαρτσελόνα έχει έδρα πλέον το Μόναχο και ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει καταφέρει να δημιουργήσει το πιο ισχυρό σύνολο της Ευρώπης, το περσινό τρεμπλ έχει ξεχαστεί και οι παίκτες του... πεινούν για νέες διακρίσεις. Πολλές ομοιότητες με το δημιούργημα του στη Βαρκελώνη, σούπερ ψυχολογία, «τίκι τάκα», ακρίβεια στις μεταβιβάσεις και η Μπάγερν δεν έχει σκοπό να χάσει τον θρόνο της. Εξαιρετικό το κλίμα, Ρόμπεν, Ριμπερί μια ταχύτητα πάνω φέτος, Τιάγκο το «μηχανάκι» της ομάδας, ο Λαμ αν και... αλλαγμένος είναι το ίδιο αποδοτικός, ενώ ο Μίλερ σε ελεύθερο ρόλο είναι μεταμορφωμένος. Ο Κρόος σταθερή αξία, ενώ Γκέτσε, Μάτζουκιτς, Μαρτίνεθ προσθέτουν ποιότητα, ταχύτητα και ουσία.

Τα αποδυτήρια.... πετάνε και οι ατάκες του Γκουαρδιόλα περί... ρουφιάνων λειτούργησαν ως «φάρμακο» για την απόλυτη ηρεμία. Για πολλούς οι Βαυαροί διαθέτουν το ποιοτικότερο ρόστερ, οι λύσεις πολλές και τα ονόματα προκαλούν δέος... Οι τραυματίες επιστρέφουν, Σβαϊστάιγκερ και Ρόμπεν θα είναι πανέτοιμοι στα τέλη Φεβρουαρίου και μια ενδεκάδα που θα μπορούσε να παρατάξει κόντρα στον Ολυμπιακό θα ήταν με Νόιερ κάτω από τα δοκάρια, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα στην άμυνα, Σβαϊστάιγκερ, Λαμ, Κρόος στα χαφ, δεξιά ο Ρόμπεν, αριστερά ο Ριμπερί και μπροστά ο Μίλερ.... Στη Μπουντεσλίγκα κάνει πάρτι, στο κύπελλο είναι στα προημιτελικά, ενώ στους ομίλους έκανε μόνο μια ήττα και αυτή στο τελευταίο ματς, αφού πρώτα έσπασε το ρεκόρ με 10 διαδοχικές νίκες. Οσο για τις αδυναμίες της... Πάμε σε στατιστικό, ποτέ καμία ομάδα δεν έχει κερδίσει δυο φορές το Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε θα... μπορούσε η έκπληξη να γίνει στη φάση των «16».
ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ: ΜΠΑΓΕΡΝ 95% - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5%

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ Στη πορεία προς την απεξάρτηση από το tiki taka, η Μπάρτσα μοιάζει τούτη τη σεζόν κάποιες φορές να τα έχει χαμένα. Ωστόσο, αυτή η σχετική κρίση ταυτότητας που βιώνει, δεν έχει αρνητική επίδραση τόσο στα αποτελέσματα όσο στην αγωνιστική τέρψη που πλέον δεν προσφέρει όπως στο πρόσφατο παρελθόν. Ο Τάτα Μαρτίνο θέλει να την κάνει να παίζει ενίοτε και πιο γρήγορο, άμεσο ποδόσφαιρο και να μην ντρέπεται να τρέξει ακόμα και με μεγάλες μπαλιές στην κόντρα. Αυτό βέβαια δυσκολεύονται ενίοτε να το παρακολουθήσουν τα παλιά αστέρια της ομάδας που έχουν... εθιστεί στο Passing game. Ολο αυτό μερικές φορές δημιουργεί κομφούζιο, το οποίο συμπληρώνει αρνητικά η μόνιμη πλέον απουσία του ηγέτη Πουγιόλ στην άμυνα, που με τον Μασεράνο βασικό, εξακολουθεί να πορεύεται με σύνθεση ανάγκης. Από τη μέση και μπροστά τα λόγια είναι περιττά. Η μηχανή εργάζεται στο φουλ και γι αυτό φροντίζουν ιδιαίτερα οι Νεϊμάρ (6 γκολ, 11 ασίστ) και Φάμπρεγας (6 γκολ, 14 ασίστ), αντικαθιστώντας ιδανικά τον απόντα Μέσι και τον εμφανώς πεσμένο λόγω ηλικίας Τσάβι. Στο δια ταύτα η Μπαρτσελόνα εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στα φαβορί για την κούπα παρά το ότι δεν είναι η υπερομάδα που ήταν στα χρόνια του Πεπ Γκουαρδιόλα και σίγουρα τα πράγματα θα βελτιωθούν ακόμα περισσότερο με την επιστροφή του θαυματουργού κοντοπίθαρου.
ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ: ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 95% - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5%


ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός του ποδοσφαίρου για να καταλάβει ότι αυτή η Ρεάλ είναι από τις χειρότερες... επιλογές για τον Ολυμπιακό. Με τους υπερηχητικούς Ρονάλντο, Μπέιλ, με υπερπαίκτες σε όλες τις γραμμμές και τον Αντσελότι στον πάγκο, οι Μερένγκες έχουν για ακόμα μία σεζόν στόχο το περιβόητο «δέκατο» και θα πρέπει να γίνει κανονικό θαύμα για να περάσουν οι Ερυθρόλευκοι, ειδικά από τη στιγμή που ο Καρλέτο είναι προπονητής που «χτυπάει» πάντα την Ευρώπη. Οι Μπλάνκος έχουν ξεπεράσει το πρώτο δύσκολο κομμάτι της σεζόν, δένουν όλο και περισσότερο μεταξύ τους, βρίσκονται σε φουλ φόρμα και αν κάποιος θελήσει οπωσδήποτε να βρει κάτι για να ονευρευτεί, θα πρέπει να κοιτάξει στα μετόπισθεν της Βασίλισσας, η οποία έχει κρατήσει σε μετρημένα παιχνίδια το «μηδέν» στην εστία της. Για να είμαστε... Ρεαλιστές αν η κληρωτίδα παίξει άσχημο παιχνίδι το μόνο θετικό θα είναι ότι κανένας δεν πρόκειται να κατηγορήσει τον Ολυμπιακό για τον αποκλεισμό, κάτι το οποίο θα διώξει το όποιο άγχος.
ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ: Ρεάλ Μαδρίτης 95% - Ολυμπιακός 5%

ΤΣΕΛΣΙ Ενα μάτσο πανάκριβοι παικταράδες και ο Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο. Η Τσέλσι αν και δεν τα πάει καλά τελευταία στην Premier League είναι ένα μέγεθος με το οποίο ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να τα βάλει. Τσεχ, Τέρι, Νταβίντ Λουίζ, Κόουλ, Λάμπαρντ, Αζάρ, Σίρλε, Μάτα, είναι παίκτες μεγάλου επιπέδου που λίγο να παίξουν μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Παρότι διαθέτει βάθος που λίγα κλαμπ έχουν στον κόσμο, στους Μπλε μπορεί να βρει κάποιος αρνητικά σε άμυνα και επίθεση. Στην Αγγλία, μετά από πολύ καιρό δέχεται εύκολα 2-3 γκολ, ενώ οι επιθετικοί της δεν μπορούν με τίποτα να βρουν ρυθμό, με τους Τόρες, Ετό, Μπα να έχουν βάλει μαζί 4 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Μία ακόμα... θετική σκέψη σε πιθανή κλήρωση με τους Λονδρέζους είναι τα δύο ματς στον όμιλο κόντρα στην Βασιλεία, η οποία νίκησε δύο φορές.
ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ: Τσέλσι 80% - Ολυμπιακός 20%

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ Κανένας δε θα περίμενε οι κόκκινοι διάβολοι να είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση. Ο Μόγιες δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο, όμως τα ματς για την επόμενη φάση του Champions League θα γίνουν τον ερχόμενο Φεβρουάριο, οπότε κανένας δεν μπορεί να προδικάσει ότι το ντεφόρμισμα της Γιουνάιτεντ θα συνεχιστεί μέχρι τότε. Ο Μόγιες με δηλώσεις του πριν λίγες ημέρες άφησε να εννοηθεί ότι έχει την οικονομική στήριξη της διοίκησης, για να ξοδέψει τον Ιανουάριο. Άλλες χρονιές σίγουρα κανένας δεν ήθελε την Γιουνάιτεντ ειδικά σε φάση νοκ άουτ, όμως αυτή την στιγμή μοιάζει η πιο επιθυμητή αντίπαλος. Οι Άγγλοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα σχεδόν σε όλες τις γραμμές. Ο Φελαϊνί δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα, ενώ η αστάθεια στην άμυνα είναι κάτι πρωτοφανές.

Πάλι καλά που έμεινε και ο Ρούνεϊ, παρά το πρέσινγκ της Τσέλσι στις τελευταίες ημέρες της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου και είναι... όαση. Θέμα ποιότητας, φυσικά, δεν τίθεται, καθώς οι μονάδες της Γιουνάιτεντ μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν τη διαφορά. Εκείνο που φαίνεται μέχρι τώρα είναι ότι δεν έχει βρεθεί η χημεία με τον Μόγιες στον πάγκο.
ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ: ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ 70% - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 30%

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ Οι Βεστφαλοί κατάφεραν στο τέλος όχι μόνο να πάρουν την πρόκριση, αλλά και την πρωτιά στον όμιλο του... θανάτου με Άρσεναλ, Νάπολι και Μαρσέιγ. «Χτυπημένοι» από τραυματισμούς, έχασαν τον ρυθμό που είχαν στην αρχή της σεζόν και ουσιαστικά έμειναν εκτός της διεκδίκησης της Μπουντεσλίγκα. Πολλά τα προβλήματα στην άμυνα, όμως όλα αναμένεται να φτιάξουν μετά την χειμερινή διακοπή, καθώς επιστρέφει ο Χούμελς, ενώ αναμένεται να είναι έτοιμος και ο Γκουντογκάν. Τις τελευταίες εβδομάδες παίζει χωρίς την βασική της 4άδα. Επίθεση-φωτιά, όμως οι παίκτες του Κλοπ έχουν επηρεαστεί από το γενικότερο κακό κλίμα με τους τραυματισμούς. Ο Λεβαντόφσκι τώρα μπορεί να είναι ντεφορμέ και ο Μχιταριάν να έχει κατεβάσει... ταχύτητα, όμως μετά από έναν μήνα ξεκούρασης και προετοιμασίας, τα πράγματα αναμένεται να είναι διαφορετικά.

Τα καλά νέα είναι ότι μέχρι τώρα η Μπορούσια δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα της προηγούμενης σεζόν, όταν και διέλυε όποιον έβρισκε στο διάβα της. Το γεγονός, όμως, ότι στην καλή της μέρα έφυγε με νίκη από το Λονδίνο επί της Άρσεναλ (1-2) λέει πολλά για την ποιότητά της... Οι πιθανότητες σίγουρα δεν είναι με το μέρος του Ολυμπιακού, όμως σαφώς από τη μία μοιάζει λίγο καλύτερη κλήρωση, ενώ από την άλλη οι ερυθρόλευκοι... κάτι της χρωστάνε.
ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ: ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 70% - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 30%

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ Το όνομα λογικά θα την καθιστούσε επιθυμητή. Αυτό όμως σε μία άλλη εποχή και όχι σε αυτή του Ντιέγο Σιμεόνε. Με τέσσερις ευρω-κούπες (2 Europa League, 2 Σούπερ Καπ) τα τελευταία χρόνια και με εκπληκτική άνοδο ώστε να διεκδικεί στα ίσα την φετινή Πριμέρα και να κάνει δύο διαδοχικές νίκες στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (η περσινή έφερε και το Κύπελλο), κάθε άλλο παρά ευνοϊκή θα ονομαζόταν η κλήρωση μαζί της. Οι Ροχιμπλάνκος είναι εκπληκτική ΟΜΑΔΑ με όλη τη σημασία της λέξης και ακόμα και το ρηχό ρόστερ που θεωρητικά είναι η μεγάλη αδυναμία της, η σούπερ διαχείριση του προπονητή της δεν το έχει αφήσει να βγει στην επιφάνεια ως πρόβλημα. Απόλυτα ισορροπημένη σε όλες τις γραμμές με τον κορυφαίο νεαρό τερματοφύλακα (Κουρτουά), τρομερή ανασταλτική λειτουργία συνολικά, μαέστρο τον -με θέλουν όλοι- Κόκε (3 γκολ, 10 ασιστ) και matador τον τρελό Ντιέγκο Κόστα (18 γκολ) βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της σύγχρονης ιστορίας της. Για του λόγου το αληθές, τα νούμερα της ξεπερνούν ακόμα και εκείνα του νταμπλ του 1996 και σε αυτή την περίπτωση οι αριθμοί δεν λένε ψέματα...
ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ: ΑΤΛΕΤΙΚΟ 80% - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 20%

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα