Λίβερπουλ τα βάζει, Τσέλσι… μπάζει!

Gazzetta team
Λίβερπουλ τα βάζει, Τσέλσι… μπάζει!

bet365

Η Λίβερπουλ σε νέο goal feast έριξε τέσσερα στην Γουέστ Χαμ (4-1) και έπιασε την Τσέλσι που έχασε εκτός από την Στόουκ (3-2). Γκέλα και η Σίτι.

Δεν έμαθε από το πάθημα η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο που αν και προηγήθηκε νωρίς κόντρα στην Στόουκ παρουσίασε τα ίδια προβλήματα στην άμυνα και αφού δέχθηκε για δεύτερο σερί ματς τρία γκολ ηττήθηκε με 3-2 εκτός έδρας. Η συγκομιδή των 30 βαθμών σε 15 αγώνες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος είναι η πιο μικρή στην καριέρα του Πορτογάλου σε Τσέλσι, Ρεάλ, Ιντερ, Πόρτο. Μόνος του έπαιζε ο Γερμανός εξτρέμ, Αντρέ Σίρλε, που πήρε φανέλα βασικού, πέτυχε δύο γκολ και είχε δοκάρι για να βάλει τους Μπλε μπροστά στο σκορ.

Στο 5' ο Γερμανός εξτρέμ έπιασε δουλειά και με κούρσα από δεξιά έσωσε στον Ραμίρες, ο οποιος σούταρε άουτ και στο 10' αφού ζάλισε τον προσωπικό του αντίπαλο έπιασε ωραίο αριστερό εκτός περιοχής και έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Μπέγκοβιτς (0-1). Η Στόουκ δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να σπάσει την υπεροχή των Μπλε και δοκίμασε πάρα πολλά τυφλά γεμίσματα, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να καθαρίσουν το ματς στο σημείο που ήταν καλύτεροι.

Στο 25' ο Αζάρ δεν βρήκε τον Τόρες, η Στόουκ φάνηκε για πρώτη φορά στο 38' με μία αναιμική κεφαλιά του Γουόλτερς και στο επόμενο λεπτό ο Ραμίρες σούταρε στα χέρια του Μπέγκοβιτς. Παρότι οι Πότερς δεν είχαν φάση της προκοπής σε ολόκληρο το πρώτο μέρος, πήγαν στα αποδυτήρια με 1-1. Στο 42' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αρναούτοβιτς ολόκληρη η άμυνα της Τσέλσι πήρε απουσία και ο Κράουτς βρήκε χρόνο να κοντρολάρει όντας λίγο έξω από την μιρκή περιοχή και με πλασέ να ισοφαρίσει.

Στα τελευταία 10 ματς πρωταθλήματος, η Τσέλσι έχει κρατήσει την εστία της ανέπαφη μόλις μία φορά.

Τα χειρότερα για το σύνολο του Special One ήρθαν στο δεύτερο μέρος. Στο 50' ο Γουόλτερς έκανε πεντακάθαρο φάουλ στον Αθπιλικουέτα, ο ρέφερι δεν το υπέδειξε, ο Ιρλανδός έδωσε στον Αϊρλαντ και ο τελευταίος με υπέροχο πλασέ με το αριστερό νίκησε τον Τσεχ για το 2-1.

Η αντίδραση της Τσέλσι ήταν άμεση, καθώς μόλις τρία λεπτά αργότερα, μετά από φάουλ του Μάτα και απόκρουση της άμυνας της Στόουκ ο Σίρλε με νέο εξαιρετικό αριστερό εκτός περιοχής έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα του Μπέγκοβιτς για το 2-2. Οι Μπλε φάνηκε ότι δείχνουν το σκληρό μέταλλο πους τους επιτρέπει να μένουν κοντά στην Αρσεναλ, όμως αυτή τη φορά τα πράγματα δεν έγιναν έτσι.

Στο 57' ο Σίρλε άγγιξε το χατ τρικ, όμως στο τεχνικό σουτ που δοκίμασε η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι για να απαντήσει με σούπερ ευκαιρία ο Αϊρλαντ που σούταρε ψηλά μετά από ωραίο κοντρόλ και πάσα από τον Κράουτς. Στο 75' το πλασέ του Ετό (πέρασε αλλαγή) έφυγε άουτ και στο 82' το συρτό φάουλ του Λάμπαρντ μπλόκαρε ο Μπέγκοβιτς πριν ο Ασαϊντί κάνει με υπέροχη κίνηση και σουτ στο παραθυράκι του Τσεχ το τελικό 3-2.

Στόουκ (Μαρκ Χιούζ): Μπέγκοβιτς, Σόουκρος, Γουίλσον, Κάμερον, Μουνιέσα, Ανταμ (18' Αϊρλαντ), Ν' Ζονζί, Γουόλτερς (84' Ασαϊντί), Γουίλαν (86' Παλάσιος), Κράουτς, Αρναούτοβιτς.

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα, Μίκελ (70' Λάμπαρντ), Κέιχιλ, Τέρι, Σίρλε (70' Ετό), Ραμίρες, Τόρες (59' Ντεμπά Μπα), Μάτα, Αζάρ.

Του... αυτογκόλ στο «Άνφιλντ»!
Η Λίβερπουλ κατέφερε σε ένα παιχνίδι να κυριαρχήσει, να βάλει δύσκολα στον εαυτό της, να προηγηθεί 2-0 να κινδυνέψει στη συνέχεια με το 2-2 και στο τέλος να φτάσει στη νίκη 4-1 επί της Γουέστ Χαμ, με τα 3 από τα συνολικά 5 τέρματα να είναι αυτογκόλ!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Σουάρες (9’, 10’) και Χέντερσον (15’) να χάνουν καλές ευκαιρίες για την Λίβερπουλ και τον Μάιγκα (10’) για την Γουέστ Χαμ. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, ενώ οι κόκκινοι είχαν προβλήματα στο set παιχνίδι. Στο 21’ χάθηκε η σημαντικότερη ευκαιρία, με τον Μινιολέ να βγάζει εκπληκτικά την κεφαλιά του Μάιγκα, ενώ μετά το 25’ οι παίκτες του Ρότζερς ανέβασαν ρυθμό. Τότε, όμως, εμφανίστηκαν τα τεράστια προβλήματα στην τελική πάσα. Με τους κόκκινους να έχουν την κατοχή και την υπεροχή, έπρεπε να φτάσουμε στο 41’ για να ξαναδούμε φάση άξια αναφοράς, με τον Στέρλινγκ να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων μετά από πάσα του Κουτίνιο, όμως να στέλνει την μπάλα άουτ στο τετ α τετ με τον Γιασκελάινεν! Τελικά, το γκολ για την Λίβερπουλ ήρθε στο 42’, όταν μετά από απίστευτα λάθη στην άμυνα της Γουέστ Χαμ, η μπάλα έφτασε στον Σουάρες, που έκανε το σουτ, ο Γιασκελάινεν αρχικά απέκρουσε, όμως στη συνέχεια εκείνη βρήκε στον Ντεμέλ, που την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0! Ο Σουάρες (44’) έχασε ακόμη μία καλή ευκαιρία μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, που βρήκε τους κόκκινους να προηγούνται.

Η επανάληψη ξεκίνησε με γκολ για την Λίβερπουλ, όταν στο 47’ μετά από φάουλ του Τζέραρντ ο Σακό βρήκε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και εκείνη με… παράξενο τρόπο κατέληξε στα δίχτυα, με τον Τόμκινς να μην μπορεί να σώσει στην γραμμή! Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό και άρχισαν να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Σουάρες (50’), Τζέραρντ (55’), Κουτίνιο (56’, 58’) και Στέρλινγκ (61’, 62’) δεν κατάφεραν να τελειώσουν το παιχνίδι και στο 66’ ήρθε το αυτογκόλ του Σκρτελ, το δεύτερο συνεχόμενο, μετά από κεφαλιά του Τζάρβις, για να μειώσει σε 2-1 και εντελώς αναπάντεχα η Γουέστ Χαμ να ξαναμπεί στο παιχνίδι!

Στο 71’, μάλιστα, μετά από φάση διαρκείας, Κόλινς και Μάιγκα δεν κατάφεραν να ισοφαρίζουν, με την Λίβερπουλ να παίζει με την φωτιά! Τέλος καλό, όμως όλα καλά για τους κόκκινους, που στο 80’ έφτασαν στο 3-1 με κεφαλιά του Σουάρες μετά από σέντρα του Τζόνσον, ενώ στο 82’ οι Λονδρέζοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Νόλαν για σκληρό μαρκάρισμα στον Χέντερσον. Το τελικό 4-1 μάλλον θα έπρεπε να είχε πιστωθεί στον Σουάρες, όμως η Πρέμιερ Λιγκ αποφάσισε να το κάνει στον Ο’ Μπράιεν, στον οποίο βρήκε η μπάλα μετά το σουτ του Ουρουγουανού, πριν καταλήξει στα δίχτυα του Γιασκελάινεν. Μοναδικό «μελανό» σημείο για την Λίβερπουλ ο τραυματισμός του Τζέραρντ, με τον Λούκας να παίρνει τη θέση του στο 56’.

Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Φλάναγκαν (79' Κέλι), Σακό, Σκρτελ, Τζόνσον, Άλεν, Τζέραρντ (56' Λούκας), Χέντερσον, Στέρλινγκ (72' Μόουζες), Κουτίνιο, Σουάρες

Γουέστ Χαμ (Σαμ Άλαρνταϊς): Γιασκελάινεν, Ντεμέλ, Κόλινς, Τόμκινς, ΜακΚάρτνεϊ, Νομπλ, Νόλαν, Ντιαμέ, Τζάρβις (84' Τέιλορ), Ντάουνιγνκ (46' Τζ. Κόουλ), Μάιγκα

Εκτός Μάντσεστερ... Χωριάτες
Στο «Ετιχάντ» η Σίτι μπορεί να είναι η κορυφαία ομάδα της Πρέμιερλιγκ (7Χ7), αλλά όταν απομακρύνεται από εκεί, μετατρέπεται σε μία μικρομεσαία του Νησιού. Εάν μετρήσει κανείς μόνο την εκτός έδρας βαθμολογία των ομάδων του πρωταθλήματος, θα βρει τους Πολίτες στην 10η θέση με ρεκόρ 2-2-4. Το σύνολο του Μάνουελ Πελεγκρίνι δεν κατάφερε να περάσει νικηφόρα από το «Σεντ Μέρις» και μοιράστηκε γκολ (1-1) και βαθμούς με τη φιλόδοξη Σαουθάμπτον. Οι γηπεδούχοι με αυτή την ισοπαλία έβαλαν τέλος σε σερί τριών ηττών και οι αντίπαλοι τους το ακριβώς αντίθετο.

Στο 10' ο Κολάροφ έκανε κούρσα και παράλληλη από αριστερά και με τη μία ο Σέρχιο Αγουέρο σκόραρε για 18η φορά στη σεζόν και 12η στη διοργάνωση. Ωστόσο, στο 42' είδε τον συμπατριώτη του, Πάμπλο Οσβάλντο να σημειώνει τη γκολάρα της αγωνιστικής και ένα από τα καλύτερα της χρονιάς. Ο πολιτογραφημένος Ιταλός επιθετικός πήρε τη μπάλα αριστερά στη γωνιά της περιοχής, έχοντας γύρω του 4-5, έριξε κάτω δύο αντιπάλους με προσποιήσεις και με φαλτσαριστή λόμπα την έστειλε πάνω από τον Παντιλίμον, οριζόντιο δοκάρι και μέσα. ΤΡΟΜΕΡΟ ΓΚΟΛ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!! Στην επανάληψη δεν άλλαξε τίποτα και οι Πολίτες βρέθηκαν στο -5 από την κορυφή και ελπίζουν σε γκέλα της Αρσεναλ.

Σαουθάμπτον (Μαουριτσιο Ποκετίνο): Γκαζανίγκα, Γουόρντ-Πρόουζ, Φοντέ, Σο, Τσέιμπερς, Λοβρέν, Λαλάνα (85' Ραμίρες), Κορκ, Ντέιβις (90' Ριντ), Ροδρίγκες, Οσβάλντο (77' Λάμπερτ)

Μάντσεστερ Σίτι (Μάνουελ Πελεγκρίνι): Παντιλίμον, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κολάροφ, Σαμπαλέτα, Φερναντίνιο, Μίλνερ (62' Χάβι Γκαρθία), Γιάγια Τουρέ, Νασρί, Αγουέρο, Νεγρέδο (62' Χεσούς Νάβας).

Κρυστάλλινη η Πάλας
Είχε ξεκινήσει τραγικά, αλλά από τους 15 τελευταίους διαθέσιμους βαθμούς, η Κρίσταλ Πάλας έχει καταφέρει να πάρει τους 10 και να βρεθεί ακριβώς στο όριο της παραμονής. Η τρομερή αυτή επιστροφή των Λονδρέζων οφείλεται κυρίως στον Τόνι Πιούλις, ο οποίος τους ανέλαβε 23 Νοέμβρη και τώρα τους οδήγησε σε δεύτερη σερί νίκη στην Πρέμιερλιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία τους μετά το 2004! Το νέο «θύμα» των Αετών ήταν η Κάρντιφ που υποτάχθηκε με το καθαρό 2-0 και με μία νίκη στα εννέα τελευταία παιχνίδια της, πλέον κινδυνεύει για τα καλά. Μάλιστα το 1-0 στο 6' το έκανε ο πρώην της Κάρντιφ, Κάμερον Τζερόμ που άνοιξε το λογαριασμό της καριέρας του στην Πάλας. Το σκορ κλείδωσε στο 57' ο Μαρουάν Σαμάκ που είχε σκοράρει και την προηγούμενη αγωνιστική, ενώ ο Τζερόμ είδε τον Μάρσαλ να σώζει στη γραμμή το δεύτερο τέρμα του.

Διπλό και προσπέραση η Νόριτς
Τα Καναρίνια πέρασαν από το «Χόθορνς» με 2-0 σε βάρος της Γουέστ Μπρομ, την οποία άφησαν πίσω στη βαθμολογία. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί εκτός έδρας νικη για την Νόριτς, με τους γηπεδούχους να μένουν με μόλις μία μία νίκη στα τελευταία 9 παιχνίδια στην Premier League. Ο Γκάρι Χούπερ κόντρα στην ροή του αγώνα πέτυχε στο 13' το γκολ Νο5 στο πρωτάθλημα με χαμηλό σουτ μετά από πάσα του Λιρόι Φερ (0-1) και το τελικό 0-2 διαμόρφωσε στο 89' σε αντεπίθεση ο παίκτης που έκανε τη ασίστ στο πρώτο γκολ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα