«Παγκόσμιος» Ριμπερί, 7άρα η Μπάγερν! (vid)

Gazzetta team
«Παγκόσμιος» Ριμπερί, 7άρα η Μπάγερν! (vid)

bet365

Ο Ριμπερί ήταν εκπληκτικός και η Μπάγερν ασταμάτητη, διαλύοντας με 7-0 την Βέρντερ στην Βρέμη! Μεγάλη νίκη η Γκλάντμπαχ (2-1 την Σάλκε).

Η τελευταία ήττα της Μπάγερν μακριά από το Μόναχο στην Μπουντεσλίγκα ήταν τον Απρίλιο του 2012 (1-0 από Ντόρτμουντ). Από τότε οι Βαυαροί σπάζουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και το ματς στην Βρέμη είχε ένα αδιαφιλονίκητο φαβορί. Αυτή ήταν η Μπάγερν, που με τον Ριμπερί σε μεγάλη μέρα διέλυσε 7-0 την Βέρντερ, για να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 26 σερί αγώνων εκτός έδρας χωρίς ήττα και να σπάσει ακόμη ένα, μαζεύοντας 90 βαθμούς μέσα στο 2013!

Στο πρώτο μέρος όπως ήταν φυσικό οι παίκτες του Γκουαρδιόλα είχαν την κατοχή και την υπεροχή, όμως στο ξεκίνημα οι γηπεδούχοι μπήκαν παθιασμένα και τουλάχιστον έδειξαν διάθεση να παλέψουν. Ο Μάντζουκιτς σκόραρε στο 4’, όμως το γκολ του ακυρώθηκε (δόθηκε οφσάιντ στον Ραφίνια που έδωσε την ασίστ), ενώ στο 5’ ο Βολφ πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Γκέτσε.

Ελία (13’), Μπόατενγκ (15’) και Χαντ (17’) είχαν καλές στιγμές, ενώ στο 21’ ήρθε το πρώτο γκολ. Ο Ριμπερί έκανε την ενέργεια και το γύρισμα από αριστερά και ο Λουκίμια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1. Στην επόμενη καλή στιγμή στο 27’ ήρθε και το δεύτερο γκολ για τους Βαυαρούς. Ο Κρόος εκτέλεσε το φάουλ και ο Φαν Μπούιτεν με κεφαλιά έκανε και το 0-2.

Οι παίκτες του Ντουτ προσπάθησαν να αντιδράσουν, με τον Χαντ (33’) να απειλεί και τον Ντι Σάντο να χάνει την σημαντικότερη ευκαιρία της Βέρντερ στο 35’, όταν έκανε την κεφαλιά, όμως ο Φαν Μπούιτεν έσωσε. Ριμπερί (36’) και Μάντζουκιτς (37’) έχασαν καλές ευκαιρίες, όμως στο 38’ ο Γάλλος δεν αστόχησε. Μετά από εκπληκτική πάσα του Μάντζουκιτς στον Μίλερ και γύρισμα του Γερμανού από δεξιά, ο Ριμπερί από κοντά δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει το 0-3. Ο Χαντ (43’) έχασε μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο τέλος του εκπληκτικού πρώτου μέρους, που βρήκε την Μπάγερν να προηγείται δίκαια 3-0.

Όπως ήταν φυσικό η ψυχολογία των παικτών του Ντουτ ήταν στο ναδίρ και στην επανάληψη οι Βαυαροί κυριάρχησαν ολοκληρωτικά. Το passing game έφτασε στο… απόγειό του, με τους Γκέτσε (54’) και Μάντζουκιτς (55’) να μην μπορούν να νικήσουν τον Βολφ. Στο 60’, όμως, μετά από ασίστ του Ριμπερί ο Μάντζουκιτς προ κενής εστίας έκανε το 0-4. Στο 68’ ήταν η σειρά του Μίλερ να σκοράρει με ωραίο σουτ στην κίνηση μετά από ασίστ του Γκέτσε, ενώ στο 82’ ο Ριμπερί σκόραρε και πάλι από κοντά μετά από εκπληκτικό τακουνάκι του Πισάρο στον Αλάμπα και ασίστ του Αυστριακού για το 0-6! Οι φιλοξενούμενοι ήταν ασταμάτητοι, ο Ριμπερί είχε δοκάρι στο 87’ και στο 90’ ο Γκέτσε έκανε το τελικό 7-0!

Βέρντερ (Ρόμπιν Ντουτ): Βολφ, Γκαρσία, Καλντιρόλα, Λουκίμια, Γκεμπρε Σελασιέ, Φριτς, Μακιάντι (61' Μπαργκφρέντε), Χαντ (71' Γιλντιρίμ), Ελία, Ντι Σάντο (61' Εκίτσι), Πέτερσεν

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Ραφίνια, Φαν Μπούιτεν, Μπόατενγκ (62' Ντάντε), Αλάμπα, Τιάγκο (76' Πισάρο), Κρόος (70' Κίρκοφ), Γκέτσε, Μίλερ, Ριμπερί, Μάντζουκιτς

Σεντονάτη νίκη για Γκλάντμπαχ
Η Μπορούσια ήταν η θριαμβεύτρια στο ντέρμπι για την 4η θέση της Bundesliga αφού παρότι βρέθηκε να χάνει από την Σάλκε, έκανε την ανατροπή και με 2-1 πήρε προβάδισμα 7 πόντων στη μάχη το Champions League.

Η Σάλκε μπήκε καλύτερα στο ματς και στο 17' άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Φαρφάν -μετά από τράβηγμα του Κορμπ στον Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ που ήταν έτοιμος να σκοράρει- όμως στη συνέχεια η Γκλάντμπαχ πήρε τα ηνία, ανέβασε πίεση και δεν άργησε να ισοφαρίσει. Στο 25' ο Ραφαέλ πέτυχε απίστευτη γκολάρα με ντρίμπλα και τρομερό αριστερό σουτ εκτός περιοχής (1-1).

Στο 44' έγινε έγινε η φάση που έκρινε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον αγώνα. Ο Κρούζε έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Χέβεντες έπεσε με τάκλιν για να κόψει όμως η μπάλα βρήκε στο υψωμένο χέρι του και ο Γερμανός είδε απευθείας κόκκινη και παραχώρησε πέναλτι. Ο παίκτης που το κέρδισε το εκτέλεσε και αφού ξεγέλασε τον Φέρμαν έγραψε το 2-1.

Στην επανάληψη η Γκλάντμπαχ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα και να καθαρίσει το ματς και είχε τις φάσεις για να το κάνει. Στο 52' κακώς ακυρώθηκε γκολ του Ραφαέλ ως οφσάιντ και δύο λεπτά μετά ο Βραζιλιάνος επιθετικός έδωσε στον Χέρμαν ο οποίος σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή. Ο τελευταίος στο 56' έκανε ωραίο τεχνικό σουτ, όμως ο Φέρμαν απέκρουσε εντυπωσιακά.

Η Σάλκε μπόρεσε να κάνει μία φάση στο 62' με το σουτ του Μέγερ μετά την πάσα του Μπόατενγκ όμως ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε για να κλείσει το ματς με τον Ραφαέλ να έχει καλές στιγμές στο 71' και το 78'. Στις καθυστερήσεις ο Μπόατενγκ έπιασε πολύ καλή κεφαλιά όμως ο Τερ Στέγκερν έδειξε μεγάλη κλάση και το 2-1 παρέμεινε ως το τελικό στο «Μπορούσια Παρκ».

Ανατροπή, ανατροπή και τέσσερα η Στουτγκάρδη
Νίκη που τους επιτρέπει να ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις της Bundesliga πέτυχα οι Σουηβοί, που παρότι προηγήθηκαν νωρίς χρειάστηκαν comeback για να επικρατήσουν με 4-2 στο «Mercedes Benz Arena». Ο Χάρνικ στο 13' άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους μετά την ασίστ του Βέρνερ και στο 28' ήρθε το δώρο προς τους φιλοξενούμενους όταν ο Σβααμπ με τον κίπερ, Ουλραϊχ έκαναν έκαναν τραγική συνεννόηση και… τράκαραν για να έρθει σαν κύριος ο Σόμπιεχ και να κάνει το 1-1 σε κενό τέρμα.

Τρία λεπτά μετά ο Σανέ έκανε το 1-2 μετά την πάσα του Χούστι για το Ανόβερο, για να μιλήσει στη συνέχεια η Στουτγκάρδη με τρία σερί γκολ. Ο Χάρνικ ισοφάρισε στο 33' με κεφαλιά ψαράκι μετά τη σέντρα του Χάρνικ από δεξιά (2-2) και στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Σνάιντερ πήρε τη νίκη χάρη σε τέρματα του Τραορέ (52') και αυτογκολ του Ράους (84').

Αετοί χωρίς φτερά
Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η Αϊντραχτ που ηττήθηκε στη Φρακφούρτη 2-1 από τη Χόφενχαϊμ και βρέθηκε ακόμα πιο βαθιά στη μάχη της παραμονής (σ.σ.: αυτή τη στιγμή είναι στην θέση των μπαράζ). Η ήττα για τους Αετούς που είχαν πολλές απουσίες, ήταν η 8η στη σεζόν, στην οποία παραμένουν πλέον για 10η αγωνιστική χωρίς «τρίποντο». Μετά από ένα πολύ κακό Α' μέρος και για τις δύο ομάδες, τα πάντα συνέβησαν στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 46' ο Σίπλοκ έκανε το 0-1, αλλά μετά από δύο λεπτά ήρθε η απάντηση του Χοσέλου, ο οποίος σκόραρε κόντρα στην ομάδα όπου ανήκει (σ.σ.: είναι δανεικός στην Αϊντραχτ) το πέμπτο γκολ του σε τέσσερα ματς (σ.σ.: μεσοβδόμαδα έκανε χατ τρικ στο Κύπελλο). Ωστόσο, στο 51' ο Φιρμίνιο έβαλε τέλος στις ελπίδες των γηπεδούχων για αποτέλεσμα με το 8ο γκολ του στο πρωτάθλημα (3ο εκτός έδρας) που έφερε τη Χόφενχαϊμ στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη.

Μεγάλο διπλό η Άουγκσμπουργκ
Ο Μπομπαντίγια πέτυχε το μοναδικό γκολ και η Άουγκσμπουργκ έφυγε με μεγάλη νίκη 1-0 από το Αμβούργου, συνεχίζοντας την εξαιρετική της πορεία. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο ματς, με τους Αλτίντοπ και Μπομπαντίγια να προκαλούν πολλά προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων. Έτσι, μετά από συνεργασία των δυο τους και τελείωμα του Αργεντίνου ήρθε το 0-1 στο 18’. Οι παίκτες του Φαν Μάρβαϊκ ανέβασαν σταδιακά την απόδοσή τους, όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν στο πρώτο μέρος.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τους Βαυαρούς να φτάνουν μία ανάσα από το 0-2 και τον Άντλερ να κρατάει «όρθιο» το Αμβούργο στην προσπάθεια του Βέρνερ (46’). Η συνέχεια βρήκε τους γηπεδούχους να πιέζουν και να χάνουν ευκαιρίες με τον Μπάιστερ (48’, 64’, 65’) και τον Βέρνερ να έχει δοκάρι για την Άουγκσμπουργκ στο 58’! Τελικά, τίποτα δεν άλλαξε με τους Βαυαρούς να κρατάνε το 0-1 μέχρι το τέλος.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα