Κάμπελ: «Σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός θα προκριθεί!»

Κάμπελ: «Σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός θα προκριθεί!»

Gazzetta team
Κάμπελ: «Σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός θα προκριθεί!»

bet365

Ο Τζόελ Κάμπελ μίλησε για τις μέχρι στιγμής εμπειρίες του στον Ολυμπιακό, δήλωσε σίγουρος για την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ και αναφέρθηκε στους Μήτρογλου και Σαβιόλα.

Ο Κοσταρικανός μεσοπεπιθετικός, με συνέντευξη που παραχώρησε στη «Stadio by Metro» μίλησε για τη διαμορφωθείσα κατάσταση στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, ξεκαθαρίζοντας ότι πιστεύει 100% στην πρόκριση. Παράλληλα, δήλωσε ότι ήταν όνειρο να παίξει συμπαίκτης του Σαβιόλα και αναφέρθηκε στη... σχέση που έχει αναπτύξει με τον Μήτρογλου!

Πιστεύεις ότι θα περάσει στους «16» ο Ολυμπιακός;

«Είμαστε μία μεγάλη ομάδα. Το πιστεύω 100%. Έχουμε το προνόμιο να παίζουμε το τελευταίο ματς στην έδρα μας, μπροστά στον κόσμο μας, με δίψα και πάθος για την πρόκριση. Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα, τη θέλουμε πολύ την πρόκριση και είμαι σίγουρος ότι θα την πάρουμε!».

Σε προβληματίζει το γεγονός ότι η Αντερλεχτ παίζει δίχως άγχος;

«Ναι, αλλά αυτό μπορεί να είναι και καλό. Μπορεί να τα παρατήσει και πιο εύκολα, αν εμείς είμαστε όπως πρέπει. Αυτό πρέπει να μας νοιάζει. Να είμαστε εμείς καλοί και να κάνουμε το παιχνίδι που πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να κοιτάξουμε μόνο τον εαυτό μας».

Ο κόσμος ήδη συζητάει και τονίζει ότι με ένα γκολ νωρίς μπορεί ο Ολυμπιακός να «διαλύσει» την ψυχολογία της Αντερλεχτ και να τελειώσει την υπόθεση «πρόκριση».

«Μπορεί να γίνει έτσι, ναι. Θα είναι καλό αν σκοράρουμε νωρίς. Δεν πρέπει όμως να χάσουμε τη συγκέντρωσή μας. Μπορεί το γκολ να μην έρθει στα πρώτα λεπτά. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα παρατήσουμε. Ακόμη και αν σκοράρουμε! Η Αντερλεχτ είναι επικίνδυνη ομάδα και θέλει προσοχή»!

Εχει περάσει αρκετός καιρός από όταν ήρθες στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό. Η ομάδα πηγαίνει καλά και διαρκώς βελτιώνεται. Πώς είναι για εσένα αυτό το διάστημα;

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, σε αυτή τη μεγάλη ομάδα. Σε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο. Οι τέσσερις τελευταίοι μήνες που βρίσκομαι στην Ελλάδα ήταν πάρα πολύ σημαντικοί για εμένα. Με έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα να αναπτυχθώ, και σε προσωπικό, αλλά και σε ομαδικό επίπεδο. Έχω δουλέψει πολύ σε αυτό το διάστημα, προσπαθώντας να βελτιωθώ, και είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα μας πηγαίνει καλά σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει».

Η σχέση σου με τους συμπαίκτες σου πώς αναπτύσσεται μέρα με τη μέρα, μέσα από τις προπονήσεις;

«Όλοι οι παίκτες μεταξύ μας έχουμε μία πολύ καλή σχέση, είμαστε ένα πολύ καλό σύνολο. Όλοι μας, είτε είμαστε Έλληνες, Ισπανοί είτε Γάλλοι είτε Λατίνοι, μιλάμε καθημερινά μεταξύ μας και αυτή η καλή σχέση που έχουμε βγαίνει σε κάθε ματς που δίνουμε και μέσα στο γήπεδο».

Είναι βασικό στοιχείο της καλής εικόνας της ομάδας αυτή η σχέση των παικτών;

«Στις μεγάλες ομάδες, όσο καλοί ποδοσφαιριστές και αν υπάρχουν, το βασικό συστατικό της επιτυχίας είναι η καλή σχέση μεταξύ τους, η καλή επικοινωνία. Όταν υπάρχει αυτό, μπορεί να βγαίνει στο γήπεδο η καλή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις και μέσω αυτού να έρχονται και καλά αποτελέσματα».

Αισθάνεσαι πιο κοντά με κάποιον από τους συμπαίκτες σου;

«Λογικό είναι να είμαι πιο κοντά με παίκτες όπως ο Σαβιόλα, ο Ρομπέρτο, ο «Τσόρι», ο Μιγκέλ Τόρες, ποδοσφαιριστές δηλαδή με τους οποίους μιλάμε την ίδια γλώσσα. Είμαστε λίγο πιο κοντά λόγω της επαφής μας αυτής και κάνουμε και λίγο παρέα έξω από το γήπεδο. Είμαστε, όμως, εν γένει, όλοι καλοί φίλοι».

Αναφέροντας τον Σαβιόλα, πώς σου φαίνεται το γεγονός ότι έχεις τη δυνατότητα να παίζεις δίπλα του; Είναι ένας από τους πλέον γνωστούς ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη και παγκοσμίως.

«Ήταν ένα όνειρο για εμένα. Είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, πολύ γνωστός, και είμαι χαρούμενος που έχω τη δυνατότητα να παίζω δίπλα του. Όταν ήμουν μικρός, ονειρευόμουν κάτι τέτοιο. Ήταν ένας από τους αγαπημένους μου ποδοσφαιριστές. Το ότι παίζω μαζί του αυτή τη στιγμή είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Το εκμεταλλεύομαι με όποιον τρόπο μπορώ. Παίρνω από την εμπειρία του, παρατηρώ τις κινήσεις του και μαθαίνω όπως μπορώ από εκείνον. Με βοηθάει να βελτιώνομαι».

Βλέπουμε ότι πρόθεση της ομάδας είναι να αναπτύσσεται πολύ από τα άκρα, όπου και αγωνίζεσαι. Είτε αριστερά είτε δεξιά. Εσύ πού αισθάνεσαι πιο άνετα;

«Είναι κλισέ, το ξέρω, αλλά, πραγματικά, όπου θέλει ο προπονητής μου να παίξω εκεί θα παίξω. Μου είναι το ίδιο. Δεν υπάρχει κάποια θέση, είτε αριστερά είτε δεξιά είτε στο κέντρο, στην οποία να προτιμώ. Όπου θέλει ο κ. Μίτσελ να με χρησιμοποιήσει στην ενδεκάδα, θα το κάνω και θα δώσω ό,τι καλύτερο έχω. Στόχος μου είναι απλώς να γίνομαι καλύτερος και να βοηθάω την ομάδα μου να προχωράει. Δεν με νοιάζει η πτέρυγα από την οποία θα το κάνω».

Το τονίζω γιατί και δεξιά και αριστερά αποδίδεις εξίσου καλά και δημιουργείς γκολ και από τις δύο πτέρυγες…

«Έχω συνηθίσει και τις δύο πτέρυγες. Μου είναι το ίδιο εύκολο. Το μόνο που προσπαθώ είναι απλώς να διατηρώ σε υψηλά στάνταρ την απόδοσή μου, όποια και αν είναι η θέση».

Πώς βλέπεις να βγαίνει στο γήπεδο η πρόθεση του Ολυμπιακού να είναι η ομάδα που κάνει το παιχνίδι απέναντι στον αντίπαλό της; Εσύ παίζεις μεγάλο ρόλο στο δημιουργικό κομμάτι.

«Μου αρέσει πολύ να είμαι σε μία ομάδα η οποία κυνηγάει την κατοχή και μπορεί να κάνει εκείνη το παιχνίδι. Με βοηθάει στο παιχνίδι μου. Γι’ αυτό και έχω δώσει ήδη τις ασίστ που έχω δώσει. Έχω παράλληλα και εγώ την ευκαιρία να σκοράρω. Μου αρέσει να δημιουργώ ή, όταν βρίσκω την ευκαιρία, να πετυχαίνω και εγώ γκολ».

Έχεις αναπτύξει μια ιδιαίτερη ικανότητα στο να βρίσκεις… συστημένα τον Μήτρογλου.

«Με τον Κώστα συζητάμε πριν από τα ματς. Όλοι οι παίκτες, εν γένει, συζητάμε. Μου ζητάει ο Κώστας αυτό που θέλει μέσα στο γήπεδο και προσπαθώ να το κάνω. Να τον βοηθάω να κάνει το παιχνίδι του, όπως βοηθάω και όλη την υπόλοιπη ομάδα. Κάποιες φορές βγαίνει, κάποιες όχι».

Όπως κόντρα στον ΠΑΟΚ, ας πούμε. Βγήκε σε εκείνο το ματς.

«Όλη η ομάδα έκανε καλό παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ. Χαίρομαι που πήγα καλά και εγώ και μπόρεσα να βοηθήσω. Για εμένα δεν έχει σημασία η διοργάνωση. Είτε παίζω στο ελληνικό πρωτάθλημα είτε στο Champions League είτε στο Κύπελλο, τα δίνω όλα. Και, ναι, υπάρχουν παιχνίδια στα οποία τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλύτερα από άλλα. Γενικά είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός σε όλες τις θέσεις -και αυτό είναι καλό, γιατί μαχόμαστε όλοι για το καλύτερο».

Με κάθε νίκη ο Θρύλος δείχνει να παίζει ολοένα και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

«Κάθε μέρα που περνάμε μαζί με τα παιδιά δενόμαστε ολοένα και πιο πολύ και κάθε προπόνηση είναι έξτρα εμπειρία. Κάθε νίκη που κάνουμε, από εκεί και πέρα, βοηθάει την αυτοπεποίθηση όλων μας, μας δίνει ώθηση και θάρρος και πάμε μπροστά»!

Τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός κόντρα στον Εργοτέλη, ώστε να συνεχίσει με νίκη στο πρωτάθλημα;

«Να παίξουμε με την ίδια ένταση, όπως κάνουμε πάντα. Σε όλα τα παιχνίδια. Θέλουμε να παίξουμε για να κερδίσουμε, πάντα με σεβασμό απέναντι στον αντίπαλο, αλλά χωρίς φόβο»!

Σε αγχώνει ο παράγοντας «κούραση» ή οι ενδεχόμενες απουσίες λόγω τραυματισμών ή τιμωριών;

«Όχι! Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, με βαθύ και πλούσιο ρόστερ και ποδοσφαιριστές ικανούς ανά πάσα ώρα και στιγμή να μπουν στο γήπεδο και να κάνουν τη διαφορά. Ο προπονητής μας έχει πολλές λύσεις στα χέρια του και αυτό είναι σπουδαίο. Δεν επηρεάζουν οι απουσίες τον Ολυμπιακό μας»!

Να φύγουμε και λίγο από τα ποδοσφαιρικά. Σου αρέσει η Ελλάδα;

«Πάρα πολύ! Είναι πολύ όμορφη και ζεστή χώρα. Και οι Έλληνες είναι πολύ καλοί και συμπαθητικοί άνθρωποι. Μου αρέσει η Αθήνα πάρα πολύ και το απολαμβάνω που είμαι εδώ»!

Κλείνοντας, θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Θρύλου;

«Είναι φανταστικοί! Μας στηρίζουν συνέχεια! Θέλω να συνεχίσουν έτσι! Δεν το περίμενα ότι θα έβρισκα φιλάθλους του Ολυμπιακού μέχρι και στην Αυστραλία! Είναι απίθανοι»!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα