Εύκολα... τα παλικάρια απ' την Λιβαδειά! (2-0)

Νίκος Τσιώκος
Εύκολα... τα παλικάρια απ' την Λιβαδειά! (2-0)

bet365

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε ο Λεβαδειακός που κέρδισε εύκολα τον Πανιώνιο των «χιλίων προβλημάτων» με τα γκολ του Ροζέριο και του Μάντζιου! Κόκκινη ο Γεωργίου!

Έτσι έπαιξαν

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Νίκος Καραγεωργίου. Ο Πρζιρόφσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μουλόπουλος δεξιά στην άμυνα, ο Λυκογιάννης αριστερά και οι Γεωργίου, Μάγκας στα στόπερ. Στα χαφ οι Πετράτσι, Γιώργος Λαμπρόπουλος και μπροστά τους Ο Αρμίτσε Ορτέγκα δεξιά, ο Κάντζι αριστερά και ο Ροζέριο στην άξονα. Στην κορυφή ο Μάντζιος.

Από τη μεριά του, ο Νίκος Παντελής προτίμησε το 4-3-3. Κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο Γιαννακόπουλος, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος κάλυπτε το δεξιά άκρο της άμυνας, ο Κούρος το αριστερό, με τους Αυλωνίτη, Κουλουχέρη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Κούρντι, Μητρόπουλος, Καλτσάς αποτελούσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά μπροστά τους, ενώ στην επίθεση ο Μενδρινός ήταν στο δεξί «φτερό», ο Κολοβός στο αριστερό και ο Γιάννου στην κορυφή.

Δύο φάσεις ο Πανιώνιος, γκολ ο Λεβαδειακός

Ο Λεβαδειακός θέλησε να πάρει τα ηνία του αγώνα από την αρχή, όμως ο Πανιώνιος κυκλοφορούσε ωραία την μπάλα και φάνηκε απειλητικός σε δύο φάσεις. Στο 11' ο Μενδρινός έβγαλε εξαιρετική μπαλιά για τον Γιάννου, που έκανε το κοντρόλο, αλλά δεν πρόλαβε να κάνει και το σουτ, αφού ο Μάγκας έβαλε την κόντρα και παραχώρησε κόρνερ.

Από την εκτέλεση αυτού, ο Κουλουχέρης έπιασε την κεφαλιά στο ίδιο λεπτό, με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πρζιρόφσκι. Παρά ταύτα, οι Βοιωτοί άνοιξαν το σκορ στην πρώτη ευκαιρία που είχαν.

Ο Κάντζι πήρε την μπάλα από την άμυνα, βγήκε στην αντεπίθεση και έδωσε δεξιά στον Μουλόπουλο. Αυτός έκανε ωραία κίνηση και γύρισε για τον Ροζέριο, ο οποίος νίκησε με κοντινό πλασέ τον Γιαννακόπουλο.

Λίγα πράγματα

Από εκεί και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου έγιναν λίγες φάσεις, με τον Ιστορικό να έχει τις καλύτερες. Το σουτ του Κολοβού έξω από την περιοχή στο 22' κατέληξε στα χέρια του Πρζιρόφσκι, ενώ στο 33' είδε την μπάλα να χτυπάει στην πλάτη του Μάγκα και να φεύγει εκτός. Ένα σουτ του Κάντζι στο 35' μπλόκαρε ο Γιαννακόπουλος, με τον Λεβαδειακό να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα ενός τέρματος.

Κατοχή και φάσεις ο Ιστορικός, δεύτερο οι Βοιωτοί

Στην επανάληψη οι «κυανέρυθροι» είχαν την κατοχή και τις φάσεις για να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Ο Κολοβός έκανε το σουτ από πλάγια στο 46', με την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Πρζιρόφσκι, ενώ αυτό που επιχείρησε στο 52' ήταν αδύναμο, με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να μπλοκάρει εύκολα.

Μάλιστα, οι Βοιωτοί ήταν αυτοί που σκόραραν και πάλι πετυχαίνοντας δεύτερο τέρμα στο 64'. Ο Αρμίτσε Ορτέγκα έβγαλε τη σέντρα και ο Μάντζιος με κεφαλιά, όντας μόνος του, νίκησε τον Πρζιρόφσκι.

Με δέκα οι γηπεδούχοι, έμεινε το 2-0

Πάντως, αυτό δε σταμάτησε την προσπάθεια των φιλοξενούμενων, που συνέχισαν να πιέζουν για να μειώσουν και να ξαναμπούν στο ματς. Έτσι, ήρθε η αποβολή του Γεωργίου. Ο στόπερ του Λεβαδειακού έκανε λάθος, με τον Κολοβό να του παίρνει την μπάλα και τον Γεωργίου να ανατρέπει, τη στιγμή που βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ.

Αποτέλεσμα ήταν να αντικρίσει την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Καμπαξή, ο οποίος έπραξε σωστά στην περίπτωση αυτή. Ωστόσο, ο Ιστορικός δεν κατάφερε κάτι περισσότερο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, πέρα από δύο καλές στιγμές.

Ο Ντούνης επιχείρησε ένα πλασέ από πολύ πλάγια, με τον Πρζιρόφσκι να μπλοκάρει την μπάλα, ενώ απέκρουσε το σουτ του Μαρουκάκη στο 89', με το ανάποδο ψαλίδι του Γιάννου να μη βρίσκει στόχο. Με αυτόν τον τρόπο, ο Λεβαδειακός πήρε τη νίκη και συνάμα μεγάλη βαθμολογική ανάσα, καθώς αποσπάστηκε έξι βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Man of the match: Καλό παιχνίδι από τον Αρμίτσε Ορτέγκα, που φρόντιζε να τροφοδοτεί τους συμπαίκτες του και ήταν ο άνθρωπος που έβγαλε τη σέντρα στον Μάντζιο για το δεύτερο γκολ.

Αδύναμος κρίκος: Κενά παρουσίασε στην άμυνα ο Πανιώνιος. Στο 14' ο Μουλόπουλος έβγαλε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ενώ στο 64' ο Μάντζιος ήταν μόνος του χωρίς να τον μαρκάρει κανένας.

Στο ύψος του: Οι Ροζέριο και Μάντζιος σημείωσαν τα δύο γκολ του Λεβαδειακού, που έδωσαν τη νίκη. Από πλευράς Πανιωνίου προσπάθησαν περισσότερο οι Κολοβός και Γιάννου.

Η γκάφα: Την έκανε ο Γεωργίου στο 73'. Ο στόπερ των γηπεδούχων έκανε λάθος, με τον Κολοβό να του παίρνει την μπάλα. Στη συνέχεια, ανέτρεψε τον παίκτη του Πανιωνίου, ενώ ήταν σε προφανή θέση για γκολ, και αντίκρισε απευθείας την κόκκινη κάρτα.

Το στραγάλι: Σωστή η αποβολή του Γεωργίου, καθώς ο Κολοβός ήταν σε προφανής θέση για γκολ. Γενικά ήταν καλή η διαιτησία του Καμπαξή, ο οποίος έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Λεβαδειακός είχε την ουσία, πέτυχε μια σημαντική νίκη και... σκαρφάλωσε στον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λιγκ, ενώ απομακρύνθηκε από τη ζώνη του υποβιβασμού παίρνοντας βαθιά ανάσα.

Στον αντίποδα, ο Πανιώνιος δεν έκανε γκολ τις ευκαιρίες που είχε, δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε καν το πλεονέκτημα του παίκτη παραπάνω από το 73' για να μειώσει το σκορ, να μπει ξανά στο παιχνίδι και να πιέσει για κάτι καλύτερο, με αποτέλεσμα να φύγει με... άδεια χέρια απ' τη Λιβαδειά.

Συνθέσεις ομάδων

Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου): Πρζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Λυκογιάννης, Γεωργίου, Μάγκας, Γ. Λαμπρόπουλος, Πετράτσι, Αρμίτσε Ορτέγκα (85' Ιωαννίδης), Ροζέριο, Μάντζιος (90' Βασιλείου), Κάντζι (83' Γιάντσης).

Πανιώνιος (Νίκος Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κούρος, Κολοβός, Μενδρινός (71' Καμπάνταης), Μητρόπουλος, Καλτσάς (82' Μαρουκάκης), Β. Λαμπρόπουλος (63' Ντούνης), Γιάννου, Κουλουχέρης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα