Τεσσάρα και... έφυγε για Παρίσι! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Τεσσάρα και... έφυγε για Παρίσι! (vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός των ρεκόρ πέρασε... αέρα από την Κομοτηνή με 4-1 επί του Πανθρακικού και πηγαίνει φορτσάτος στην «μάχη» με Παρί! Μανωλάς, Κάμπελ, Σάμαρης και Σαβιόλα τα γκολ. Ντεμπούτο για Τόρες.

Έτσι ξεκίνησαν

Με σύστημα 4-4-2 παρέταξε τον Πανθρακικό ο Άκης Μάντζιος, με τον Κουτσόπουλο στην εστία, τους Παπαγεωργίου, Σαρακατσάνο, Ζος και Χρήστου από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα και τους Ντιόγκο, Τριανταφύλλου στον άξονα. Ο Μπαϊκαρά ήταν δεξί χαφ, ο Τζάνης αριστερό και στην επίθεση ο Κάσες με τον Ίγκορ.

Ο Ολυμπιακός των αρκετών αλλαγών από τον Μίτσελ κατέβηκε στο γήπεδο με 4-4-1-1. Η διάταξη των Πειραιωτών: Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, Παπάζογλου δεξιά στην άμυνα, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μανωλάς στο κέντρο της, αριστερά ο Μπονγκ, στον άξονα οι Σάμαρης και Ντινγκά, στα δύο άκρα οι Φουστέρ και Βάις και ο Τσόρι Ντομίνγκες πίσω από τον Σαβιόλα.

Λίγες φάσεις, δύο τα γκολ

Στο πρώτο 45λεπτο δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο αξιώσεων με τις φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να είναι λιγοστές και να μην υπάρχουν ιδιαίτερες κλασικές φάσεις. Ωστόσο σε δύο στιγμές αδράνειας για τις άμυνες των δύο αντιπάλων μπήκαν δύο τέρματα.

Η αρχή στο σκοράρισμα έγινε από τον Ολυμπιακό. Στο 21' μετά από φάουλ του Σάμαρη ο Μανωλάς πήδηξε στο κέντρο της άμυνας του Πανθρακικού και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για το 0-1. Ο στόπερ των Πειραιωτών αξιοποίησε την αδράνεια της άμυνας και εξαιρετική κίνηση και προσπάθεια “νίκησε” άμυνα και Κουτσόπουλο για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι που προσπαθούσαν από την αρχή του ματς να παίξουν την κόντρα επίθεση μπόρεσαν να ισοφαρίσουν το ματς στο 42'. Ο Κάσες από πλάγια θέση έδωσε την μπάλα στον Τζάνη, εκείνος στον Ίγκορ που σούταρε με την μία και έστειλε έτσι στην γωνία του Ρομπέρτο για το 1-1. Έτσι έκλεισε το πρώτο μέρος.

Μοιραίος Κουτσόπουλος και τρία ερυθρόλευκα γκολ

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγώνα αποφασισμένος να “καθαρίσει” το ματς. Η είσοδος του φρέσκου και ανεβασμένου Κάμπελ έδωσε την απαιτούμενη ώθηση στην ομάδα του Μίτσελ που χάρις στον Κοσταρικανό και την λανθασμένη τοποθέτηση του Κουτσόπουλου πήρε το προβάδισμα στον αγώνα με 2-1.

Στο 53' ο Ολυμπιακός έβαλε λοιπόν ένα παράξενο γκολ. Ο Βάις έβγαλε την σέντρα, ο Κάμπελ έκανε την κεφαλιά, η οποία πήρε ύψος, ο Κουτσόπουλος πήδηξε και έπιασε εντελώς ανεξήγητα το δοκάρι, η μπάλα πήγε αρχικά στην δοκό και στην συνέχεια από τα πόδια του Κουτσόπουλου στα δίχτυα!

Λίγα λεπτά μετά το τέρμα από τον Κάμπελ ήρθε και το 1-3. Στο 58' έπειτα από απευθείας φάουλ του Σάμαρη η μπάλα πήγε στα δίχτυα του Κουτσόπουλου με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να έχει μεγάλη ευθύνη και σε αυτό το γκολ. Ο Πανθρακικός προσπάθησε να μειώσει το σκορ, όμως δεν τα κατάφερε. Αντιθέτως δέχθηκε και άλλο τέρμα. Στο 88' με υποδειγματικό τελείωμα από τον Σαβιόλα, έπειτα από πολύ ωραία πάσα με “σκάψιμο” του Σάμαρη. Οι ερυθρόλευκοι στην επανάληψη είχαν σαφώς πιο καλή εικόνα από το Α' μέρος.

Ντεμπούτο Τόρες με Ολυμπιακό

Στο 74ο λεπτό ο Τόρες έκανε την παρθενική του εμφάνιση με την φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός μπακ μπήκε ως αλλαγή παίρνοντας θέση στο δεξί άκρο της άμυνας. Πήρε έτσι για πρώτη φορά και επίσημα γεύση από την ομάδα του, δείχνοντας διάθεση και αρκετά καλά πατήματα για πρώτο ματς.

Man of the match: Ο Ανδρέας Σάμαρης. Ο μέσος του Ολυμπιακού είχε 2 ασίστ και 1 γκολ στην αναμέτρηση κόντρα στον Πανθρακικό, κάνοντας ένα ιδιαίτερα καλό ματς. Ήταν δικαίως ο MVP και των Πειραιωτών αλλά και της αναμέτρησης στην Κομοτηνή. Από κοντά και ο Μανωλάς με γκολ και πολύ καλό πρόσωπο σε άμυνα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Κουτσόπουλος. Ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού φέρει ευθύνη σε δύο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του στο ματς με τον Ολυμπιακό. Ειδικά το 1-2 που γίνεται καθαρά από δική του λανθασμένη τοποθέτηση και αδράνεια είναι κομβικό. Σε κακή μέρα και η άμυνα των γηπεδούχων. Για τον Ολυμπιακό προβλήματα είχε ο Μπονγκ ενώ και ο Βάις έδειξε πως δεν είναι ακόμα στο απαιτούμενο επίπεδο.

Στο ύψος του: Θετική εικόνα από τον Πανθρακικό είχαν στο δημιουργικό και επιθετικό κομμάτι οι Ιγκόρ, Κάσες και Μπαϊκαρά με τον πρώτο να βρίσκει και δίχτυα. Για τους ερυθρόλευκους ξεχώρισαν κυρίως οι Ρομπέρτο, Κάμπελ και Φουστέρ. Ο Κοσταρικανός από την πλευρά του είχε σημαντική συμβολή στην αλλαγή εικόνας της ομάδας του κάνοντας το 1-2.

Η γκάφα: Οι γκάφες ανήκουν σε Κουτσόπουλο και αμυντική γραμμή του Πανθρακικού. Ειδικά ο πορτιέρο του Πανθρακικού ήταν σε κακή κατάσταση, συμβάλλοντας σημαντικά στην ήττα της ομάδας του από την ομάδα του Ολυμπιακού στην Κομοτηνή.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής Μήτσιος με τους βοηθούς του δεν απέφυγαν τα λάθη με τον Πανθρακικό να έχει αρκετά παράπονα από τον πειθαρχικό έλεγχο και να ζητά πέναλτι σε φάση με πρωταγωνιστή τον Ιγκόρ λίγο πριν την λήξη του αγώνα. Τα πιο σημαντικά τους ατοπήματα είχαν να κάνουν με τις κάρτες. Γενικότερα όμως η διαφορά των δύο ομάδων ειδικά στο Β' μέρος ήταν τέτοια που δεν θα μπορούσε να επηρεαστεί από την διαιτησία.

Το ταμείο του Gazzetta: Φιλότιμος και πολύ "μαχητικός" ο Πανθρακικός των αρκετών ελλείψεων αλλά για ένα μόλις ημίχρονο. Το 1-1 του πρώτου 45λεπτου έδωσε την... σκυτάλη στο Β' μέρος όπου η ομάδα της Κομοτηνής είχε τον Κουτσόπουλο σε κάκιστη μέρα με λάθη που απέφεραν γκολ, όπως και την αμυντική της γραμμή. Ο Ολυμπιακός από την άλλη με ουκ ολίγες αλλαγές στο βασικό του σχήμα και τον Τόρες να κάνει ντεμπούτο, δίχως να πιάσει πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης και κυρίως με την συμβολή των Σάμαρη, Μανωλά και Κάμπελ μπόρεσε να αξιοποιήσει τα κενά των αντιπάλων του, να βάλει τρία γκολ και να φύγει δικαίως νικητής από το ματς με σκορ 4-1. Στην επανάληψη πάντως ήταν αναμφίβολα καλύτερος και πιο ουσιαστικός από το πρώτο μέρος. Έτσι οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν δίχως απώλειες στο πρωτάθλημα και κοιτάζουν πια αποκλειστικά τον αγώνα με την Παρί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει επίσης να τονιστεί πως ο Ολυμπιακός ισοφάρισε ένα ρεκόρ που κυνηγούσε από το 1965! Οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν το καλύτερο ξεκίνημά τους στο πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της ομάδας του Μπούκοβι και της σεζόν 1965-1966, με έντεκα νίκες και μία ισοπαλία.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Κουτσόπουλος, Τριανταφύλλου (84' Χασομέρης), Ιγκόρ (90'+ Ζδράβος), Χρήστου, Μπαϊκαρά, Κάσες (67' Ζεκίνια), Τζάνης, Ντιόγκο, Παπαγεωργίου, Ζοσέ, Σαρακατσάνος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Μπονγκ, Παπαδόπουλος, Μανωλάς (74' Τόρες), Σάμαρης, Ντινγκά, Φουστέρ, Βάις (62' Μασάντο), Ντομίνγκεζ (46' Κάμπελ), Σαβιόλα.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ και τα χάιλαιτς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα