«Δεν φεύγει κανείς τον Γενάρη»!

«Δεν φεύγει κανείς τον Γενάρη»!

Διονύσης Δελλής
«Δεν φεύγει κανείς τον Γενάρη»!

bet365

Τέλος στα σενάρια και τις φημολογίες για Μήτρογλου και όχι μόνο βάζει ο Πιέρ Ισά που επισήμανε πως δεν θα φύγει κανένας παίκτης τον Γενάρη από τον Ολυμπιακό.

Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού άνοιξε ξανά τα χαρτιά του σε συνάντηση που είχε με τους ρεπόρτερ της ομάδας, αποκαλύπτοντας αρκετές από τις σκέψεις τόσο του ιδίου όσο και της διοίκησης της ΠΑΕ για τον Γενάρη. «Δεν φεύγει κανείς τον Γενάρη. Δεν υπάρχει τέτοιο πλάνο ούτε πρόθεση», ξεκαθάρισε ο Νοτιοαφρικανός θέλοντας να βάλει stop για τους όποιους διεκδικητές του Μήτρογλου.

Αρκετά πρόσφατα πάντως και ο Χουάνχο Λορένθο είχε πει ό,τι δεν αποχωρεί ο «Μητρογκόλ» από τον σύλλογο. «Δείξαμε στον Μήτρογλου πως τον εμπιστευόμαστε. Για αυτό και του ανανεώσαμε το συμβόλαιο σε μία ανύποπτη χρονική στιγμή. Είναι το νούμερο 1 για εμάς στην επίθεση.

Δεν πήραμε άλλον παίκτη στην θέση του, διότι ήμασταν σίγουροι πως μπορεί να ανταπεξέλθει και μας δικαιώνει για την επιλογή μας. Δικαιώνει, επίσης, τον εαυτό του και το ταλέντο του. Απολαμβάνει αυτό που κάνει, απολαμβάνει που παίζει και σκοράρει, απολαμβάνει που είναι βασικός. Ανταποδίδει αυτά που του δώσαμε», αναφέρθηκε για τον διεθνή φορ.

Ο Ισά παραδέχθηκε πως είναι λογικό να γίνονται κρούσεις για έναν τέτοιο παίκτη και ό,τι ο στόχος είναι να παραμείνει στον σύλλογο όσο περισσότερο γίνεται. Απέφυγε δε να κάνει κουβέντα για την ρήτρα των 8 εκατ. ευρώ, στεκόμενος στην πολύ καλή σχέση των δύο πλευρών, στον δεσμό που έχει αναπτυχθεί και στην ικανοποίηση που υπάρχει για την συνεργασία.

«Μία ρήτρα ενεργοποιείται όταν το θέλει ο σύλλογος και ο παίκτης. Οπότε δεν υπάρχει κανένα θέμα αυτήν την στιγμή για ενδεχόμενη μεταγραφή. Δεν έχει νόημα να μιλάμε για αριθμούς. Εάν μία ομάδα θέλει έναν ποδοσφαιριστή, πάει σε αυτήν και στον ίδιο για να συζητήσει το ενδεχόμενο μεταγραφής. Τώρα, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο», σημείωσε.

Παράλληλα διευκρινίστηκε πως αποκλείεται να φύγει ο παίκτης τον Γενάρη: «Τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι θα είναι εδώ μαζί μας. Ελπίζουμε και παραπάνω». Επιπλέον θεώρησε λογικό το να τον τσεκάρουν τόσες πολλές ομάδες. «Παντού ψάχνουν καλούς παίκτες. Έχουμε πολλά τηλεφωνήματα για παίκτες μας, προφανώς και για τον Κώστα, αλλά δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για τώρα».

Ο Ισά συνέχισε τις αναφορές του για την ομάδα, λέγοντας πως «δεν αναμένεται να έρθει και κανένας τον Ιανουάριο. Κοιτάμε παίκτες όμως είμαστε πλήρεις για τώρα. Φέτος κάναμε πολλές αλλαγές στην ομάδα. Ο στόχος από εδώ και πέρα είναι σε κάθε καλοκαίρι να κάνουμε 3-4 προσθήκες το πολύ. Αυτή θα είναι η επιδιώξή μας.

Η ενίσχυση εξαρτάται και από άλλες παραμέτρους, όπως για παράδειγμα αν παραχωρηθεί κάποιος βασικός παίκτης με μεταγραφή. Κατά τα άλλα η χρονιά δεν έχει τελειώσει ακόμα. Υπάρχει σίγουρα πολύς και μεγάλος δρόμος μπροστά μας.

Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθειά μας τόσο για το πρωτάθλημα όσο και για το Τσάμπιονς Λιγκ με στόχο το καλύτερο δυνατό». Ακόμα έκανε πλάκα στο μεταγραφικό κομμάτι σχολιάζοντας πως πλέον οι δημοσιογράφοι θα έχουν πιο λίγη δουλειά...

«Καμία επέκταση ή ανανέωση έως το καλοκαίρι»

Ένα άλλο σκέλος που τέθηκε προς συζήτηση ήταν οι επεκτάσεις ή ανανεώσεις συμβολαίων παικτών, για τις οποίες έχουν ακουστεί και γραφτεί αρκετά. «Δεν αναμένεται να γίνει καμία επέκταση ή ανανέωση μέχρι το καλοκαίρι. Μετά θα δούμε το τι θα αποφασιστεί», ήταν η διατύπωση από μεριάς Ισά.

Ρομπέρτο και Κάμπελ όταν έρθει η ώρα

Η παραμονή των Ρομπέρτο και Κάμπελ είναι ένα από τα επίμαχα θέματα για τον ερυθρόλευκο προγραμματισμό. Είναι επίσης και δύσκολες περιπτώσεις, όπως παραδέχονται στο Λιμάνι. «Για τον Ρομπέρτο θα τα πούμε όταν θα έρθει η ώρα. Και για τον Κάμπελ θα δούμε τι θα γίνει την στιγμή που πρέπει. Και από τους δύο είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και κυρίως από τον Ρομπέρτο», ισχυρίστηκε ο Ισά.

Πλην όμως τόνισε πως δεν είναι εύκολες υποθέσεις. Ο παράγοντας του Ολυμπιακού είχε να το λέει και για την «πολύ καλή δουλειά που γίνεται στους γκολκίπερ στην ομάδα του Ολυμπιακού. Οι τερματοφύλακές μας είναι πολύ δεμένοι μεταξύ τους, προπονούνται εξαιρετικά ενώ πολύ καλή δουλειά κάνει ο Αλέκος Ράντος».

Ο ρόλος και η προσφορά Σαβιόλα

Ως προς τον Σαβιόλα ο Πιέρ Ισά είχε να πει μόνο καλά λόγια. «Από την πρώτη στιγμή ξέραμε πως ο Σαβιόλα θα έπαιζε σε θέση πίσω από τον φορ. Είχαμε κατά νου πως θα έχει ρόλο πίσω από τον Μήτρογλου. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την προσφορά του, την χαρακτήρα του, την προσωπικότητά του και το πόσο έχει βοηθήσει την ομάδα

Έχει παίξει μεγάλο ρόλο και ο Σαβιόλα στην εξέλιξη του Μήτρογλου. Η προσφορά του, όμως, είναι σημαντική και μέσα στα αποδυτήρια. Είναι από τους παίκτες που η συμπεριφορά τους και η στάση τους πριν από τα μεγάλα ματς λειτουργεί καταλυτικά», είπε.

Ακόμα απασχόλησε το background της καριέρας του Σαβιόλα και την συνύπαρξή τους με καθαρόαιμους φορ σε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπενφίκα και Μάλαγα. Και αυτό για να αναλυθεί πως σε όποια ομάδα απέδωσε καλά είχε έναν παίκτη στο στιλ του Μήτρογλου.

Για το ρόστερ και τον Γιαταμπαρέ υποστήριξε: «Έχουμε ρόστερ 26 και πλέον παικτών και σιγά σιγά θα επιστρέψουν και οι τραυματίες για να μπορέσουν να πάρουν όλοι χρόνο συμμετοχής. Για τον Γιαταμπαρέ έχουμε τονίσει ξανά πως η φυσική του θέση είναι στον άξονα. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει πολλά.

Μπορεί να παίξει πίσω από τον επιθετικό, αλλά και στα δεξιά όταν του ζητηθεί. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι ένας κεντρικός μέσος και για την θέση αυτή αποκτήθηκε. Υπάρχει έντονος ανταγωνισμός στον χώρο του κέντρου και θα πάρει τις ευκαιρίες του».

Ικανοποίηση για Μίτσελ και αναφορά σε Ιντεπεντιέντε, Ακαδημίες

Για ακόμα μία φορά ο Ισά επανέλαβε την δεδομένη στήριξη και εμπιστοσύνη που υπάρχει προς το πρόσωπο του Μίτσελ από την διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Ο κόουτς κάνει πολύ καλή δουλειά και αυτό φαίνεται από τις εμφανίσεις της ομάδας και τα αποτελέσματα που έχουμε. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι μαζί του, όπως και με όλο το τεχνικό επιτελείο».

Επίσης ξεκαθαρίστηκε πως ο Μίτσελ δεν ασχολείται με το τι γράφουν οι εφημερίδες και πως ουδέποτε τέθηκε θέμα με τον προπονητή. Ακόμα για την Ιντεπεντιέντε η αναφορά ήταν πως ο Ολυμπιακός δεν είναι αυτήν την περίοδο σε συζητήσεις μαζί της, όμως κοιτάζει και την Λατινική Αμερική ως αγορά για την οποία όμως υφίστανται δυσκολίες.

Δόθηκε δε έμφαση στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός είναι μία οικογένεια, στο δέσιμο παικτών-τεχνικού τιμ και διοίκησης και στην πολύ καλή συνεργασία με τον Κριστιάν Καρεμπέ. Ο Ισά δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει πως ακόμα και από το ματς με την Παρί και το 4-1 υπάρχει ικανοποίηση για την εμφάνιση και την προσπάθεια, καθότι στον σύλλογο θεωρούν πως έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και ας έχασε.

Έγινε και ανάλυση του πλάνου των Ακαδημιών όπου καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια και γίνεται πολλή και σωστή δουλειά. Εκτός από τον Γρηγόρη Γεωργάτο δεν θα επέλθει κάποια άλλη αλλαγή ή τροποποίηση στα τμήματα υποδομής των ερυθρολεύκων.

«Δεν υπάρχει τίποτα για Μεντζανί»

Ο Ισά πήρε θέση για τις πληροφορίες που είχαν να κάνουν με τον Καρλ Μεντζανί και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, κάτι που διέρρευσε από τους Αλγερινούς. «Εμάς δεν μας έχει πει κάτι ο παίκτης, ούτε έχουμε κάτι. Ο Μεντζανί είναι ευχαριστημένος στην ομάδα και δεν έχει εκδηλωθεί από μέρους του πρόθεση να φύγει. Ο κάθε προπονητής έχει την δική του άποψη.

Το τι υποστηρίζει ο κ. Χαλίλχοτζιτς είναι δικό του θέμα. Το βλέπει έτσι για την Εθνική του και δεν απασχολεί εμάς. Θα δούμε το τι θα συμβεί το καλοκαίρι. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στην άμυνά μας. Οι Σιόβας και Μανωλάς αγωνίζονται συνέχεια και τα πηγαίνουν πολύ καλά ενώ υπάρχει και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος που είναι αρχηγός μας.

Είναι δύσκολο για τον Μεντζανί να βρει επαρκή χρόνο συμμετοχής υπ' αυτές τις συνθήκες», σχολίασε. Επιβεβαίωσε πως ο παίκτης είναι δανεικός από την ομάδα της Μονακό ενώ υπογραμμίστηκε ό,τι στις επαφές με τους Μονεγάσκους δεν ειπώθηκε κάτι. Ωστόσο υπάρχουν πολύ καλές σχέσεις και συνεργασία και με την Μονακό και με την Άρσεναλ.

Σε Τουρκία για Τζιμπούρ, συζήτηση για Βλαχοδήμο και η ερυθρόλευκη δυναμική

Ανάμεσα στα άλλα ο Πιέρ Ισά κατέστησε σαφές πως οι Πειραιώτες ασχολούνται διαρκώς με τους δανεικούς τους. «Τους παρακολουθούμε όλους», τόνισε ενώ ανέφερε πως θα υπάρξει ταξίδι στην Τουρκία για να τσεκάρουν οι άνθρωποι της ομάδας τον Τζιμπούρ και πως θα γίνει συζήτηση για το μέλλον του Βλαχοδήμου τον Γενάρη επειδή δεν παίζει καθόλου.

Για την ακρίβεια στην γειτονική χώρα θα μεταβεί ο ίδιος. Πέραν τούτου υπάρχει ικανοποίηση για την εν γένει αξιοποίηση των δανεικών παικτών με εξαίρεση τον Βλαχοδήμο που τον Γενάρη θα επιστρέψει πιθανώς για να δοθεί δανεικός αλλού.

«Ο Βλαχοδήμος από την στιγμή που δεν παίζει καθόλου πιθανότατα θα γυρίσει πίσω», συμπλήρωσε. Αναφορικά με τους σκάουτερ που πάνε και έρχονται στο Καραϊσκάκη; «Είναι πολύ τιμητικό για εμάς το να βλέπουν τους παίκτες μας πολλές ομάδες. Αυτό όμως δεν σημαίνει και τίποτα παραπάνω», ήταν η σχετική επισήμανσή του.

Στο τέλος της φετινής σεζόν θα γίνει ξεσκαρτάρισμα. Ποιοι πρέπει να παραμείνουν δανεικοί, ποιοι αξίζουν να πάρουν μία ευκαιρία και ποιοι θα φύγουν. Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος αριθμός στον σχεδιασμό. Απλά θα κριθεί εάν ο αριθμός όλων των παικτών που ανήκουν στον Ολυμπιακό θα αυξηθεί ή θα μειωθεί.

Για τον Ολυμπιακό γενικότερα είχε να μεταφέρει πως «πρέπει όλοι να αντιληφθούν πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Ολυμπιακός. Είναι ανάμεσα στις 25 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Και ως προφίλ και ως σύλλογος. Έτσι αντιμετωπίζεται στην Ευρώπη. Έτσι τον βλέπουν.

Αυτό συμβαίνει και όταν οι ποδοσφαιριστές μας φεύγουν στο εξωτερικό. Τότε καταλαβαίνουν ακόμα πιο πολύ το μέγεθος του Ολυμπιακού. Έχουμε ξαναπεί πως αρκετοί ποδοσφαιριστές όταν πάνε σε άλλη ομάδα στο εξωτερικό καταλαβαίνουν απόλυτα που ήταν και βρίσκονταν προηγουμένως ποδοσφαιρικά».

Ο Ισά είχε να τονίσει επιπλέον πως όλοι στον Ολυμπιακό αντιλαμβάνονται πλήρως το τι σημαίνει το μέγεθός του. Και πως πρέπει να δουλεύουν και να λειτουργούν σε απόλυτα ευρωπαϊκά πρότυπα, στα οποία κινείται εδώ και αρκετό καιρό ο σύλλογος.

Μνεία σε Τόρες

Η αποχή του Μιγκέλ Τόρες από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού τέθηκε επί τάπητος στην κουβέντα ενώ ο Πιέρ Ισά αναμένεται να παραχωρήσει μέσα στον Γενάρη συνέντευξη Τύπου. «Ο Τόρες ήρθε σε εμάς, όταν ήταν στο στάδιο της αποκατάστασης από τραυματισμό που είχε.

Χρειάστηκε καιρό για να επανέλθει. Τώρα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και ετοιμάζεται να μπει στην ομάδα. Θα είναι μία ακόμα λύση μαζί με παίκτες που ήταν πρόσφατα τραυματίες. Και στο ιατρικό τιμ υπάρχει πολύ καλή δουλειά ως προς την αποκατάσταση. Γυρίζουν στην ομάδα και οι Ιμπαγάσα, Μασάντο, Βάις και Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο Μίτσελ θα μπορεί να διαλέξει από ένα ρόστερ χωρίς απουσίες», ήταν η άποψή του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα