«Κάτι μεγάλο γεννιέται στο Αγρίνιο!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Κάτι μεγάλο γεννιέται στο Αγρίνιο!»

bet365

Ο σκόρερ των δύο τερμάτων του Παναιτωλικού, ο πρώην διεθνής Καμερουνέζος, Αντρέ Μπικέϊ, μιλάει στο gazzetta.grγια το αγωνιστικό θαύμα της ομάδα του Χάβου και δηλώνει εντυπωσιασμένος από τον Ολυμπιακό!

Η περίπτωσή του αποτέλεσε το πιο δύσκολο μετεγγραφικό εγχείρημα της ομάδας του Αγρινίου και τώρα πλέον, που η προσαρμογή του στο σύστημα της ομάδας, έχει αρχίσει να επιτυγχάνεται πλήρως, οι καρποί της ποιότητάς του, είναι πλέον εμφανείς! Ο λόγος για τον 28χρονο Καμερουνέζο αμυντικό μέσο, που φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής ομάδας της χώρας του στο “Κόπα Άφρικα” του 2006 και του 2008, ο οποίος κόντρα στον Λεβαδειακό, πέτυχε και τα δύο γκολ του Παναιτωλικού, συμβάλλοντας τα μέγιστα σε μία νίκη (2-1), που εδραίωσε τη νεοφώτιστη ομάδα του Αγρινίου στην 4η θέση της βαθμολογίας και την διατήρησε αήττητη για δέκα αγώνες (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) και για 71 μέρες.

Ο Αντρέ Μπικέϊ μίλησε στο gazzetta.gr για την σύγκριση του ελληνικού πρωταθλήματος με τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, υπογραμμίζοντας το μεγάλο μειονέκτημα της Superleague, αποθέωσε τον Ολυμπιακό, τόνισε ότι ο Παναιτωλικός έχει όλα τα φόντα να αλλάξει επίπεδο και να κυνηγήσει την έξοδο στην Ευρώπη, προσθέτοντας ότι σημαντικό ρόλο γι’ αυτό, θα παίξει η αντίδραση της ομάδας, όταν θα ξανάρθουν τα πρώτα άσχημα αποτελέσματα.

- Κατ’ αρχήν συγχαρητήρια για τα δύο τέρματα που πέτυχες και τη νέα νίκη της ομάδας σου... Πως είδες το χθεσινό παιχνίδι;

«Για μας ήταν ένα κομβικό ματς! Έπρεπε να κερδίσουμε για να μην χαλάσουμε τις πολύ θετικές εντυπώσεις που έχουμε δημιουργήσει και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς για να συνεχίσουμε την εξαιρετική πορεία που έχουμε σχεδόν από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος! Ήταν μία τονωτική ένεση για το ηθικό, τη νοοτροπία και την περεταίρω εξέλιξη της ομάδας...»

- Να υποθέσουμε ότι δεν είσαι πολύ εθισμένος στο σκοράρισμα...

«(Γελάει!!)... Αυτό είναι σίγουρο! Πέρυσι πέτυχα μόλις ένα γκολ στην Μίντλεσμπρο και φέτος ήδη προσπέρασα το ρεκόρ από πολύ νωρίς στη σεζόν... Σημασία, όμως, δεν έχει ποιος σκοράρει αλλά οι τρεις βαθμοί της νίκης! Είμαι χαρούμενος, λοιπόν, που συνέβαλα να τους μαζέψουμε, έστω και με ασυνήθιστο τρόπο...»

- Πως την βλέπεις την ομάδα σου; Έχετε να χάσετε σχεδόν 2,5 μήνες;

«Είμαστε σε πολύ καλή φάση... Μπορεί ο σύλλογος να επέστρεψε μόλις το περασμένο καλοκαίρι στην πρώτη κατηγορία, ωστόσο, η διοίκηση έχει φιλοδοξίες να δημιουργήσει μία ομάδα που θα ξεφύγει από το γκρουπ των μικρομεσαίων και “”θα σηκώσει κεφάλι”, κοιτώντας ψηλότερα! Έχουμε ένα πολύ καλό ρόστερ, που συνδυάζει παίκτες με ταλέντο, ποιότητα και εμπειρία και αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε τόσο σκληρά και να πιστεύουμε ότι μπορούμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς, τότε πιστεύω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να πετύχουμε κάτι μεγάλο!»

- Δηλαδή;

«Ποτέ δεν ξέρει κανείς! Στο ξεκίνημα, όλοι έλεγαν ότι θα παλέψουμε για την σωτηρία και ήταν λογικό, όμως, διακρίνω ότι έχουμε τις δυνατότητες να πλασαριστούμε στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας και να μπούμε στα πλέϊ-οφ! Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι έχουμε κερδίσει τον ΠΑΟΚ και δεν έχουμε χάσει από τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο, τις τρεις ομάδες δηλαδή που βρίσκονται από πάνω μας στην βαθμολογία...»

- Αυτό σίγουρα κάτι δείχνει, παράλληλα, όμως, ανεβάζει τον πήχη και υποχρεώνει τις υπόλοιπες ομάδες να σας πάρουν πλέον πολύ πιο σοβαρά...

«Αυτό λέω κι εγώ στους συμπαίκτες μου... Έχουμε πάρει σπουδαία αποτελέσματα και είναι λογικό η ατμόσφαιρα στην ομάδα να είναι πολύ όμορφη! Δεν πρέπει, όμως, να ενθουσιαζόμαστε υπερβολικά και να εφησυχάζουμε. Ακολουθούν δύο δύσκολα εκτός έδρας ματς σε Ξάνθη και Τρίπολη και είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν και άσχημες στιγμές κι εκεί θα δοκιμαστεί η συνοχή και ο χαρακτήρας της ομάδας και η στήριξη της διοίκησης... Εκεί θα φανεί κατά πόσο θα μπορέσουμε να κάνουμε την υπέρβαση...»

- Οι άνθρωποι της ομάδας μας είπαν ότι η απόκτησή σου, ήταν πολύ δύσκολη υπόθεση και επετεύχθη κυριολεκτικά μία ημέρα πριν εκπνεύσει η έξτρα μετεγγραφική περίοδος...

«Αλήθεια είναι αυτό, αλλά ήταν λογικό! Δεν είχα καμία ιδέα για την Ελλάδα και το πρωτάθλημά της κι έπρεπε να μάθω καλά που θα πάω και τι ακριβώς ρόλο θα έχω... Πέρα απ‘ αυτό, υπήρχε ενδιαφέρον από ομάδες που αγωνίζονται σε πιο δυνατά πρωταθλήματα και χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω την Σουπερλίγκα, για έναν ποδοσφαιριστή μετράει και η εικόνα που αντικρίζει βγαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο... Στην Αγγλία, είχα συνηθίσει να παίζω μπροστά σε - μίνιμουμ - 30.000 θεατές και στην Ελλάδα, το μάξιμουμ της προσέλευσης των φιλάθλων στα γήπεδα, δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 15.000, αν εξαιρέσει κανείς τους αγώνες του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού...»

- Είσαι πρωτοεμφανιζόμενος στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά ήρθες έχοντας παραστάσεις από τα αντίστοιχα της Πορτογαλίας, της Ρωσίας και της Αγγλίας... Ποια γνώμη έχεις σχηματίσει μέχρι στιγμής για την Σούπερλίγκα;

«Η αλήθεια είναι ότι η άποψη που έχω πλέον για το ελληνικό πρωτάθλημα, μετά σχεδόν δύο μήνες στον Παναιτωλικό, είναι τελείως διαφορετική απ‘ αυτή που είχα πριν έρθω στην Ελλάδα! Μπορεί στην Ευρώπη, να θεωρείται μία λίγκα “δεύτερης διαλογής”, ωστόσο, παίζοντας στην Σουπερλίγκα, διαπίστωσα ότι υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί ποδοσφαιριστές που δεν είναι τόσο γνωστοί, ότι οι ομάδες παίζουν μεν πιο αργά αλλά με έμφαση στην αμυντική τακτική... Συν τοις άλλοις, η πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, νομίζω ότι διαφημίζει πολύ θετικά το ελληνικό πρωτάθλημα! Αν το επίπεδο ήταν πολύ χαμηλό, πιστέψτε με, ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν θα μπορούσε να διακρίνεται στο Champions League και να διεκδικεί την πρόκρισή τους στις 16 καλύτερες ομάδες...»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα