Ο ανίκητος Κρουλ!

Θάνος Σαρρής
Ο ανίκητος Κρουλ!

bet365

Με τον τερματοφύλακα της να πιάνει τα... πάντα, η Νιούκαστλ μετά την Τσέλσι νίκησε την Τότεναμ (0-1) μέσα στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», με τον Ρεμί να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Ο Τιμ Κρουλ έκανε μια εμφάνιση που θα θυμούνται όλοι για καιρό στην Αγγλία. Με 14 επεμβάσεις, τις περισσότερες που έχουν γίνει σε ένα ματς της Πρέμιερ Λιγκ από τη σεζόν 2006/07, κατάφερε να κρατήσει τη νίκη για την ομάδα του. Η Τότεναμ πίεσε, έβγαλε 14 σουτ στην εστία, τα περισσότερα χωρίς γκολ ξανά από το 2006/07, αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και υπέπεσε στην τρίτη φετινή της ήττα και δεύτερη εκτός έδρας. Οι 7 από τις τελευταίες της 8 ήττες έχουν έρθει μετά από ευρωπαϊκό αγώνα, ενώ πλέον έφτασε τα 73 σουτ στην εστία τη φετινή χρονιά, περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα.

Ο Βίλας Μπόας τελικά επέλεξε να δώσει κάποιες επιπλέον μέρες ξεκούρασης στον Γιορίς μετά το χτύπημα που δέχθηκε στο κεφάλι την προηγούμενη αγωνιστική, ενώ εκτός έμεινε και ο Ντεφό, που μέσα στη βδομάδα πέτυχε το 23ο ευρωπαϊκό του γκολ. Ο Φρίντελ ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Γουόκερ, Βερτόνχεν, Ντόουσον και Κίρικες στην άμυνα. Ο Παουλίνιο με τον Ντεμπελέ αμυντικά χαφ, μπροστά τους οι Έρικσεν, Σίγκορντσον και Τάουνσεντ και στην κορυφή ο Σολδάδο. Η Νιούκαστλ ξεκίνησε με ένα επιθετικογενές 4-4-2. Ο Κρουλ ήταν στα γκολπόστ, οι Ντεμπουσί, Γουίλιαμσον, Γιανγκά-Μπιβά και Σαντόν στην άμυνα, ο Τιοτέ με τον Καμπάιγ στο κέντρο, αριστερά ο Γκουφράν, δεξιά ο Σισοκό και στην επίθεση ο Ρεμί με τον Αμεόμπι.

Οι Σπερς έδειχνα πιο κεφάτοι από τα δεξιά, με τον Έρικσεν να βγαίνει και να δίνει βοήθειες και τον Γουόκερ να ανεβαίνει συχνά. Ένα επικίνδυνο γύρισμα του ταχύτατου μπακ στο 2' απομακρύνθηκε, ενώ μία κεφαλιά από πολύ καλή θέση του Σολδάδο στο 9', έπειτα από κόρνερ του Έρικσεν, πέρασε άουτ. Στο 11', ήταν η σειρά της Νιούκαστλ να απειλήσει. Ο Ρεμί βγήκε μόνος του απέναντι στον Φρίντελ μετά από εξαιρετική πάσα του Καμπάιγ, αλλά ο Κίρικες πρόλαβε την τελευταία στιγμή. Στην εξέλιξη της φάσης, ο έμπειρος τερματοφύλακας των Σπερς απέκρουσε δύσκολα το μακρινό σουτ του Καμπάιγ, έπειτα από αδράνεια στην άμυνα. Στο 13', ωστόσο, οι «Καρακάξες» κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Ο Γκουφρέν έκλεψε από τον Παουλίνιο και με ωραία κάθετη βρήκε τον Ρεμί, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά. Ο Γάλλος έχει 7 γκολ σε ισάριθμα ματς και έχει σημειώσει το 47% των τερμάτων της ομάδας του! Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, είχαν μια επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Βερτόνχεν στο 27' και από το 30' ξεκίνησε το σόου του Κρουλ! Ο Ολλανδός με τρομερή εκτίναξη έβγαλε την έξυπνη κεφαλιά του Σολδάδο, σταμάτησε στο 38' το σουτ του Έρικσεν με τον ήλιο να τον τυφλώνει, ενώ στο 42' απέκρουσε εντυπωσιακά το τεχνικό πλασέ του Παουλίνιο, κρατώντας το προβάδισμα για την ομάδα του!

Ο Βίλας Μπόας έκανε δύο αλλαγές πριν την έναρξη του δεύτερου μέρους. Ο Κίρικες, του οποίου η μύτη είχε ματώσει, έδωσε τη θέση του στον Καμπόυλ, ενώ ο Σάντρο αντικατέστησε τον Ντεμπελέ. Η Τότεναμ ήταν σχεδόν μόνιμα στην επίθεση, αλλά δεν κατάφερνε με κανένα τρόπο να κερδίσει τον Κρουλ! Στο 49' ο Σολδάδο γύρισε ωραία την μπάλα στον Έρικσεν, ο οποίος σούταρε μπροστά από το σημείο του πέναλτι ανενόχλητος, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο Κρουλ έπεσε προς τα δεξιά και με το πόδι κατάφερε να αποσοβήσει τον κίνδυνο. Στο 53', ο Ολλανδός σταμάτησε τους Σπερς σε τριπλή ευκαιρία! Ο Σίγκουρτσον εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Τιοτέ και άλλαξε κατεύθυνση, όμως ο Κρουλ δεν αιφνιδιάστηκε. Στη συνέχεια της φάσης επικράτησε... πανικός, ο Καμπόυλ δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ολλανδό, ο οποίος απέκρουσε άλλη μια φορά πριν απομακρυνθεί η μπάλα.

Ο Πάρντιου στο 60' έβαλε τον Ανίτα στη θέση του Αμεόμπι, «δένοντας» ακόμα περισσότερο τη μεσαία γραμμή του. Στο 65' Ο κίπερ της Νιούκαστλ σταμάτησε τον Σολδάδο και στο 71' με ωραία απόκρουσε έκανε το ίδιο και στην προσπάθεια του Τάουνσεντ. Στο 82' ο Κρουλ είπε «όχι» στον Παουλίνιο και δύο λεπτά αργότερα απέκρουσε και το σουτ του Βερόνχεν! Στο μεταξύ, είχε περάσει στο ματς από το 69' και ο Ζερμέν Ντεφό, σε μια απέλπιδα προσπάθεια του Βίλας Μπόας να... νικήσει το φαινόμενο Κρουλ! Η Νιούκαστλ όμως κράτησε μέχρι το τέλος και πήρε μια ακόμα εντυπωσιακή νίκη!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα