«Καθάρισε» σε έξι λεπτά η Τζένοα (vid)

Θάνος Σαρρής
«Καθάρισε» σε έξι λεπτά η Τζένοα (vid)

bet365

Με τον Ματουζάλεμ να δημιουργεί και τους Πορτανόβα (29') και Κούτσκα να εκτελούν με το κεφάλι, η Τζένοα πήρε μια σημαντική νίκη, επικρατώντας με 2-0 της Βερόνα στο Κομουνάλε.

Οι δύο ομάδες ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, όμως εκείνη που κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς ήταν η Τζένοα, χάρη σε δύο κεφαλιές. Η Βερόνα πάλεψε το ματς μέχρι τέλους, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει γκολ και μοιραία ηττήθηκε.

Το ματς είχε καλό ρυθμό στο ξεκίνημα, με την Τζένοα να ξεκινάει δυνατά και να κυκλοφορεί την μπάλα παρά το πρέσινγκ ψηλά της Βερόνα. Έπειτα από ένα φαλτσαριστό σουτ που δεν βρήκε στόχο από τον Τζιλαρντίνο, οι ροσομπλού απείλησαν ξανά με ένα σουτ του Ματουσάλεμ στο 18'. Στο μεταξύ, η Βερόνα έχασε στο 29' με τραυματισμό τον Χάλφρεντσον, ο οποίος είχε ένα άσχημο σκίσιμο στο κεφάλι έπειτα από σύγκρουση με τον Κόφι, με τον Ντονάτι να παίρνει τη θέση του. Αμέσως μετά την αλλαγή, η Τζέοα πήρε το προβάδισμα. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ματουζάλεμ, ο Πορτανόβα σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Έχοντας την ψυχολογία με το μέρος τους, οι Γενοβέζοι χτύπησαν ξανά στο 35'! Ο Ματουζάλεμ με νέα ασίστ βρήκε τον Κούτσκα, ο οποίος με όμορφη κεφαλιά έκανε το 2-0. Ο Φετφατζίδης στο 38' έκανε ωραία κίνηση, πέρασε δύο αντίπαλους, αλλά τελικά οι αμυντικοί τον σταμάτησαν, ενώ από την άλλη, δύο μακρινές προσπάθειες του Ιτούρμπε και του Ντονάτι δεν είχαν αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα η Τζένοα να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων.

Οι Βερονέζοι απείλησαν με το «καλημέρα» στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ιτούρμπε με ωραία εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Τόνι στην περιοχή, αλλά ο έμπειρος Ιταλός δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ένα επικίνδυνο σουτ του Ιτούρμπε στο 51' κόντραρε και πέρασε κόρνερ, με τη Βερόνα να είναι σαφώς καλύτερη και την Τζένοα να επικεντρώνεται στο να κρατήσει το αποτέλεσμα. Οι αλλαγές (60-61', Λόντι για Ματουζάλεμ, Κάτσια για Κατσιατόρι) έριξαν κάπως τον ρυθμό, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν να το παλεύουν.

Στο 69' ο Κάτσια με κεφαλιά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ο Περίν σταμάτησε τις προσπάθειες των Μαρτίνιο και Αγκοστίνι, ενώ στο 80' ήταν η σειρά του Τόνι να σπαταλήσει μια τεράστια ευκαιρία. Βρήκε το δοκάρι, με τον Περίν να μαζεύει τελικά τη μπάλα. Η Βερόνα έπαιζε φουλ επίθεση στα τελευταία λεπτά, είχε μια ακόμα σημαντική ευκαιρία με τον Μαρτίνιο στο 86', χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αλλάξει κάτι στο ματς...

 

SERIE A Τελευταία Νέα