Ο Ντε Βινσέντι είναι εδώ! (2-1, vids)

Ο Ντε Βινσέντι είναι εδώ! (2-1, vids)

bet365

Ο Σάκης Τσιώλης πήγε στα Γιάννινα και μαζί του... επέστρεψε ο Τόμας Ντε Βινσέντι! Γκολ και ασίστ απ' τον Αργεντινό, που οδήγησε τον ΠΑΣ στο 2-1 επί του ΟΦΗ στους Ζωσιμάδες!

Πως ξεκίνησαν

Για τον ΠΑΣ, κάτω από τα δοκάρια κάθησε ο Βελλίδης, με τους Κολοβέτσιο, Τζημόπουλο μπροστά του, τον Ντάσιο στα δεξιά και τον Μιχήλ στα αριστερά της άμυνας. Στον άξονα ήταν όπως πάντα ο Τσουκαλάς, με τον Λίλα να είναι δίπλα του και τον Ντε Βινσέντι πιο μπροστά. Στην κορυφή βρισκόταν ο Ίλιτς, ενώ Βίλα και Κοροβέσης τον πλαισίωναν.

Στην αντίπερα όχθη, ο ΟΦΗ ξεκίνησε με τον Δασκαλάκη τερματοφύλακα, Ζόρο, Τριποτσέρη κεντρικό αμυντικό δίδυμο και τους Στάθη, Μιλιάζες στα δύο άκρα. Στον άξονα ήταν ο Μακρης, με τους Ζε Εντουάρντο, Φραγκουλάκη και Κάλαϊτζιτς λίγο πιο μπροστά, ενώ ο Περογαμβράκης έπαιζε πίσω από τον Παπάζογλου, ο οποίος ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Πιο δυνατά ο ΠΑΣ

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι έδειχναν να πατούν καλά στον αγωνιστικό χώρο, καθώς οι παίκτες του ΟΦΗ έμοιαζαν να φοβούνται λίγο το παιχνίδι και είχαν ως πρώτο στόχο να κρατήσουν χαμηλά τον ρυθμό. Έτσι, ο ΠΑΣ πήρε μέτρα στο γήπεδο, χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη στιγμή, αφού δεν έβρισκε διαδρόμους.

Μετά την συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου, οι Κρητικοί αναθάρρησαν και ανέβηκαν πιο ψηλά, ισορροπώντας έτσι το παιχνίδι. Μάλιστα, αυτοί ήταν που έφτασαν πρώτοι με αξιώσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία, καθώς στο 15' ο Φραγκουλάκης έκανε ένα όμορφο γέμισμα, όμως Παπάζογλου και Μακρής δε κατάφεραν να βρουν την μπάλα και να την σπρώξουν στα δίχτυα.

Ίδια ήταν και η κατάληξη της κεφαλιάς του Τριποτσέρη δύο λεπτά αργότερα, με τον ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ να μένει μόνος του, καθώς η αντίπαλη άμυνα τον ξέχασε, αλλά αυτός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί αυτό το λάθος. Λάθος όμως, δεν έκαναν μόνο οι γηπεδούχοι, αφού με παρόμοιο τρόπο ήρθε και η απάντηση στις ευκαιρίες για τον ΠΑΣ. Ήταν το 45ο λεπτό, όταν η πίεση του Ντε Βινσέντι απέφερε καρπούς, καθώς έκλεψε την μπάλα αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από την εστία του Δασκαλάκη.

Ο Τσάβες ξεκλείδωσε τον Ντε Βινσέντι

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Σάκης Τσιώλης αποφάσισε να ρισκάρει και να περάσει τον Τσάβες στο γήπεδο αντί του Ντάσιου, γυρνώντας παράλληλα δεξί μπακ τον Βίλα! Έτσι, οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά πιο επιθετικοί, ανοίγοντας τον ρυθμό της αναμέτρησης, με την άμυνα του ΟΦΗ να μοιάζει αρκετά ευάλωτη.

Ειδικά στο ψηλό παιχνίδι, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του ΟΦΗ έδειχνε να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Αυτό φάνηκε, όταν ο κοντύτερος Ντε Βινσέντι στο 59' κατάφερε να πάρει την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή, χωρίς όμως να βρει στόχο, καθώς η μπάλα πέρασε άουτ.

Το δις εξαμαρτείν

Μπορεί ο Αργεντινός να μην βρήκε στόχο στο 59', όμως στο 63' δεν λάθεψε ξανά! Μετά από... γλυκιά σέντρα του Ίλιτς, η άμυνα του ΟΦΗ έδωσε εκ νέου την ευκαιρία στον Ντε Βινσέντι να πάρει κεφαλιά και αυτός την τιμώρησε, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι αντί να... βάλουν μυαλό, δέκα λεπτά αργότερα δέχτηκαν ακόμα ένα τέρμα, πάλι με κεφαλιά, με την αμυντική λειτουργία των Κρητικών στην φάση αυτή να θυμίζει ερασιτεχνική ομάδα! Ο Ντε Βινσέντι, πήρε ρόλο δημιουργού αυτή τη φορά και εκτέλεσε φάουλ από δεξιά. Η μπάλα πέρασε από όλη την άμυνα των Κρητικών, οι οποίοι δεν έδιωξαν, ο Τσουκαλάς το εκμεταλλεύτηκε και από κοντά έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον ΠΑΣ.

Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι, ήταν να μειώσουν σε 2-1, με τον Μακουκούλα να βρίσκει για πρώτη φορά δίχτυα στο Ελληνικό πρωτάθλημα, δύο λεπτά αφού πέρασε στο παιχνίδι στην θέση του Κάλαϊτζιτς. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε τον ΠΑΣ να πανηγυρίζει την δεύτερη σερί τους νίκη, με τον Τσιώλη να κάνει ιδανικό ντεμπούτο στον πάγκο του «Άγιαξ της Ηπείρου».

ΠΑΣ Γιάννινα (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Βίλα, Λίλα, Κολοβέτσιος, Ίλιτς (87’ Μπέριος), Τσουκαλάς, Μιχαήλ, Κοροβέσης (81’ Στρούνα), Τζημόπουλος, Ντάσιος (46’ Τσάβες), Ντε Βινσέντι

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Δασκαλάκης, Τριποτσέρης, Ζόρο, Παπάζογλου, Κάλαϊτζιτς (81’ Μακουκούλα), Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης (69’ Νιμανί), Φραγκουλάκης (57’ Κουτσιανικούλης), Μακρής, Μιλιάζες, Στάθης

MVP Ντε Βινσέντι. Ο Αργεντινός επέστρεψε από τον τραυματισμό του και πήρε από το χέρι την ομάδα του, θυμίζοντας τον παίκτη της περσινής σεζόν, που... μάγεψε και έγινε μήλο της έριδος για όλους τους μεγάλους συλλόγους του πρωταθλήματος. Ένα γκολ, μία ασίστ και γενικά πολύ καλ΄΄η εμφάνιση.

Στο ύψος του Μακουκούλα. Μπήκε στο 81΄και στο 83' σκόραρε. Ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με το σκοράρισμα και ο έμπειρος επιθετικός μπορεί να τον βοηθήσει, αρκεί να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Αδύναμος κρίκος. Η αμυντική λειτουργία του ΟΦΗ, του στοίχισε μία ακόμα ήττα. Ο Ντε Βινσέντι είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά η κεφαλιές δεν είναι το... δυνατό του σημείο! Όταν νικάει τόσο εύκολα στον αέρα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Γκάφα. Ανήκει στην άμυνα του ΟΦΗ, που απλά κοιτάει την μπάλα στην φάση του δεύτερου τέρματος και δίνει το δικαίωμα στον Τσουκαλά να κλειδώσει το τρίποντο για τους γηπεδούχους.

Το στραγάλι. Κανένα πρόβλημα από την διαιτησία του κ. Κύζα και των βοηθών του, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε όμως δύσκολες φάσεις.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα