Γαλλικό κλειδί για ΑΠΟΕΛ, το πάλεψε ο Απόλλων (vids)

Gazzetta team
Γαλλικό κλειδί για ΑΠΟΕΛ, το πάλεψε ο Απόλλων (vids)

bet365

Ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε μεγάλη νίκη (2-1) επί της Μπορντό και ελπίζει. Δεν άντεξε στη Ρώμη ο Απόλλων και ηττήθηκε 2-1 από τη Λάτσιο. Πέντε ομάδες σφράγισαν την πρόκριση στους «32»

*Η φώτο είναι από την κυπριακή ιστοσελίδα «balla.com.cy»

Στο αντίστροφο παιχνίδι του «Σαμπάν Νταλμάς» ο ΑΠΟΕΛ είχε σταθεί άτυχο, καθώς είχε ηττηθεί στο φινάλε από τη Μπορντό. Στο «ΓΣΠ» όμως η ομάδα του Γιώργου Δώνη δεν θα έκανε το ίδιο λάθος. Οι Κύπριοι έπαιξαν καταπληκτικά κόντρα στους Γάλλος και τους πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα, επικρατώντας και εκείνοι με 2-1. Η αλήθεια είναι πως οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν στήσει ένα πραγματικό πάρτι στο φινάλε και η νίκη τους να είχε μεγαλύτερο εύρος, αλλά ας όψεται ο Καρασό.

Τα ωραία ξεκίνησαν με το εκπληκτικό γκολ του Αλεξάνδρου που πήρε την πάσα από το φάουλ και πυροβόλησε από τα 25 μέτρα στο δεξί «παραθυράκι». Οι Γιρονδίνοι ανέβασαν την απόδοση τους και στο φινάλε του Α' μέρους ισοφάρισαν με κεφαλιά του Σανέ. Στο 51' Μπούντιμιρ (κόκκινη) και Ν' Γκεμό (2η κίτρινη) αποβλήθηκαν ταυτόχρονα και εκεί άλλαξε άρδην η εικόνα του αγώνα σαφώς υπέρ των γηπεδούχων. Στο 55' ο Νούνο Μοράις εκμεταλλεύτηκε τη λάθος αντίδραση του σκόρερ Σανέ και με πλασέ έκανε το 2-1. Στο 71' (Αλωνεύτης, Μοράις), στο 80' (Μοράις) και στο (81' (Σωτηρίου) ο Καρασό κράτησε χαμηλά το σκορ για τη Μπορντό, πραγματοποιώντας πολύ δύσκολες επεμβάσεις. Η νίκη του ΑΠΟΕΛ τον διατήρησε στο -3 από τη 2η θέση και πλέον μπορεί να ελπίζει...

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Πάρντο, Μάριο Σέρζιο, Ολιβέιρα, Μπόρδα, Καμπράλ, Χαραλαμπίδης (56' Σωτηρίου), Μοράις, Βινίσιους, Αλεξάνδρου (38' Μπενασούρ), Αλωνεύτης (88' Σολωμού), Μπούντιμιρ.

Μπορντό (Φρανσίς Ζιλό): Μπορντό, Φομπέρ, Σανέ, Μπρέσε, Πουντζέ, Ενγκουεμό, Σέρτιτς, Μουρίς – Μπελαί, Ομπράνιακ (71' Μπελιόν), Ζισί (71' Σακό), Ρολάν (71' Σεβέ).


Μπορούσε ο Απόλλωνας...
Παρά την αξιόμαχη προσπάθεια, ο Απόλλωνας Λεμεσού δεν κατάφερε να πάρει κάτι από την Λάτσιο στο «Ολίμπικο» και μετά την ήττα με 2-1 στην Αιώνια Πόλη αποχαιρετά ουσιαστικά τις όποιες ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι Κυπελλούχοι Ιταλίας παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές από τον Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, όμως χάρη στον Φλόκαρι που πέτυχε και τα δύο γκολ πανηγύρισαν τη νίκη που τους φέρνει πίσω από την Τραμπζονσπόρ που νίκησε στην Βαρσοβία την Λέγκια (0-2) και παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου μετά από τέσσερις αγώνες.

Το σκορ για τους Λατσιάλι άνοιξε στο 14' όταν μετά το γύρισμα του Μπαλντέ από αριστερά και… περιπέτεια στην άμυνα των Κύπριων, ο Φλόκαρι με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0. Η πίεση των γηπεδούχων έφερε το δεύτερο γκολ στο 37' όταν ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά νίκησε ξανά τον Βάλε μετά το κόρνερ του Κεϊτά για το 2-0. Δύο λεπτά μετά, ο Απόλλωνας επέστρεψε στο ματς, με τον Σανγκόι να κάνει εξαιρετική μπαλιά για τον Παπουλή, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Μπερίσα μειώνοντας σε 2-1.

Στην επανάληψη, ο Απόλλωνας άντεξε στην πίεση της Λάτσιο στα πρώτα λεπτά και μετά το 60' έπαιξε με περισσότερο ρίσκο με σκοπό την ισοφάριση, η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ. Καλύτερη στιγμή για τον σύλλογο της Λεμεσού ήταν στο 68' όταν ο σκόρερ, Παπουλής, έκανε πολύ καλό σουτ, όμως ο Μπερίσα είχε την απάντηση και με εντυπωσιακό τρόπο πέταξε τη μπάλα κόρνερ για να μείνει το 2-1 μέχρι το τέλος.

Ισοπαλία και πρόκριση για Σεβίλλη
Οι Ανδαλουσιάνοι έχασαν στο τέλος από την Σλόβαν Λίμπερετς τη νίκη και τη -μαθηματικά- πρώτη θέση του γκρουπ, όμως το 1-1 ήταν αρκετό για να περάσουν στους «32» του Europa League.

Η ομάδα του Ουνάι Εμερι είχε απόλυτη ανάγκη μία θετική εξέλιξη στην Ευρώπη αφού δεν τα πηγαίνει καλά στην Primera και μπήκε δυνατά από την αρχή και πίεσε τους Τσέχους. Τελικά το σκορ άνοιξε στο 28' όταν ο Ντιέγο Περότι σηκώθηκε μετά το σκληρό μαρκάρισμα του Κόβατς και με απευθείας εκτέλεση φάουλ έγραψε το 1-0.

Η Λίμπερετς προσπάθησε κυρίως με κόντρες να κάνει τη ζημιά και ειδικά στην επανάληψη, όμως παρότι δεν μπόρεσε να απειλήσει στο βαθμό που θα ήθελε, δεν επέτρεπε στους Σεβιγιάνους να έχουν ένα ήσυχο βράδυ. Αυτή η τακτική αποδείχθηκε η καλύτερη επιλογή αφού έπιασε στον ύπνο την Σεβίλλη αφού στο 71' ο Παβέλκα με γκολάρα νίκησε τον Χάβι Βάρας για το τελικό 1-1, το οποίο δεν άλλαξε από την -εκ νέου- πίεση των γηπεδούχων.


Περιπετειώδες διπλό για Βαλένθια
Σε ανοδική πορεία οι Νυχτερίδες που αφού επέστεψαν στις νίκες στην Primera είναι στην επόμενη φάση του Europa League μετά την εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Σεντ Γκάλεν (2-3). Η ομάδα του Τζούκιτς ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και είχε δοκάρι σε φάουλ του Κανάλες, με τον Ισπανό χαφ να έχει λίγα λεπτά μετά νέα εκτέλεση στο ίδιο σημείο του δοκαριού και τον Πιάτι σε κενό τέρμα να κάνει το 0-1. Οι Ελβετοί απάντησαν στο 37' με κοντινή κεφαλιά του Μπέσλε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με 1-1.

Στην επανάληψη (56') η Βαλένθια απέκτησε μεγάλο πλεονέκτημα με την αποβολή του Μονταντόν και το πέναλτι, το οποίο όμως έχασε ο Ζόνας (57'). Τα χειρότερα ήρθαν στο 66' για τους φιλοξενούμενους όταν ο Καράνοβιτς έκανε εντυπωσιακή κούρσα και τελείωσε τη φάση για το 2-1 υπέρ της Σεντ Γκάλεν, όμως στο τέλος οι Ισπανοί πήραν το ματς χάρη στο δεύτερο γκολ του Πάμπλο Πιάτι (75') και το απίστευτο σουτ του Κανάλες (86') ο οποίος πέτυχε το γκολ που δικαιούταν και χάρισε στη Βαλένθια τη νίκη που την φέρνει στην κορυφή του ομίλου μαζί με την Σουόνσι στους 8 βαθμούς.

Στο ίδιο έργο θεατές
Στο προηγούμενο-αντίστροφο ματς στην Ουαλία, ήταν ο Τζιμπρίλ Σισέ που ισοφάρισε στις καθυστερήσεις. Τώρα στη Ρωσία, η Κούμπαν το επανέλαβε, με τον Μπαλντέ (90'+2) αυτή τη φορά να πλασάρει πάνω από τον Φορμ για το 1-1 με τη Σουόνσι. Μάλιστα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν, παίζοντας με παίκτη λιγότερο από το 75' (αποβολή Ξαντάο). Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλύτεροι σε όλο το παιχνίδι, αλλά ενώ προηγήθηκαν στο 9' με τον Μπόνι, δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν μία από τις οκτώ(!) καλές ευκαιρίες τους και να κλειδώσουν τη νίκη και μαζί την πρόκριση που πάντως δύσκολα θα χάσουν.

Ανατροπή και... πρόκριση!
Στη Ρουμανία η Φιορεντίνα, με κάποιες αλλαγές στη σύνθεση της, ήθελε απλά ένα βαθμό κόντρα στην Παντούρι για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στους «32». Οι Ιταλοί είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού χωρίς πάντως να φορτσάρουν και στο 32' βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όταν ο Περέιρα με εντυπωσιακό ψαλιδάκι -έστω με το... καλάμι- έκανε το 1-0!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Φιορεντίνα ήταν πιο σοβαρή, έκλεισε στο μισό γήπεδο τους Ρουμάνους, έχασε ευκαιρίες και τελικά πήρε την πρόκριση στα τελευταία λεπτά. Αρχικά ισοφάρισε στο 85' με την κοντινή προσπάθεια του Μάτος μετά το γύρισμα του Κουαδράδο και στη συνέχεια, στο 92', ο Μπόρχα Βαλέρο έκανε το 1-2 με ωραίο τελείωμα μετά την πάσα του Κουαδράδο.

Αφεντικό η Ρούμπιν
Στην κορυφή του 4ου ομίλου παρέμεινε το κλαμπ από το Καζάν, καθώς επικράτησε στην Ρωσία της Γουίγκαν (1-0) και έφτασε τους 10 βαθμούς μετά από τέσσερις αγώνες. Το μοναδικό γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε στο 22' ο Κουζμίν με σουτ από τη γωνία της περιοχής μετά την πάσα του Νάτχο, ενώ η αγγλική ομάδα, που αγωνίζεται στην Championship, βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση στο 84' όμως η κεφαλιά του Ρόγκνε -ύστερα από φάουλ του Εσπινόσα- πήγε στο οριζόντιο δοκάρι.

Φουλ για πρωτιά με... Ντεφόε η Τότεναμ

Ο Ζερμέν Ντεφόε έκανε από το σημείο του πέναλτι το 2-0 επί της Σέριφ για την Τότεναμ και με 23 γκολ έγινε ο πρώτος σκόρερ των «σπιρουνιών» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ζορίστηκαν οι Άγγλοι μέχρι να ανοίξουν το σκορ, κάτι που έκανε ο Λαμέλα στο 60' και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με τον Ισά στο 72'. Η ομάδα του Αντρέ Βίλας Μπόας έκανε το 4/4, παρέμεινε στο +5 από τη 2η Ανζί και δεν χάνει την πρωτιά στον 11ο όμιλο.

Μοιρασιά στη Σεβίλλη
Το ίδιο ακριβώς σκορ (1-1) με το αντίστροφο ματς της Τσεχίας σημειώθηκε και στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». Η Σεβίλλη ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να νικήσει την αντίσταση της πολύ καλής Σλόβαν που πήρε ακόμα έναν βαθμό κόντρα στο φαβορί του ομίλου. Ο Περότι έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ στο ημίωρο, αλλά στο 70’ ο Παβέλκα πραγματικά σημείωσε μία γκολάρα και ισοφάρισε. Σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο Εστορίλ-Φράιμπουργκ, Σεβίλλη και Σλόβαν απέκτησαν πολύ σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης.

Γκολ και τέλος για Μπέτις
Στην Πριμέρα μπορεί να παραπαίει και να στήνονται λαϊκά δικαστήρια έξω από το προπονητικό κέντρο της, αλλά στην Ευρώπη η Μπέτις βρίσκει τον τρόπο να αναζωογονείται. Οι Βερδιμπλάνκος έκανα εξαιρετικό παιχνίδι στην έδρα της Γκιμαράες, αλλά μέχρι το φινάλε δεν μπορούσαν να κάνουν γκολ τις φάσεις που έστηναν. Ωστόσο, η επιμονή τους ανταμείφθηκε στην τελευταία φάση του αγώνα. Στο 90’+4’ ο Βερδού μοίρασε στον Τσούλι και εκείνος πέρασε τη μπάλα κάτω από τον τερματοφύλακα για το 1-0 που φέρνει τους Ανδαλουσιανούς στην κορυφή του 9ου ομίλου και μία ανάσα από την επόμενη φάση.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ρουμπίν Καζάν-Γουίγκαν 1-0
(22' Κουζμίν)

Κούμπαν-Σουόνσι 1-1
(9' Μπόνι-90'+2' Μπαλντέ)

ΑΠΟΕΛ-Μπορντό 2-1
(13' Αλεξάνδρου, 55' Νούνο Μοράις-45'+2' Σανέ)

Ντνιέπρ-Πάσος Φερέιρα 2-0
(44' Ματέους, 66' Κονοπλιάνκα)

Εσμπιεργκ-Ελφσμποργκ 1-0
(71' αυτ. Ρόμντεν)

Σεντ Γκάλεν-Βαλένθια 2-3
(37' Μπέσλε, 66' Καράνοβιτς-30', 76' Πιάτι, 85' Κανάλες)

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Αϊντραχτ Φρ. 4-2
(14', 90'+2' πέν. Ζάχαβι, 30', 35' Ιτζάκι-63' Λάκιτς, 67' πέν Μάγιερ)

Λουντογκόρετς-Τσερνομόρετς 1-1
(47' Καϊσάντα-63' Γκάι)

Μάριμπορ-Ζούλτε Βάρεγκεμ 0-1
(29' πέν. Αζάρ)

Παντούρι-Φιορεντίνα 1-2
(32' Περέιρα-85' Μάτος, 90'+2' Μπόρχα Βαλέρο)

Αϊντχόφεν-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0
(29' Μάχερ, 57' Λοκάντια)

Σταντάρ Λιέγης-Ζάλτσμπουργκ 1-3
(55' Μποκού-42' Σβέντο-45'+2' Καμπλ, 58' Αλαν)

Ραπίντ - Γκενκ 2-2
(40', 45' Μπόιντ - 28'πεν. Μποντζί, 61' Μπούφελ)

Τουν - Ντιναμό Κ. 0-2
(29' αυτ. Σένκελ, 69'Γιαρμολένκο)

Σεβίλλη - Λίμπερετς 1-1
(29' Περότι - 71' Παβέλκα)

Εστορίλ - Φράιμπουργκ 0-0
Ριέκα - Λυών 1-1
(21' Κράμαριτς - 14' Πλεα)

Γκιμαράες - Μπέτις 0-1
(90' Τσούλι)

Λέγκια - Τράμπζονσπορ 0-2
(71' αυτ. Ζούνιορ, 79' Αντίν)

Λάτσιο - Απόλλων 2-1
(14', 37' Φλόκαρι - 39' Παπουλής)

Τρόμσο - Ανζί 0-1
(90' Μκρτσιάν)

Τότεναμ - Σερίφ 2-1
(60' Λαμέλα, 67' πεν. Ντεφόε - 72' Ισα)

Αλκμααρ - Καραγκαντί 1-0
(55' Ορτίθ)
Μάκαμπι Χάιφα - ΠΑΟΚ 0-0

1ος Όμιλος
1. Βαλένθια 4 10-6 9
2. Σουόνσι 4 6-2 8
3. Σεν Γκάλεν 4 5-9 3
4. Κούμπαν 4 2-6 2


2ος Ομιλος
1. Λουντογκόρετς 4 7-1 10
2. Αϊντχόφεν 4 4-2 7
3. Τσερνομόρετς 4 3-5 4
4. Ντιναμό Ζ. 4 1-7 1


3ος Ομιλος
1. Σάλτσμπουργκ 4 11-3 12 *
2. Εσμπιεργκ 4 6-4 9 *

3. Ελφσμποργκ 4 2-8 1
4. Σταντάρ. 4 4-8 1

4ος Ομιλος
1. Ρούμπιν 4 11-3 10
2. Γουίγκαν 4 4-2 5
3. Ζούλτε 4 2-7 4
4. Μάριμπορ 4 6-10 3

5ος Ομιλος
1. Φιορεντίνα 4 10-2 12 *
2. Ντνιέπρ 4 6-2 9 *

3. Παντούρι 4 2-7 1
4. Πάσος 4 1-8 1

6ος Ομιλος
1. Αϊντραχτ 4 10-4 6
2. Μακάμπι 4 6-5 7
3. ΑΠΟΕΛ 4 3-6 4
4. Μπορντό 4 4-8 3

7ος Ομιλος
1. Γκενκ 4 6-4 8
2. Ντιναμό κ. 7
3. Ραπίντ Βιεννης 4 5-6 3
4. Τουν 4 2-7 3

8ος Ομιλος
1. Σεβίλλη 4 6-3 8
2. Λίμπερετς 4 6-5 6
3. Φράιμπουργκ 4 3-5 3
4. Εστορίλ 4 3-5 2

9ος Ομιλος
1. Μπέτις 4 3-1 8
2. Λυών 4 3-2 6
3. Γκιμαράες 4 5-3 4
4. Ριέκα 4 2-7 2

10ος Ομιλος
1. Τράμπζονσπορ 4 9-4 10
2. Λάτσιο 4 6-4 8
3. Απόλλων 4 3-4 4
4. Λέγκια 4 0-6 0

11ος Ομιλος
Τότεναμ 4 9-1 12 *

2. Ανζί 4 2-2 7
3. Σερίφ 4 2-5 2
4. Τρόμσο 4 1-6 1

* Eξασφάλισαν την πρόκρισή τους στη φάση των «32» του Europa League

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα