Ματσάρες σε Βαρκελώνη και Ντόρτμουντ

Θάνος Σαρρής
Ματσάρες σε Βαρκελώνη και Ντόρτμουντ

bet365

Με τα Μπαρτσελόνα-Μίλαν και Ντόρτμουντ-Άρσεναλ να ξεχωρίζουν, διεξάγεται την Τετάρτη (6/11) το δεύτερο πιάτο της τέταρτης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

5ος όμιλος

Βασιλεία-Στεάουα Βουκουρεστίου
Η τρίτη αντιμετωπίζει την τέταρτη ομάδα στον 5ο όμιλο, έχοντας και οι δύο στόχο μόνο τη νίκη για να συνεχίσουν να ελπίζουν. Η Στεάουα είναι τελευταία με μόλις έναν βαθμό και σε περίπτωση που δεν κερδίσει τους Ελβετούς, οι οποίοι έχουν τέσσερις, τότε αποχαιρετούν κάθε πιθανότητα. Οι Ρουμάνοι προέρχονται από βαρύ πρόγραμμα με τρία παιχνίδια σε 10 μέρες και είναι πιθανόν να έχουν αλλαγές στην 11άδα τους. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι θα έχουν στη διάθεσή τους τον Στόκερ που επιστρέφει, καθώς και τους Σχαρς και Σιο, οι οποίοι στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος ήταν τιμωρημένοι.

Τσέλσι-Σάλκε
Χωρίς τον Φερνάντο Τόρες, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ στο 3-0 με τους «Βασιλικούς Μπλε» στη Γερμανία, ο Ζοσέ Μουρίνιο θέλει να συνεχίσει την αντεπίθεση της Τσέλσι, η οποία ξεκίνησε μετά την ήττα-σοκ με 1-2 από τη Βασιλεία στην πρεμιέρα. Οι «Μπλε» ισοβαθμούν στους έξι βαθμούς με τους Γερμανούς και θέλουν νίκη για να μείνουν μόνοι πρώτοι. Ο Πορτογάλος γνωρίζει ότι η αντίπαλός του είναι πολύ επικίνδυνη εκτός έδρας, καθώς η Σάλκε μετρά επτά συνεχόμενα ματς χωρίς ήττα μακριά από την έδρα της! Μετά από πολύ καιρό, ο Κέλερ πήρε στην αποστολή και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Βαθμολογία
1. Τσέλσι 6 (8-2)
2. Σάλκε 6 (4-3)
3. Βασιλεία 4 (3-3)
4. Στεάουα Βουκουρεστίου 1 (1-8)

6ος όμιλος

Ντόρτμουντ-Άρσεναλ
Ξεκαθάρισμα λογαριασμών για τους δύο πρωτοπόρους του 6ου ομίλου. Μετά τη νίκη της μέσα στο Emirates με 2-1, η Ντόρτμουντ θέλει ένα ακόμα «τρίποντο» για να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρώτη θέση, αφού οι δυο τους μαζί με τη Νάπολι έχουν από έξι βαθμούς, σε έναν από τους πιο αμφίρροπους ομίλους της διοργάνωσης! Ο Σμέλτσερ λογικά επιστρέφει για τον Κλοπ, αλλά μάλλον όχι και ο Χούμελς, κάτι που σημαίνει ότι θα δούμε ξανά βασικό τον Παπασταθόπουλο, όπως στο 6-1 με την Άϊντραχτ, όπου και σκόραρε. Για την Άρσεναλ, η οποία κέρδισε 2-0 τη Λίβερπουλ και είναι πρώτη με πέντε βαθμούς διαφορά στην Πρέμιερ Λιγκ, δεν θα παίξει ο Γουίλσιρ, ο οποίος γύρισε τον αστράγαλό του.

Νάπολι-Μαρσέιγ
Όπως δήλωσε και ο προπονητής της, η Μαρσέιγ είναι έτοιμη να δώσει τη δική της μάχη απέναντι στους Ναπολιτάνους. Έχοντας μείνει στους μηδέν βαθμούς, οι Μαρσεγέζοι θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους απέναντι στην στην ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, η οποία αναζητά την τρίτη της νίκη. Η Μαρσέιγ προέρχεται από το 1-1 με την Ρεν, αποτέλεσμα που τερμάτισε το αρνητικό σερί των πέντε συνεχόμενων ηττών για την ΟΜ, η οποία ψάχνει την μεγάλη νίκη απέναντι στους «παρτενοπέι». Έστω κι αν ξέρει ότι δεν έχει ελπίδες...

Βαθμολογία
1. Άρσεναλ 9 (5-3)
2. Ντόρτμουντ 9 (6-3)
3. Νάπολι 9 (4-4)
4. Μαρσέιγ ο (2-7)

7ος όμιλος

Ζενίτ- Πόρτο
Ένα ματς που θα κρίνει εν πολλοίς την ομάδα που θα πάρει τη δεύτερη θέση του ομίλου και κατά τον Λουτσιάνο Σπαλέτι, θα αποφασιστεί από τις μεγάλες προσωπικότητες των δύο ομάδων. Ο σύλλογος της Αγίας Πετρούπολης έχει έναν βαθμό παραπάνω από τους Πορτογάλους μετά τη μεγάλη του εκτός έδρας νίκη την προηγούμενη αγωνιστική στο «σπίτι» τους και θέλει να «κλειδώσει» την δεύτερη θέση μέσα στην έδρα του, στην οποία μετρά πέντε νίκες στα τελευταία 7 παιχνίδια της στην Ευρώπη και μόλις μία ήττα από τη Μίλαν.

Ατλέτικο Μαδρίτης- Αούστρια Βιέννης
Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε φιλοδοξεί να μετατρέψει την αναμέτρηση με τους Αυστριακούς σε πάρτι πρόκρισης, καθώς με εννιά βαθμούς βρίσκεται... καβάλα στο άλογο! Με το 0-3 μέσα στην έδρα της ομάδας του Μπγιέλιτσα έδειξε ότι δεν αστειεύεται, με τον Σιμεόνε να τονίζει ότι η ομάδα του δεν πρέπει να επαναπαυτεί. Ο Αργεντινός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του κατά πάσα πιθανότητα τον Σουάρες και τον Ροντρίγκες, όπως και τον Τουράνμ αλλά γνωρίζει καλά ότι σε περίπτωση νίκης η ομάδα του κάνει ρεκόρ συνεχόμενων «τριπόντων» στην Ευρώπη.

Βαθμολογία
1.Ατλέτικο Μαδρίτης 9 (8-2)
2. Ζενίτ 4 (2-3)
3. Πόρτο 3 (2-3)
4. Αούστρια Βιέννης 1 (0-4)

8ος όμιλος

Μπαρτσελόνα-Μίλαν
Μία από τις πλέον κλασικές αναμετρήσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ επιστρέφει, με το 1-1 του «Σαν Σίρο» να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς. Ο Ντάνιελ Άλβες το είπε ξεκάθαρα, αποτυπώνοντας την εικόνα μετά τις συχνές μάχες των δύο ομάδων στην Ευρώπη: «Η Μίλαν είναι πλέον σαν οικογένεια!», τόνισε, με την ομάδα του να μετρά τρεις νίκες και μία ήττα στους επτά αγώνες που έχουν παίξει τα τελευταία τρία χρόνια. Οι Ροσονέρι στάθηκαν πολύ καλά στο προηγούμενο ματς με τους Μπλαουγκράνα, ωστόσο η εντός έδρας ήττα από τη Φιορεντίνα στο πρωτάθλημα έχει αυξήσει κατά πολύ την πίεση και η γκρίνια για τον Αλέγκρι έχει αυξηθεί. «Είναι η χειρότερη στιγμή μου στα τρεισήμισι χρόνια που βρίσκομαι στη Μίλαν», τόνισε ο Ιταλός τεχνικός, ο οποίος περιμένει μια ακόμα «μεταμόρφωση» της ομάδας του στην Ευρώπη.

Άγιαξ-Σέλτικ
Παρά το 2-1 στο «Πάρκχεντ», ο προπονητής της Σέλτικ, Νέιλ Λένον, φροντίζει να κρατά χαμηλά τη μπάλα, τονίζοντας πως αν η ομάδα φύγει με οποιοδήποτε κέρδος από το Άμστερνταμ θα το θεωρήσει επιτυχία. Ο Άγιαξ προέρχεται από εντός έδρας ήττα στο 90' από τη Φίτεσε και δεν είναι σε καλή κατάσταση, αλλά ο Φρανκ ντε Μπουρ τόνισε ότι η ομάδα του έδειξε πως δεν είναι χειρότερη από τους Bhoys, που, από την πλευρά τους, χάρη σε ένα γκολ στο 90' από τον Μάλγκριου αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με την Νταντί Γιουνάιτεντ και επέκτειναν το αήττητο σερί τους στη Scotish Premier στα 11 ματς. Ο Λένον αισιοδοξεί ότι Σαμαράς και Κόμονς θα είναι πανέτοιμοι για την αναμέτρηση και αναζητά την πρώτη του εκτός έδρας νίκη για φέτος στην Ευρώπη.

Βαθμολογία
1.Μπαρτσελόνα 7 (6-1)
2. Μίλαν 5 (4-2)
3. Σέλτικ 3 (4-2)
4. Άγιαξ 1 (2-7)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα