«Δύσκολη την ζωή του Ολυμπιακού»

«Δύσκολη την ζωή του Ολυμπιακού»

Δημήτρης Τομαράς
«Δύσκολη την ζωή του Ολυμπιακού»

bet365

Ο Ζεσούς κοιτάζει μακριά και ονειρεύεται… τελικό, μιας και το Ντα Λουζ είναι το γήπεδο που θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο ραντεβού της διοργάνωσης. Μέχρι τότε θέλει να κερδίσει τον Ολυμπιακό!

«Οι δύο ομάδες έχουν μια παρόμοια φιλοσοφία στο επιθετικό παιχνίδι και θέλουν να σκοράρουν. Περιμένω ένα σκληρό ματς, ισορροπημένο και στόχος μας είναι να κάνουμε δύσκολη τη ζωή στον Ολυμπιακό», τόνισε ο Ζεσούς και σχολίασε: «Δεν τελειώνει κάτι αύριο... Έχουμε ακόμα δυο ματς. Βέβαια, είναι ένα ματς Τσάμπιονς Λιγκ και στόχος μας πάντα είναι η νίκη. Πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί». Όσο για την ατμόσφαιρα στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ζεσούς δεν έδειξε πως… ανησυχεί. «Στο Ντα Λουζ είχαμε 60.000 φιλάθλους, αύριο θα είναι 30.000.

Έχουμε συνηθίσει σε ανάλογες καταστάσεις δεν θα επηρεαστούμε» πρόσθεσε ο τεχνικός της Μπενφίκα. Μάλιστα, στάθηκε και στο μεγάλο του όνειρο που δεν είναι άλλο από τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης που θα φιλοξενηθεί στο Ντα Λουζ: «'Εχουμε το δικαίωμα στο όνειρο του τελικού στο Ντα Λουζ. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και άλλοι ονειροπόλοι με περισσότερες δυνατότητες να γίνει το όνειρο τους πραγματικότητα…».

Αναλυτικά τι είπαν ο Ζεσούς και ο Λίμα που μίλησε εκ μέρους των παικτών:

Ζεσούς:

Πιστεύετε ότι δεν υπάρχει φαβορί στην αναμέτρηση, όπως είπε και ο κ. Μίτσελ; Θα επηρεαστούν οι παίκτες σας από την ατμόσφαιρα;

Συμφωνώ με τον κ. Μίτσελ, γιατί είναι δύο ισάξιες ομάδες που έχουν πολύ καλές μονάδες σε όλες τις γραμμές και αυτό σημαίνει ότι θα γίνει δύσκολο και δυνατό παιχνίδι. Όσο για την ατμόσφαιρα, δεν πιστεύω ότι θα επηρεαστούμε με τον κόσμο. Εμείς στην Προτγοαλία έχουμε παίξει ακόμα και με 100 χιλιάδες θεατές!

Πηγαίνετε για τη νίκη ή θα σας ικανοποιήσει και η ισοπαλία;

Δεν είναι τελικός. Κάθε ματς είναι ξεχωριστό και πάντοτε παλεύουμε για τη νίκη. Στο τέλος των επόμενων τριών αγώνων θα δούμε αν θα μπορέσουμε να περάσουμε ή όχι.

Πιστεύετε ότι θα πρέπει να θωρακίσετε το κέντρο σας με τρεις παίκτες;

Αυτό κάνουμε τον τελευταίο καιρό. Και με την Ακαντέμικα προσπαθήσαμε να θωρακίσουμε το κέντρο για να μην έχουμε προβλήματα πίσω. Δεν θα το κάνουμε αποκλειστικά για το αυριανό ματς.

Τι διαφορετικό πρέπει να κάνετε από το ματς της Λισσαβώνας για να κερδίσετε;

Πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα και να βάλουμε την στρατηγική στο παιχνίδι που εφαρμόζουμε στην προπόνηση. Είναι εύκολο να το λέμε στην προπόνηση, αλλά το πιο δύσκολο είναι να το εφαρμόσουμε στο γήπεδο.

Ο Ροντρίγκο γιατί δεν είναι στην αποστολή;

Δεν ήταν έτοιμος. Είχε ακόμα ενόχληση στο γόνατο και για αυτό προτιμήθηκε να μην έρθει.

Γνωρίζετε ότι έχετε γίνει ο τρίτος Πορτογάλος προπονητής με τις περισσότερες συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ; Θα συνεχίσετε με νίκες;

Τα τελευταία χρόνια που είμαι στην Μπενφίκα, με πολλή δουλειά καταφέραμε από την 12η θέση που ήταν η ομάδα, την φέραμε στην 6η θέση του ranking της ΟΥΕΦΑ.

Το βλέπετε ως μακρινό όνειρο τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ;

Είμαστε μία ομάδα όπως οι υπόλοιπες που παίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όσα δικαιώματα ονειρεύονται οι υπόλοιπες, ονειρευόμαστε και εμείς. Κάποιες μπορεί να ονειρεύονται περισσότερο. Ο τελικός γίνεται στην έδρα μας και για αυτό τον λόγο έχουμε κάθε δικαίωμα στο όνειρο.

Λίμα:

Μετά την Ακαντέμικα είπατε ότι το βλέπετε το ματς με τον Ολυμπιακό σαν τελικό. Ισχύει αυτό;

Είναι ένας τελικός. Εμείς βλέπουμε όπως όλα τα ματς με μεγάλη σοβαρότητα. Θα είμαστε πειθαρχημένοι και θα δώσουμε ό,τι μπορούμε στον αγωνιστικό χώρο, όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι.

Δεν έχεις βρει ακόμα τη φόρμα σου. Σε προβληματίζει;

Ναι μεν ως επιθετικός ξέρω ότι η δουλειά μου είναι να βάζω γκολ. Αυτό που προέχει είναι να κερδίζει η ομάδα, άσχετα με το ποιος σκοράρει.

Έχεις μιλήσει με τον Φέισα για την ατμόσφαιρα που θα περιμένετε εδώ;

Δεν έχουμε μιλήσει, αλλά ξέρω τι θα μας περιμένει εδώ.

Πιστεύεις ότι οι παίκτες θα επηρεαστούν από την ατμόσφαιρα;

Έχουμε ξαναπαίξει σε τέτοια ατμόσφαιρα. Όλοι είμαστε επαγγελματίες και έτοιμοι να παίξουμε στο Καραϊσκάκη.

Θέλετε να πείτε κάτι στο σχόλιο του Σάμαρη ότι ο Ολυμπιακός παίζει με μεγαλύτερο πάθος και πιο δυνατά;

Δεν θέλω να σχολιάσω το τι λένε οι αντίπαλοι. Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι εμείς είμαστε έτοιμοι και θα κοιτάξουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο σε κάθε ματς για να τιμήσουμε τη φανέλα που φοράμε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα