Ο σκόρερ που έρχεται από τον πάγκο (vid)

Ο σκόρερ που έρχεται από τον πάγκο (vid)

Gazzetta team
Ο σκόρερ που έρχεται από τον πάγκο (vid)

bet365

Ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς έσωσε για άλλο ένα ματς τον ΠΑΟΚ στο φινάλε και το επίσημο σάιτ της ομάδας του έκανε αφιέρωμα.

Αναλυτικά το κείμενο από την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ:
Από την πρώτη κιόλας συμμετοχή του σε αγώνα του ΠΑΟΚ, ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς έδειξε ένα από τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν ως ποδοσφαιριστή. Πως είναι γεννημένος σκόρερ. «Κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο, θέλω να σκοράρω» παραδέχτηκε ο ίδιος μετά το τέταρτο εφετινό «χρυσό» γκολ που πανηγύρισε με τη φανέλα του Δικέφαλου, όταν με μαεστρική εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το ΠΑΟΚ – Εργοτέλης 2-1 χαρίζοντας την έκτη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη στον ΠΑΟΚ, κάτι που έχει να συμβεί 25 χρόνια. Πιο συγκεκριμένα από το 1988-89 όταν κατά σειρά ο Δικέφαλος υπέταξε τις Λάρισα (2-1), Ηρακλή (2-1), Πανιώνιο (2-1), Παναθηναϊκό (1-0), Εθνικό (5-1) και Δόξα Δράμας (1-0), προτού διακοπεί το σερί του από τον Ολυμπιακό Βόλου.

Ο 34χρονος Σέρβος που αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, χρειάστηκε κάποιες εβδομάδες μέχρι να επανέλθει σε καλή φυσική κατάσταση και να αγωνιστεί για πρώτη φορά με τον ΠΑΟΚ. Μπήκε ως αλλαγή στην αναμέτρηση του περυσινού πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο και σκόραρε στο 4-2 υπέρ του ΠΑΟΚ. Δυο εβδομάδες αργότερα, στη δεύτερη εμφάνισή του χρησιμοποιήθηκε και πάλι ως αλλαγή στο ματς με τον Παναθηναϊκό και σκόραρε και πάλι στη νίκη με 2-0!

Τα καλύτερα παιχνίδια του τα έκανε στα πλέι οφ του περυσινού πρωταθλήματος, ωστόσο σε εκείνα τα ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα και στην Πελοπόννησο, καθώς και στο ματς με τον Ατρόμητο Αθηνών μολονότι ξεκίνησε βασικός δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Ο Χουμπ Στέφενς μοιάζει να βρήκε τον τρόπο να παίρνει το καλύτερο που έχει να προσφέρει ο 34χρονος Σέρβος, καθώς στα εννέα ματς που μπήκε ως αλλαγή, έχει πετύχει τέσσερα γκολ!

Η αρχή έγινε στο εντός έδρας ματς του Europa League με τη Σαχτέρ Καραγκαντί, όπου στο 93’ πέτυχε με κεφαλιά το 2-1, ενώ στη συνέχεια ο Βούκιτς χάρισε το πρώτο εφετινό «τρίποντο» στον ΠΑΟΚ όταν διαμόρφωσε με υπέροχο γκολ το 1-0 επί του Πλατανιά. Ακολούθησε ένα γκολ στην πρώτη αναμέτρηση της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας με την Αναγέννηση Καρδίτσας που τελείωσε με 3-0 υπέρ του ΠΑΟΚ και σχεδόν έναν μήνα αργότερα ήρθε το γκολ – φάουλ με τον Εργοτέλη.

Στο αγγλικό ποδόσφαιρο και ενδεχομένως σε παγκόσμιο επίπεδο, ο παίκτης που κουβαλούσε τον χαρακτηρισμό της σούπερ-αλλαγής ήταν ο Νορβηγός επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ, ο οποίος πέτυχε τα 29 από τα 126 γκολ του ερχόμενος από τον πάγκο. Το ποσοστό του Βούκιτς, σαφώς φυσικά σε λιγότερες συμμετοχές, είναι πολύ πιο εντυπωσιακό μιας και έχει πανηγυρίσει και τα 6 γκολ του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ (σε 18 συμμετοχές πέρυσι και εφέτος) τα έχει πανηγυρίσει προερχόμενος από τον πάγκο!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα