Τρεις «γάμοι» και μια «κηδεία»! (vids)

Τρεις «γάμοι» και μια «κηδεία»! (vids)

bet365

Αν και αγχώθηκαν Αστέρας Τρ., Παναιτωλικός και Καλλονή πέρασαν στους «16» του κυπέλλου, ενώ η Βέροια... χαιρέτισε, με τα Ψαχνά να παίρνουν την πρόκριση!

Καλλονή για ένα ημίχρονο!

Έστω και αν έκανε το παιχνίδι... θρίλερ, η Καλλονή πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, καθώς ήρθε ισόπαλη με 2-2 στην Μυτιλήνη κόντρα στον Πιερικό.

Οι νησιώτες, μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έκλεισαν τον αντίπαλο στα καρέ του. Πίεσαν, έψαξαν το γρήγορο γκολ και κατάφεραν να το πετύχουν μόλις στο 15'. Ο Σιλιγαρδάκης ανετράπη από τον Νικολίτση, ο Μανούσος εκτέλεσε εύστοχα και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι είχαν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν ακόμα ένα τέρμα, το οποίο αν και άργησε, ήρθε τελικά στο 43' με τον Καζάκη να βρίσκει δίχτυα. Έτσι, στην ανάπαυλα, όλα έδειχναν πως η Καλλονή είχε καθαρίσει, αφού το συνολικό σκορ ήταν στο 4-1, με τους γηπεδούχους να έχουν την καθολική υπεροχή.

Στην επανάληψη όμως, οι παίκτες του Πιερικού τιμώρησαν τους αντιπάλους τους για την χαλαρότητα που επέδειξαν και με πρωταγωνιστή τον Μπρίτο, αρχικά μείωσαν στο 48' και 20 λεπτά αργότερα έφεραν το παιχνίδι στα ίσα. Έτσι, η συνέχεια έμοιαζε με... θρίλερ, ο ρυθμός του αγώνα άνοιξε, χωρίς όμως να καταφέρει κάποια ομάδα να σκοράρει και πάλι. Έτσι, αν και με την... ψυχή στο στόμα, η Καλλονή πήρε την πρόκριση και πλέον στρέφει την προσοχή της στο επόμενο παιχνίδι του πρωταθλήματος.

ΚΑΛΛΟΝΗ (Γ. Ματζουράκης): Χογκ, Κριπιντίρης, Αναστασιάδης, Γάλας, Λίμα, Σιλιγαρδάκης, Γιουκαρής (74' Γκάσιτς), Βλαστέλλης (87' Ντάμπος), Καζάκης, Μανούσος, Χουανλού (86' Ντο Σάντος).

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Γ. Φοιρός): Παπατολίκας, Νικολίτσης, Τσιρλίδης, Παπαδόπουλος (64' Αθανασίου), Μπρίτο, Μιχαηλίδης (71' Στεφανίδης), Παπατόλιος, Νίκου, Ίτσιος (82' Σερέτης), Ιορδανίδης, Καρτσαμπάς.

«Βασιλικός» αποκλεισμός

Ακόμα μία μέτρια εμφάνιση πραγματοποίησε η ομάδα της Βέροιας, που ήρθε ισόπαλη με 1-1 στην έδρα της με τον Ηρακλή Ψαχνών και έτσι έμεινε εκτός συνέχειας του Κυπέλλου. Η «Βασίλισσα του Βορρά» είχε πάρα πολύ δύσκολο έργο, αφού το 3-1 του πρώτου αγώνα την έβαζε σε θέση... αουτσάιντερ.

Παρόλα αυτά, κατάφερε να ανοίξει νωρίς το σκορ με τον Μρντάκοβιτς στο 12' και να μπει για τα καλά στην διεκδίκηση της πρόκρισης, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν απάντηση και στο 33' έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με τον Νικολόπουλο, λίγο μετά την συμπλήρωσης μισής ώρας αγώνα.

Το τέρμα αυτό, ουσιαστικά αποτελείωσε τους γηπεδούχους, που αν και προσπάθησαν αρκετά, βρήκαν απέναντί τους τον εξαιρετικό τερματοφύλακα των Ψαχνών, Αθανασόπουλο, που με καίριες επεμβάσεις κράτησε ζωντανή την ομάδα του. Έτσι, το τέρμα του του Καλτσά στο 87', δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του, η οποία τελικά δεν απέφυγε τον αποκλεισμό.

ΒΕΡΟΙΑ (Στέφαν Στόικα): Λόπεζ, Αποστολόπουλος, Μπάρμπας, Σισοκό, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Σιόντης, Ζεζίνιο, Σεγκούντο (52' Καλτσάς), Μοχάμεντ, Μρντάκοβιτς.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Θωμάς Γράφας): Αθανασόπουλος, Στουρνάρας, Παλαιολόγος, Νικολόπουλος, Λάμπρου, Μπακομήτρος, Κοιλιάρας, Πατσατζόγλου, Τσιμότζι, Γκμπαγκουιντί, Κρητικός.

«Πέρασε» από τα Χανιά ο Αστέρας
Νίκη-πρόκριση πέτυχε ο Αστέρας, που πέρασε από την έδρα των Χανίων με 1-0, με τους γηπεδούχους να έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία, με αποκορύφωμα το γκολ που ακυρώθηκε, το οποίο είναι «σκανδαλώδες» λάθος του διαιτητή.

Οι Κρητικοί μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, μάρκαραν ψηλά τον Αστέρα και δεν άφηναν χώρους για να «φάνε» φάσεις, ακολουθώντας την πετυχημένη συνταγή του πρώτου αγώνα. Μάλιστα, έδειχναν πως μπορούν να βάλουν και κάποιο τέρμα στην κόντρα, μία τακτική που έχει δουλέψει αρκετά η ομάδα των Χανίων.

Και αυτό έγινε, στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης, σε μία εντελώς λάθος απόφαση, ακύρωσε το τέρμα. Σε μία έξοδό του ο Μπαντής, συγκρούστηκε με συμπαίκτη του, έχασε την μπάλα, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, για να στείλουν την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστίας του. Ο κ. Ζαχαριάδης όμως, θεώρησε πως υπάρχει φάουλ και έτσι σταμάτησε την φάση!

Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι έμειναν και με δέκα παίκτες, αφού ο αρχηγός τους, Πάγκαλος αντίκρισε δίκαια την δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Αυτό ήταν και το τελικό χτύπημα για τους Χανιώτες, που λύγισαν και μετά από τέρμα του Ντε Μπλάσις, έμειναν εκτός συνέχειας του θεσμού, με τον Αστέρα να παίρνει το εισιτήριο για τους 16 του Κυπέλλου.

ΑΟ ΧΑΝΙΑ: Θεοδωρόπουλος, Πότσι, Ζντράβκοβιτς, Παπατζίκος, Βασιλόγιαννης, Χατζηησαΐας, Πάγκαλος, Μανωλάς, Κωνσταντίνοφ, Τσάτσος, Παγώνης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Πιπίνης, Κουρμπελής, Λούη, Κοντοές, Σέτι, Μουνάφο, Κάφα (59' Μπακατσέτας), Ντε Μπλάσις, Ντελγάδο, Ουρτάδο

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα