Τι έβαλε ο παιχταράς Ντε Μπλάσις! (2-0, vid)

Δημήτρης Τομαράς
Τι έβαλε ο παιχταράς Ντε Μπλάσις! (2-0, vid)

bet365

Ο Ντε Μπλάσις την... είδε Ζλάταν και με ένα φανταστικό ανάποδο ψαλίδι έκλεψε την παράσταση στο 2-0 του Αστέρα κόντρα στον Λεβαδειακό!

Έτσι άρχισαν

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε τον Ερνάντεζ κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά ήταν ο Τσαμπούρης (ξεκίνησε την τελευταία στιγμή αντί του τραυματία Ναβάρο), Ζησόπουλος, Γκοϊάν και Ζαραδούκας. Οι Ουσέρο και Εντό ήταν στον άξονα μαζί με τον Γκρατσίνι, στα δύο άκρα ο Ντε Μπλάσις με τον Μπακασέτα και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπαράλες.

Για τον Λεβαδειακό στο ντεμπούτο του Νίκου Καραγεωργίου ο Πριτζόφκι ήταν ο βασικός γκολκίπερ. Οι Μάγκας, Λαμπρόπουλος και Μουλόπουλος απάρτιζαν την τριάδα της άμυνας με τους Κονέ, Ροτζέριο και Ιωαννίδη να είναι μπροστά από την οπισθοφυλακή σε αμυντικό και δημιουργικό ρόλο και τους Λυκογιάννη και Σκέμπη πίσω από Κάντζι και Γιάντση.

Όλα τα λεφτά ο Ντε Μπλάσις

Ένας εξαιρετικά στημένος Λεβαδειακός κρατούσε για 35 λεπτά αρκετά μακριά από την εστία του τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Καραγεωργίου παρέταξε την ομάδα του με τρία στόπερ θέλοντας να μην δεχθεί εύκολο και γρήγορο γκολ.

Γενικότερα στα πρώτα 45 λεπτά οι δύο ομάδες απείλησαν λίγες φορές τους δύο τερματοφύλακες. Το χάιλαιτ του ήταν αναμφίβολα η γκολάρα του Ντε Μπλάσις στο 36ο λεπτό με την οποία πήρε το προβάδισμα ο Αστέρας.

Στο 36' ο Μουλόπουλος δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά μετά από μακρινό και δυνατό βολέ του Ερνάντεζ. Η μπάλα έφτασε τον Ντε Μπλάσις που με εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι από το ημικύκλιο άφησε... άγαλμα τον Πριτζόφσκι κάνοντας το 1-0.

Δεν ανοίχθηκε ο Λεβαδειακός αλλά σκόραρε ο Αστέρας

Πάνω κάτω ίδιο σκηνικό είχαμε στην επανάληψη του αγώνα με την διαφορά πως ο Αστέρας δεν έβαλε γκολ. Ο Λεβαδειακός με ένα σφιχτό και αρκετά μαζεμένο αμυντικό σχήμα με βάση το πως αγωνιζόταν σε άμυνα και άξονα δεν άφηνε τον Αστέρα να κουβαλήσει εύκολα την μπάλα στην περιοχή του και να αναπτυχθεί σωστά.

Οι Αρκάδες θέλησαν να βγουν ξανά μπροστά για να σκοράρουν και άλλη φορά και τελικώς το κατάφεραν. Στο 72' ο Ουρτάδο έβαλε το πρώτο του γκολ στην Σούπερ Λίγκα με ωραίο πλασέ έπειτα από κίνηση και μπαλιά του Κοντοέ από πλάγια θέση.

Το 2-0 δεν άφηνε κανένα περιθώριο στον Λεβαδειακό που όσο και εάν πάλεψε στα εναπομείναντα λεπτά δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο... Οι Βοιωτοί -που στα τελευταία λεπτά του αγώνα έπαιζαν με τους Μουλόπουλο, Σκέμπη, Λυκογιάννη και Μάγκα- είχαν πάντως προς το τέλος φάσεις όπου είχαν την δυνατότητα να βάλουν ένα τέρμα.

Man of the match: Και μόνο για την γκολάρα που έβαλε στο παιχνίδι της Τρίπολης είναι δικαίως ο MVP του. Ο Ντε Μπλάσις όμως γενικότερα πέραν του πολύ όμορφου τέρματός του έχει κάνει καλό ματς και επιθετικά και δημιουργικά.

Αδύναμος κρίκος: Μουλόπουλος και Πριζτόσφκι την... πάτησαν για τα καλά στην φάση του 36ου λεπτού, όπου και έγινε το 1-0. Μοιραίος παίκτης για τον Λεβαδειακό ο πρώτος που χάνει τα πατήματά του στην φάση, δεν διώχνει με το κεφάλι και έτσι ο Ντε Μπλάσις βάζει γκολ.

Στο ύψος τους: Οι Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Ουσέρο και Ουρτάδο από μεριάς Αστέρα πραγματοποίησαν θετική εμφάνιση. Ο γκολκίπερ από την Βενεζουέλα ήταν εκείνος από του οποίου το βολέ η μπάλα πήγε στον Ντε Μπλάσις. Όσο για τον Ουρτάδο σκόραρε ανοίγοντας... λογαριασμό στην Σούπερ Λίγκα. Από τον Λεβαδειακό πάλεψαν αρκετά οι Κάντζι και Μάρτινς ενώ ο Κονέ παρότι θέλησε να γίνει απειλητικός και ήταν κινητικός, δεν του βγήκε μία τελική προσπάθεια.

Η γκάφα: Την έχει κάνει ο Μουλόπουλος στο γκολ του Ντε Μπλάσις. Δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά, πηδώντας σε λάθος χρόνο και με λανθασμένο τρόπο με συνέπεια η μπάλα να φτάσει στον σκόρερ των Αρκάδων στο 36'.

Το στραγάλι: Ο Παπαπέτρου με τους βοηθούς του δεν είχαν δύσκολο έργο. Επί της ουσίας ελέγχονται μόνο για μία φάση στο πρώτο μέρος όπου ο Μπαράλες δέχθηκε αντικανονικό μαρκάρισμα στην μικρή περιοχή από τον Λαμπρόπουλο. Γενικά τα πήγαν αρκετά καλά.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Αστέρας Τρίπολης δίχως να παίξει εντυπωσιακά και να μπορέσει να ξεδιπλώσει την ποιότητα που έχει ως ομάδα πήρε μία δίκαιη νίκη επί του Λεβαδειακού με 2-0. Το υπέροχο γκολ του Ντε Μπλάσις και το τέρμα του Ουρτάδο καθόρισαν το αποτέλεσμα σε ένα ματς όπου οι φιλοξενούμενοι ήταν ιδιαίτερα καλά στημένοι και ουσιαστικά... προδώθηκαν από το λάθος του Μουλόπουλου σε ένα κομβικό σημείο του αγώνα. Για τους Αρκάδες ήταν ένα σημαντικό νικηφόρο αποτέλεσμα ενώ οι Βοιωτοί συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην κατηγορία. Για την ακρίβεια ο Λεβαδειακός εξακολουθεί να έχει θέμα... επιβίωσης στην Σούπερ Λίγκα καθώς με την υπάρχουσα συγκομιδή του παραμένει πολύ κοντά στις τελευταίες θέσεις.

Αστέρας Τρίπολης: Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Ζαραδούκας (61' Κοντοές), Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Ουσέρο, Εντό, Ντε Μπλάσις, Μπαράλες, Γκρατσίνι (67' Ουρτάδο) και Μπακασέτας (72' Κουρμπέλης).

Λεβαδειακός: Πριτζόφσκι, Μουλόπουλος, Λυκογιάννης, Λαμπρόπουλος (73' Νικολακάκης), Μάγκας, Κονέ, Ιωαννίδης (83' Μανού Μπούστο), Ροτζέριο, Κάντζι, Σκέμπης, Γιάντσης (63' Ορτέγκα).

Δείτε το βίντεο με τα γκολ ΕΔΩ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα