Αναστόπουλος: «Προσοχή στον Καρντόσο»

Αναστόπουλος: «Προσοχή στον Καρντόσο»

Gazzetta team
Αναστόπουλος: «Προσοχή στον Καρντόσο»

bet365

Ο Νίκος Αναστόπουλος θυμάται τα ματς με την Μπενφίκα, προτρέπει τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να προσέξουν περισσότερο τον Καρντόσο και χαρακτηρίζει μεγάλυ υπόθεση για τους «ερυθρόλευκους» τον Μήτρογλου.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε (23/10 21:45) την Μπενφίκα στο Ντα Λουζ και ο Νίκος Αναστόπουλος θυμήθηκε τα παλιά και μίλησε για το αποψινό ματς. Ο «μουστάκιας» παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Goal, όπου αναφέρθηκε στα τότε παιχνίδια με τους Πορτογάλους, όταν είχε σκοράρει στο «Καραϊσκάκης».

Επίσης, προέτρεψε τους παίκτες των «ερυθρόλευκων» να προσέξουν περισσότερο τον Καρντόσο και και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Κώστα Μήτρογλου, τον οποίο χαρακτήρισε μεγάλη υπόθεση για τους Πειραιώτες. Τέλος, έκανε μια μικρή αναφορά και στην προπονητική του καριέρα, καθώς και στις φήμες που υπήρξαν για συζητήσεις με τον ΟΦΗ πριν έρθει η συμφωνία με τον Ρικάρντο Σα Πίντο.

Αναλυτικά η συνέντευξή του

Θυμάσαι τη φάση του γκολ;

Αν τη θυμάμαι; Ήταν στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου και κερδίσαμε κόρνερ. Ο Γούναρης το εκτέλεσε και με κεφαλιά πέτυχα το γκολ.

Το Στάδιο ήταν γεμάτο, θύμισέ μας τι γινόταν στις εξέδρες...

Το Ολυμπιακό Στάδιο ήταν φίσκα. Μιλάμε για 75.000 κόσμο και μόλις μπήκε το γκολ, σείστηκε το γήπεδο. Απίστευτο συναίσθημα, θυμάμαι ακόμα και τώρα τον πανζουρλισμό που επικρατούσε. Μόλις είδα την μπάλα στα δίχτυα, τρελάθηκα κι εγώ.

Ο Ολυμπιακός έμεινε όμως στο 1-0, αν και είχε πολλές ευκαιρίες και γι' άλλα γκολ...

Κάναμε μεγάλο παιχνίδι, αλλά η τύχη μας γύρισε την πλάτη. Βέβαια και θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει περισσότερα γκολ και αν τα είχαμε καταφέρει ίσως να είχαμε άλλη τύχη στη ρεβάνς. Είχα χάσει και πέναλτι σ' εκείνο το παιχνίδι. Θυμάμαι τον Μπέντο να φεύγει στη δεξιά γωνία και κοιτούσα την μπάλα να πηγαίνει στο αριστερό παραθυράκι. Έφυγε λίγο άουτ. Γίνονται αυτά στο ποδόσφαιρο.

Πόσο δύσκολη ήταν η ρεβάνς στη Λισσαβώνα;

Όπως είπα και προηγουμένως, εκείνη η Μπενφίκα ήταν πολύ μεγάλη ομάδα. Εξαιρετικά δύσκολο ματς. Θυμάμαι στο γήπεδο ήταν 90.000 κόσμος που είχε δημιουργήσει εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Από τις πιο δύσκολες έδρες που έχω παίξει.

Τίποτε δεν πήγε καλά στο παιχνίδι. Λίο πριν ξεκινήσει ο αγώνας έπιασε κι ένα ψιλόβροχο. Στο εικοσάλεπτο, αν θυμάμαι καλά, χάναμε με 2-0. Το ματς τελείωσε 3-0 κι εμείς αποκλειστήκαμε. Κρίμα γιατί, όπως προανέφερα, είχαμε καλή ομάδα και θα μπορούσαμε να έχουμε προχωρήσει στο Κύπελλο Πρωταθλητριών εκείνη τη χρονιά.

Πώς κρίνεις την παρουσία της πορτογαλικής ομάδας αυτή την περίοδο;

Φαίνεται με βάση την απόδοση και τα αποτελέσματα ότι δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση. Δεν παύει, βέβαια, να είναι μεγάλη ομάδα, αλλά δεν είναι σε καλή φόρμα. Το ματς είναι πολύ σημαντικό γιατί θα κρίνει πολλά για τη δεύτερη θέση του ομίλου.

Αυτός ο αγώνας είναι πολύ διαφορετικός σε σχέση με το ματς με την Άντερλεχτ. Στις Βρυξέλλες ο Ολυμπιακός ήθελε πάση θυσία νίκη, ενώ τώρα και μ' έναν βαθμό θα υποδεχθεί τους Πορτογάλους στο Καραϊσκάκη έχοντας αυτός το πλεονέκτημα. Ένας βαθμός μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Πού πρέπει να εστιάσει την προσοχή του ο Ολυμπιακός;

Ο Καρντόσο είναι παίκτης που βλέπει δίχτυα, είναι καλός γκολτζής. Χρειάζεται, λοιπόν, προσοχή.

Ποιους θα επέλεγες εσύ για στόπερ;

Αν είναι καλά ο Αβραάμ, τότε θα πήγαινα σε επιλογή Παπαδόπουλου-Μανωλά. Καλοί στο ψηλό παιχνίδι, αλλά χρειάζεται και η ταχύτητα. Μεγάλη υπόθεση η ταχύτητα.

Τι περιμένεις να δεις στη συνέχεια από τον Ολυμπιακό;

Στον αγώνα με την Παρί ο Ολυμπιακός έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Είχε 45 λεπτά καλού ποδοσφαίρου, κυκλοφόρησε την μπάλα, δημιούργησε ευκαιρίες και στάθηκε καλά. Έπαιξε με λίγα λόγια ποδόσφαιρο και δεν ήταν κουραστική η εικόνα του.

Είναι νωρίς πάντως ακόμα, έχει πολύ χρόνο η σεζόν μπροστά, αλλά το σίγουρο είναι πως όταν αποφασίζεις να παίξεις ανοιχτά και γρήγορα στο Τσάμπιονς Λιγκ, οφείλεις να είσαι γρήγορος και στην ανασταλτική σου λειτουργία και όχι μόνο επιθετικά.

Είσαι απ' τους μεγαλύτερους σκόρερ στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η γνώμη σου για τον Μήτρογλου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα...

Ο Κώστας είναι αυτή τη στιγμή σε πολύ καλή κατάσταση, δείχνοντας μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα. Πρώτα απ' όλα, να έχει υγεία και όχι τραυματισμούς. Είναι παίκτης περιοχής, που σκοράρει με σουτ και με το κεφάλι. Παρά το ότι είναι αριστεροπόδαρος, δείχνει ότι μπορεί να σκοράρει και με το δεξί πόδι και αυτό είναι σημαντικό πλεονέκτημα.

Είναι μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό, αλλά δεν πρέπει να τα περιμένει όλα η ομάδα απ' τον Μήτρογλου. Θα είναι, λοιπόν, λογικό και οι Πορτογάλοι να εστιάσουν την προσπάθειά τους στο να σταματήσουν τον Κώστα. Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να έχει λύσεις στο σκοράρισμα και από τους μέσους.

Είτε από τον άξονα, είτε από τα δυο άκρα. Δεν μπορεί καμία ομάδα να στηρίζεται σ' έναν μόνο παίκτη, όσο φορμαρισμένος κι αν είναι αυτός. Ο Νταβίντ Φουστέρ είναι παίκτης-εργαλείο και μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα.

Είναι εξτρά παίκτης στην επίθεση και επιπλέον μέσος όταν η ομάδα αμύνεται. Πατάει στην αντίπαλη περιοχή κι έχει το γκολ, που είναι μεγάλη υπόθεση. Θέλει τέτοιους μέσους ο Ολυμπιακός για να δώσουν ταχύτητα, πίεση, μαχητικότητα και φυσικά γκολ στην επίθεση. Τέτοιοι μέσοι είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά σε κορυφαίο επίπεδο.

Και κάτι που αφορά εσένα ως προπονητή. Υπήρξε η φημολογία πως συζητούσες με τον ΟΦΗ, τι έγινε τελικά;

Κυκλοφόρησαν φήμες, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν υπήρξε συζήτηση. Ήταν μόνο φήμες. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλο κεφάλαιο της προπονητικής μου καριέρας και θα ήθελα να σταθώ σε αυτό το θέμα. Υπήρξαν κάποιες δηλώσεις μου που είχαν παρερμηνευτεί πέρυσι.

Όλοι, όμως, ξέρουν ότι είμαι άνθρωπος που εκφράζεται αυθόρμητα, πόσω μάλλον μετά από μια μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού. Δε λέω ποτέ κάτι για να προσβάλω, θα ήταν σα να ακύρωνα ό,τι έχω πετύχει. Για να ξεκαθαρίζουμε λοιπόν αυτό το θέμα, εγώ σέβομαι και δε ξεχνώ τον κόσμο του ΟΦΗ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα