Γκούμας: «Θέλουμε πλέι οφ»!

Γιώργος Φραδελάκης
Γκούμας: «Θέλουμε πλέι οφ»!

bet365

O Γιάννης Γκούμας μιλάει στο gazzetta.gr για τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία της Ξάνθης, τον στόχο των πλέι οφ και της κατάκτησης του Κυπέλλου, τον Παναθηναϊκό, αλλά και το «αιώνιο» ντέρμπι.

Η νίκη της αγωνιστικής ήταν δίχως αμφιβολία εκείνη των Ακριτών στο... άδειο (μόλις 179 εισιτήρια!) Κλ.Βικελίδης επί της τυπικά γηπεδούχου Καλλονής. Δεν βλέπεις άλλωστε κάθε μέρα στο -φτωχό από θέαμα- ελληνικό πρωτάθλημα σκορ όπως το 5-1 με το οποίο διέλυσε την ομάδα της Μυτιλήνης το συγκρότημα του Μάουρερ. Αυτή άλλωστε είναι και η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία της Ξάνθης, ενώ πέρασαν 23 χρόνια για να σκοράρει ξανά πέντε τέρματα σε ματς μακριά από το γήπεδό της!

Το συγκεκριμένο -ιστορικό- παιχνίδι, έμελλε να αποτελέσει και το πρώτο του Γιάννη Γκούμα στην ακριτική ομάδα, ως βοηθού του Μάουρερ. Μετά την αποχώρησή του από την Πέυκη, δεν άργησε να χτυπήσει το τηλέφωνό του και να δεχτεί την πρόταση της Ξάνθης. «Κάθε εμπόδιο για καλό...», λέει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο gazzetta ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, που δεν διστάζει να μιλήσει ανοιχτά για τους υψηλούς στόχους των Ακριτών.

«Πλέι οφ και το Κύπελλο. Στόχος μας είναι να το κατακτήσουμε!», λέει χωρίς να το σκεφτεί πολύ. Παράλληλα δεν αφήνει ασχολίαστη τη φετινή εικόνα του Παναθηναϊκού, όπως επίσης και το «αιώνιο» ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι -και αυτή τη φορά- φαβορί δεν υπάρχει, όσα μηδενικά κι αν υπάρχουν πίσω από το μπάτζετ κάθε ομάδας. Όσο για την προηγούμενη ομάδα του, την Πεύκη: «Δεν μπορούσαν να δουλέψω σε ερασιτεχνικές συνθήκες...».

Διαβάστε τη συνέντευξη του Γιάννη Γκούμα στο Gazzetta.gr

Σπουδαία νίκη η χθεσινή, την περιμένατε;

«Σε αυτό το εύρος, δεν μπορώ να πω ότι την περιμέναμε, αλλά σίγουρα τη θέλαμε πολύ. Είχαμε δουλέψει σκληρά όλο αυτό το διάστημα για να πάρουμε οπωσδήποτε αυτούς τους τρεις βαθμούς και να ανέβουμε στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Αυτό θέλαμε, μας βγήκε και το παιχνίδι και φτάσαμε σε αυτό το εντυπωσιακό σκορ».

Τι έχει προλάβει να αλλάξει στο διάστημα μετά την αλλαγή προπονητή; Εσύ βέβαια είσαι πιο λίγο στην ομάδα...

«Δεν μπορώ να ξέρω πως δούλευε η ομάδα προηγουμένως, αυτό που βλέπω ωστόσο στο διάστημα που βρίσκομαι εγώ στην Ξάνθη, είναι η επιθετική νοοτροπία που θέλει να περάσει ο κ.Μάουρερ. Θέλει γρήγορο ποδόσφαιρο, πίεση, να κλέβουμε τη μπάλα και να βγαίνουμε μπροστά. Υπάρχει πολύ καλό υλικό, με μεγάλες δυνατότητες και θεωρώ ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τους στόχους που έχουν τεθεί...».

Μιας και μίλησες για στόχους...

«Θέλουμε τα πλέ οφ, δεν το κρύβουμε. Πέρυσι ήταν μία περίεργη χρονιά, στο νήμα χάθηκε η Ευρώπη, όμως φέτος πιστεύω ότι μπορούμε να μπούμε στην πεντάδα. Έχει πολλές αρετές οι ομάδα, καλούς παίκτες και σίγουρα είναι μέσα στις δυνατότητές της. Φυσικά στόχος της Ξάνθης είναι πάντα και το Κύπελλο. Όχι απλά μία καλή πορεία, αλλά να το κατακτήσουμε. Παρ' όλα αυτά δεν μας φτάνουν μόνο οι νίκες. Θέλουμε και καλό ποδόσφαιρο, όπως χθες, με την Καλλονή. Να προσπαθήσουμε να φέρουμε ακόμα περισσότερο κόσμο στο γήπεδο»!

Πάμε λίγο στο κεφάλαιο Πεύκη, γιατί έφυγες;

«Υπήρχε διαφορά φιλοσοφίας, δεν μπορούσα να λειτουργήσω κάτω από τέτοιες συνθήκες. Είχα συνηθίσει αλλιώς τόσα χρόνια, σε επαγγελματικό επίπεδο και συνάντησα μία λειτουργία ερασιτεχνική. Έτσι αποφασίσουμε να λύσουμε τη συνεργασία μας κοινή συναινέσει. Δεν πειράζει όμως, κάθε εμπόδιο για καλό...».

Κι έπειτα ήρθε η πρόταση της Ξάνθης...

«Ναι, γι' αυτό το λέω. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία τελικά στη ζωή. Ήταν μεγάλη τιμή η πρόταση που μου έγινε από τον κ.Πανόπουλο, που με επέλεξαν μαζί με τον Κωνσταντινίδη και τον Μάουρερ. Η Ξάνθη σου δίνει χωρίς υπερβολή τα πάντα για να δουλέψεις, κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες».

Το πρωτάθλημα πως το βλέπεις μέχρι στιγμής; Μπορεί ο ΠΑΟΚ να ακολουθήσει τον Ολυμπιακό;

«Ανάμεσα σε αυτούς τους δύο θα γίνει το “παιχνίδι”. Ναι εννοείται ότι μπορεί, το έχει δείξει άλλωστε και πιστεύω ότι θα παλέψει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος για τον τίτλο, όλα θα είναι ανοιχτά. Βέβαια αποτελεί κι ερωτηματικό το πως θα διαχειριστεί τα ευρωπαϊκά ματς. Δεν είναι συνηθισμένος σε τόσο συχνά παιχνίδια και θα είναι πιο δύσκολο γι' αυτόν».

Ο Παναθηναϊκός; Τον είδες χθες;

«Πρόλαβα να δω μόνο τα τελευταία 25 λεπτά, γιατί εκείνη την ώρα γυρνούσαμε από τη Θεσσαλονίκη. Εντάξει, είναι καινούργια ομάδα ακόμα, θεωρώ ότι τον επηρέασε η διακοπή του πρωταθλήματος. Τέτοιες ομάδες, άπειρες στηρίζονται πολύ στον ρυθμό, θέλουν συνεχή παιχνίδια για να βρουν τα πατήματά τους. Έχει πολλά σκαμπανεβάσματα, πρέπει να το ελέγξει αυτό ο κ.Αναστασίου. Θέλει χρόνο η ομάδα και υπομονή. Αυτή είναι η λέξη κλειδί... Ένα θέμα βέβαια είναι και η άμυνα, κάτι που επαναλαμβάνεται δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα και στήριξη γιατί υπάρχει το υλικό για κάτι καλό».

Σε δύο εβδομάδες έρχεται και το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πάντως... Θα είναι... ντέρμπι;

«Το έχουμε πει πολλές φορές και στην πράξη αποδείχτηκε περίτρανα. Σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκονται αυτές οι δύο ομάδες, τα μεταξύ τους παιχνίδια θα είναι πάντα ντέρμπι. Και πέρυσι πριν το παιχνίδι με το ΟΑΚΑ τα ίδια λέγανε και τελικά ο Παναθηναϊκός αδικείται που δεν νίκησε. Το ίδιο και φέτος. Μπορεί βάσει ρόστερ και φόρμας να είναι θεωρητικά το φαβορί ο Ολυμπιακός, στο συγκεκριμένο ματς όμως αυτό δεν ισχύει. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που θα γίνει στη Λεωφόρο. Όπως γίνεται συνήθως θα κριθεί στη θέληση και τη διάθεση. Αυτή που θα βγάλει το περισσότερο πάθος, θα έχει και τον πρώτο λόγο».

Επιστρέφοντας... στην Ξάνθη, πλέον στρέφεται η προσοχή στον Ατρόμητο. Δύσκολο παιχνίδι...

«Ναι, σαφώς και είναι πολύ δύσκολο. Ο Ατρόμητος είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Συν τοις άλλοις έδειξε και κόντρα στον Λεβαδειακό ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ και με συγκέντρωση για να πάρουμε κάτι καλό. Θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη, πόσο μάλλον από τη στιγμή που θα παίζουμε στην έδρα μας».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα