Η τελευταία επεισοδιακή ήττα του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο!

Η τελευταία επεισοδιακή ήττα του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο!

Βασίλης Γαλούπης Βασίλης Γαλούπης
Η τελευταία επεισοδιακή ήττα του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο!

bet365

Ήταν 1 Σεπτεμβρίου 2002 όταν ο Παναθηναϊκός γνώριζε την τελευταία του ήττα (μέχρι χθες) στην Λεωφόρο. Ο Β. Γαλούπης θυμίζει, με δημοσιεύματα της εποχής, τι είχε γίνει σε εκείνο το ματς.

Η νίκη του Πανθρακικού επί του Παναθηναϊκού μέσα στην Λεωφόρο «έσπασε» ένα αήττητο 11 ετών και 65 παιχνιδιών στο συγκεκριμένο γήπεδο, αφού οι πράσινοι είχαν να ηττηθούν από την 1η Σεπτεμβρίου 2002, σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών κόντρα στην Προοδευτική.

Ο Παναθηναϊκός, μάλιστα, σε εκείνο το πρωτάθλημα (2002-03, τερμάτισε 2ος στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό μετά το ματς της Ριζούπολης) δεν μέτρησε άλλη απώλεια βαθμών στο γήπεδό του. Την σεζόν 2003-04 είχε στην Λεωφόρο 14 νίκες – 1 ισοπαλία, την περίοδο 2004-05 έκανε 11 νίκες – 4 ισοπαλίες, την σεζόν 2007-08 έφερε 12 νίκες – 3 ισοπαλίες, ενώ σε τέσσερα ακόμα παιχνίδια τα επόμενα χρόνια (2007-08 και 2010-11) μετρούσε 3 νίκες – 1 ισοπαλία.

Βαρύ το κλίμα

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε την Προοδευτική για την 2η αγωνιστική την 1η Σεπτεμβρίου 2002. Το ματς ήταν κεκλεισμένων των θυρών, ενώ στην πρεμιέρα οι πράσινοι είχαν γνωρίσει βαριά εκτός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και το κλίμα ήταν ήδη τεταμένο στην ομάδα. Λίγες μέρες αργότερα, άλλωστε, θα ερχόταν και το διαζύγιο με τον Φερνάντο Σάντος.

«Βόμβα μεγατόνων»

Από τα Νέα στις 2.9.2002 διαβάζουμε την κριτική για το ματς, αλλά και όσα έγιναν μετά τον αγώνα:

ΤΙΤΛΟΣ: «Τον ταπείνωσε στο σπίτι του, καμία αντίδραση μετά το γκολ»

«Βόμβα μεγατόνων έσκασε χθες στο ελληνικό πρωτάθλημα! Και η Προοδευτική άλωσε τη Λεωφόρο επικρατώντας 1-0 του φιλόδοξου Παναθηναϊκού, που ακόμα μετράει τις πληγές του ύστερα από το δεύτερο διαδοχικό «χαστούκι».

Ήταν αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του συλλόγου του Κορυδαλλού και σίγουρα μια από τις πιο ταπεινωτικές ήττες των «πράσινων» στο σπίτι τους. Ήττα που δρομολογεί εξελίξεις…

Ο Παναθηναϊκός μπήκε μουδιασμένος στο γήπεδο με το άγχος στα πρόσωπα των γηπεδούχων, ύστερα από τα πρόσφατα γεγονότα, να είναι κάτι παραπάνω προφανές.

Οι «πράσινοι», έχοντας απέναντί τους μια ομάδα που λογικό ήταν να παίξει με αμυντικούς προσανατολισμούς, αντί να επιχειρήσουν να πιέσουν από την αρχή προκειμένου να σκοράρουν το ταχύτερο δυνατόν, έπαιξαν αναγνωριστικό παιχνίδι, δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να περάσουν το χώρο του κέντρου και να πλησιάσουν στην περιοχή του Νικοπολίδη.

Μόλις στο 5’ η Προοδευτική κέρδισε φάουλ από αριστερά. Το ελεύθερο χτύπημα εκτέλεσε ο Άλ Τζάχερ και ο Πουλόπουλος ανάμεσα στους «πύργους» Κυργιάκο – Βόκολο – Γκούμα, πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ, «παγώνοντας» την ψυχολογία των γηπεδούχων. Αυτόματα, οι παίκτες της Προοδευτικής έδειχναν να πιστεύουν στην έκπληξη και φυσικά… ταμπουρώθηκαν πίσω από το χώρο του κέντρου, ώστε να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ.

Τι έκανε ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια για να αλλάξει την εικόνα του αγώνα, αλλά και το εις βάρος του αποτέλεσμα; Τίποτα! Με… καταδικασμένους τρόπους («καμινάδες», μπαλιές στο… πουθενά) οι παίκτες του τριφυλλιού επιχείρησαν να παραβιάσουν την εστία των «βυσσινί», αλλά λίγο η καλοστημένη άμυνα των τελευταίων, λίγο το άγχος που φόρτωνε ολοένα και περισσότερο τα πόδια των «πράσινων», κράτησαν το σκορ στο 0-1.

Ο Φερνάντο Σάντος, για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, παρέταξε ανορθόδοξο σχήμα, αλλάζοντας τα 6/11 της ενδεκάδας από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Απόντος του Χένρικσεν, ξεκίνησε στην ενδεκάδα τον Βόκολο ως παρτενέρ του Κυργιάκου στο κέντρο της άμυνας. Επίσης, μη έχοντας επιλογή αμυντικού χαφ με δεδομένη την τιμωρία του Μπασινά, τον τραυματισμό του Λίνκαρ και την ανετοιμότητα του Σαϊνιο, χρησιμοποίησε τον Γκούμα μαζί με τον Μικάελσεν λίγο πίσω από τη μεσαία γραμμή. Παράλληλα, παρέταξε τρείς επιθετικούς, τους Βαζέχα, Βλάοβιτς, Ολισαντέμπε, με τον Παντελή Κωνσταντινίδη σε ρόλο κρυφού κυνηγού».

Ποιοι έπαιξαν

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού:

Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας (60’ Καραγκούνης), Κυργιάκος, Βόκολος (20’ Κόλκα), Γκούμας, Μικάελσεν, Κωνσταντινίδης, Βλάοβιτς, Ολισαντέμπε (45’ Λυμπερόπουλος), Βαζέχα.

Αποδοκιμασίες και πολιορκίες

Στο ρεπορτάζ για όσα έγιναν μετά την λήξη του αγώνα, διαβάζουμε:

«Αποδοκιμασίες, επεισόδια και πολιορκίες είχαμε χθες στην Λεωφόρο. Και ύστερα από τη νέα ταπεινωτική ήττα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, οι οπαδοί του τριφυλλιού πραγματοποίησαν νέο «ξέσπασμα» με ποικίλους τρόπους, εκφράζοντας έτσι την αγανάκτησή τους.

Αποτέλεσμα; Οι παίκτες έφυγαν σαν κυνηγημένοι τουλάχιστον δυο ώρες μετά την λήξη του αγώνα, ακούστηκαν αποδοκιμασίες προς πάσα κατεύθυνση, ενώ δεν έλειψαν και τα κρούσματα βίας με θύμα τον νεαποκτηθέντα Παντελή Κωνσταντινίδη, του οποίου το αυτοκίνητο υπέστη ζημιά. Πάντως, η δυνατή βροχή που έπεφτε εκείνη την ώρα στην Λεωφόρο στάθηκε, ευτυχώς, ανασταλτικός παράγοντας στη γενίκευση των επεισοδίων».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Γαλούπης
Βασίλης Γαλούπης

Από πιτσιρίκι στα γήπεδα και στα τσικό του Αστέρα Ζωγράφου μεταπήδησε ως έφηβος στην πυγμαχία και τα ρίγκ. Με το που γράφτηκε σε σχολή δημοσιογραφίας έπιασε ταυτόχρονα δουλειά στον "Φίλαθλο" το 1990, σε ηλικία 19 ετών, κάνοντας αρχικά βαρέα αθλήματα και περνώντας σταδιακά από ρεπορτάζ ποδοσφαίρου, μπάσκετ κλπ.

Από τον Μάιο του 2001 απέκτησε την δική του στήλη “ΝΤΟΠΕρμαν” κάνοντας προολυμπιακά άνω – κάτω τον ελληνικό αθλητισμό με διαδοχικές αποκαλύψεις σκανδάλων ντόπινγκ, σοκάροντας το πανελλήνιο με τις φριχτές παρενέργειες της χρήσης αναβολικών. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην κοινωνική διάσταση του αθλητισμού, όπως και σε θέματα επιστήμης των σπορ (τραυματισμοί, φυσική κατάσταση, προπόνηση, τεχνολογία, στατιστικές αναλύσεις, αιφνίδιοι θάνατοι κλπ.), αλλά και σε καυτά εξωαθλητικά ζητήματα (θέματα υγείας, οικονομική κρίση στην Ελλάδα, σκάνδαλο Siemens, διεθνή γεγονότα όπως ο πόλεμος στο Ιράκ, διαφθορά, μεταλλαγμένα κλπ.).

Αρθρογράφησε από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της στην κυριακάτικη εφημερίδα "Real News", ενώ είχε καθημερινή παρουσία για μεγάλο διάστημα στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sprint fm", όπως και στον "Champions 89.2".

Έχει συνεργαστεί με το μουσικό περιοδικό "Ποπ&Ροκ", με το ειδικό κοινωνικοπολιτικό μηνιαίο ένθετο της "Ελευθεροτυπίας" «Κοντέινερ» κλπ.

Η... χαλαρή συνεργασία του με το "Gazzetta" ξεκίνησε με παρεμβάσεις για θέματα της επικαιρότητας, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2011 παρουσίασε, μαζί με τον Μιχάλη Στεφάνου, το καθημερινό μαγκαζίνο του web radio “Gazzetta On Air”.