Μνήμες... «τεσσάρας» στο clasico!

Θάνος Σαρρής
Μνήμες... «τεσσάρας» στο clasico!

bet365

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης στις 26 Οκτωβρίου στο σούπερ ντέρμπι της Ισπανίας έχοντας... καλές αναμνήσεις από την συγκεκριμένη ημερομηνία!

Η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες στις 26 Οκτωβρίου ήταν το 1958, με τη Μπάρτσα να κερδίζει 4-0, παρότι οι περισσότερο περίμεναν ένα κλειστό ματς! Το επίσημο σάιτ των Καταλανών έχει αναφορά στην εν λόγω αναμέτρηση, δείχνοντας το δρόμο στους παίκτες του «Τάτα» Μαρτίνο!

Ο Εβαρίστο ντε Ματσέντο άνοιξε το σκορ στο 23' μετά από πάσα του Τεχάδα. Τα αίματα σιγά-σιγά άρχισαν να ανάβουν ανάμεσα στον Ρόντρι και τον Πούσκας, αλλά το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος η Μπάρτσα ήταν καταιγιστική. Στο 67' ο Εβαρίστο με ένα φοβερό σλάλομ έκανε το 2-0. Τρία λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του. Παρότι το ματς είχε κριθεί, τα νεύρα δεν έλειψαν.

Η κοκορομαχία του Ντι Στέφανο με τον Σζιμπόρ οδήγησε σε... σύρραξη και δύο αποβολές, ενώ το κερασάκι στην τούρτα μπήκε από τον Τεχέδα, που διαμόρφωσε το τελικό 4-0.
Μετά το τέλος του ματς, ο τεχνικός των Μπλαουγκράνα, Ελένιο Ερέρα, έριξε περισσότερο λάδι στη φωτιά: «Περίμενα αυτή τη νίκη με 4-0 και το είπα πολλές φορές στους παίκτες μου. Ήμουν πεπεισμένος ότι θα συντρίψουμε την Ρεάλ Μαδρίτης επειδή ξέρω την κλάση τους, τη φυσική τους κατάσταση και το ηθικό τους».

Εκείνη τη χρονιά, η ομάδα του πήρε τον τίτλο με 4 βαθμούς διαφορά από τους Μερένγκες!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα