Ψηλά ο πήχης από τον Γκάλο!

Gazzetta team
Ψηλά ο πήχης από τον Γκάλο!

bet365

Με το γκολ-φάουλ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ο Ροντρίγκο Γκάλο... συστήθηκε σε όλη την φίλαθλη Ελλάδα και στον Παναιτωλικό τρίβουν τα χέρια τους!

Από τις πρώτες του παρουσίες με την φανέλα του Παναιτωλικού οι φίλοι της ομάδας είχαν να λένε για την σπουδαιότητα της μεταγραφής του. Ο Βραζιλιάνος δεξιός αμυντικός έχει καταπλήξει με τις έως τώρα εμφανίσεις του και κυρίως έχει βοηθήσει την ομάδα του Χάβου.

Τόσα ανασταλτικά, όσο και επιθετικά με τις σέντρες και τις ασίστ του. Εσχάτως όμως και ως... σκόρερ αφού η γκολάρα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα συζητήθηκε σε όλη την Ελλάδα! Ο Γκάλο μίλησε στην εφημερίδα ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΠΟΡ για τον Παναιτωλικό, την ζωή του στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας και... βάζει ψηλά τον στόχο αφού δεν περιορίζεται σε αυτό της παραμονής!

Αναλυτικά η συνέντευξη του... Ροντρι-γκολ του Παναιτωλικού έχει ως εξής:

Καταρχήν Ροντρίγκο πες μου τις πρώτες σου εντυπώσεις από το Ελληνικό Πρωτάθλημα.

Είναι ένα δύσκολο και δυνατό πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά θεωρώ πως ο Παναιτωλικός θα πάει αρκετά καλά γιατί διαθέτει ομάδα που μπορεί να ανταπεξέλθει. Υπάρχουν πρωταθλήματα στον κόσμο που άλλα είναι πολύ καλά και άλλα όχι τόσο. Πιστεύω ότι το Ελληνικό είναι καλό.

Τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι ο Παναιτωλικός θα πάει καλά;

Μέχρι τώρα αντιμετωπίσαμε ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους και τα πήγαμε εξαιρετικά. Αυτό είναι που με κάνει αισιόδοξο, γιατί τώρα θα αντιμετωπίσουμε ομάδες που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με μας.

Που πιστεύεις ότι υπερτερεί ο Παναιτωλικός σε σχέση με αυτές τις ομάδες;

Έχουμε πολύ καλή ομάδα. Μπορεί να μην είμαστε σαν τον Ολυμπιακό, όμως είμαστε καλή και δουλεμένη ομάδα. Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να τρέχουμε όλοι, όπως κάνουμε, θα πάμε πολύ καλά.

Από τη βαθμολογική συγκομιδή των 9 βαθμών είσαι ευχαριστημένος;

Όχι, όχι…! Θα μπορούσαμε να έχουμε κάτι ακόμη και αναφέρομαι για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη στην έδρας μας όπου πήγαμε ισοπαλία. Και αυτό δεν ήταν θετικό αποτέλεσμα αφού χάθηκαν βαθμοί.

Σε ποιο παιχνίδι θεωρείς ότι φτάσατε στα επίπεδα που περίπου θέλει ο προπονητής σας;

Σίγουρα με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, σε όλη τη διάρκεια ήμασταν καλοί και συγκεντρωμένοι. Μετά υπήρχε το πρώτο ημίχρονο με τον Αρη και αν εξαιρέσουμε τα πρώτα λεπτά με τον ΠΑΣ Γιάννινα ήμασταν καλοί στη συνέχεια.

Το χειρότερο μέχρι τώρα;

Με τον Πανθρακικό που χάσαμε ήταν η χειρότερη εμφάνισή μας.

Αν και δεξί μπακ πολλές φορές εσύ βρίσκεσαι στην αντίπαλη άμυνα. Αυτό το ζητάει ο προπονητής σου ή έτσι είναι το παιχνίδι του Γκάλο;

Έτσι είναι το παιχνίδι μου και το στυλ μου. Ο Χάβος δεν μου λέει τίποτα για αυτό. Όταν θα μου πει κάτι θα σταματήσω. Έως τότε όμως θα ανεβαίνω στην αντίπαλη περιοχή (γελάει).

Πάμε και στο γκολ που πέτυχες. Είπες κάτι στον Μελισσά που ήταν δίπλα σου;

Το Σάββατο δύο ημέρες πριν τον αγώνα, έκανα αρκετή προπόνηση σε εκτελέσεις φάουλ και τα είχα πάει αρκετά καλά. Εκείνη τη στιγμή το μόνο που είπα στον Μελισσά ήταν «άφησε το, θα το εκτελέσω εγώ». Το εκτέλεσα και πέτυχα το γκολ.

Κάπου έτρεξες μετά το γκολ και το αφιέρωσες.

Ναι… Το αφιέρωσα στην κοπέλα μου γιατί πέρασε μία δύσκολη εβδομάδα και ήθελα να το αφιερώσω σε αυτή.

Και στο δεύτερο γκολ είχες συμμετοχή. Εσύ τι προτιμάς; Ασίστ ή γκολ;

Τα γκολ! Καλύτερα τα γκολ. Αλλά αν είναι να κερδίσουμε και με ασίστ ας γίνει.

Υπόσχεσαι άλλα γκολ;

Ναι… Θα προσπαθήσω σίγουρα. Αν και η δουλειά μου είναι να βοηθήσω την ομάδα να πετυχαίνει γκολ και αυτό έχω σαν στόχο.

Το τέλος της χρονιάς που πιστεύεις θα βρει τον Παναιτωλικό;

Όπως είπα και στην αρχή έχουμε καλή ομάδα. Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε καλά μπορούμε να μπούμε στην οχτάδα και γιατί όχι να παίξουμε και στο Europa League.

Αν και νωρίς για τέτοια συζήτηση ήδη οι φίλοι του Παναιτωλικού μιλούν για το πώς να παραμείνεις στην ομάδα και τα επόμενα χρόνια.

Μου αρέσει πολύ εδώ, όμως έχω συμβόλαιο με την Μπράγκα και όταν τελειώσει η χρονιά θα γυρίσω εκεί.

Υπάρχει ενδεχόμενο νέας συνεργασίας με τον Παναιτωλικό;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μόλις τελειώσει η σεζόν θα πάω στην Μπράγκα, γιατί εκεί έχω συμβόλαιο. Αυτή θα αποφασίσει και από κει και πέρα θα δω τι θα κάνω.

Τους φιλάθλους του Παναιτωλικού, πως τους βλέπεις;

Στην Πορτογαλία οι φίλαθλοι υποστηρίζουν τρεις ομάδες, ή την Μπενφίκα ή την Πόρτο ή την Σπόρτινγκ, τις τρεις μεγάλες ομάδες. Εδώ όταν ήρθε ο Ολυμπιακός μου άρεσε που οι φίλαθλοι ήταν μόνο με τον Παναιτωλικό και τόσο εκδηλωτικοί. Τους περιμένω και στη συνέχεια στο γήπεδο να είναι δίπλα μας.

Ο κολλητός σου στην ομάδα;

Με όλους είμαι καλά. Απλά με τα παιδιά που μιλούν Πορτογαλικά και Ισπανικά είμαστε πιο κοντά λόγω της γλώσσας. Ο Σίλβα, ο Μπελόν, ο Γοδόι, ο Πόι και ο Μπρακάλι. Όμως και με τους Έλληνες είμαστε κοντά και έχουμε καλή σχέση.

Ποιος ποδοσφαιριστής ως αντίπαλος σε ταλαιπώρησε περισσότερο;

Αυτός που αντιμετώπισα την πρώτη αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό, όμως δεν θυμάμαι το όνομά του (σ.σ. εννοεί τον Ντίνα).

Δεν ήταν τα μεγάλα ονόματα, όπως ο Βάις και ο Στοχ;

Τον Βάις τον είχα παρακολουθήσει λίγες μέρες νωρίτερα με αντίπαλο την Παρί, όπου πήγε περίφημα. Εδώ όμως ήμασταν διαβασμένοι και κάναμε καλή ομαδική δουλειά και τον περιορίσαμε.

Συμπαίχτης σου που δεν θα ήθελες να τον βρεις αντίπαλο;

Ο Καμαρά σίγουρα… Ο Καμαρά και ο Πόι.

Ο Γκάλο πως είναι έξω από το γήπεδο και πως μέσα σε αυτό;

Νομίζω ότι είμαι ήσυχος. Δεν βγαίνω πολύ και αυτό το κάνω για μένα. Μέσα στο γήπεδο θέλω να βοηθήσω την ομάδα είτε με ασίστ είτε με γκολ είτε με την όλη μου παρουσία. Αρκεί να βοηθήσω την ομάδα.

Τι σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς Μάκης Χάβος;

Καλός προπονητής.

Φώτης Κωστούλας;

Δεν τον ξέρω πολύ, αλλά είναι καλός άνθρωπος.

Φίλαθλοι Παναιτωλικού;

Ένθερμοι οπαδοί.

Παναιτωλικός;

Πολύ καλή ομάδα και μου αρέσει εδώ.

Πορτογαλία;

Η χώρα που έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στην Ευρώπη.





Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα