Καρνέζης: «Θα είμαστε στη Βραζιλία»

Καρνέζης: «Θα είμαστε στη Βραζιλία»

Gazzetta team
Καρνέζης: «Θα είμαστε στη Βραζιλία»

bet365

Ο Ορέστης Καρνέζης εξέφρασε την πίστη ότι η Εθνική θα βρεθεί στο Μουντιάλ της Βραζιλίας ενώ σχολίασε και την κριτική που δέχεται η ομάδα για τις εμφανίσεις της. Τέλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του στην Γρανάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ορέστης Καρνέζης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για το γεγονός ότι ο κόσμος δεν έφυγε απόλυτα ικανοποιημένος από το γήπεδο την Παρασκευή: «Καταλαβαίνω τον κόσμο. Θέλει την Εθνική να βάζει περισσότερα γκολ και να παίζει επιθετικά, αλλά μην ξεχνάμε πως όλοι οι παίκτες έχουν συνεχόμενα παιχνίδια και πολλές υποχρεώσεις. Σημαντικότερο στο τέλος της ημέρας είναι να έχεις τους τρεις βαθμούς. Αυτό μένει στο τέλος, ειδικά στη φάση που βρισκόμαστε τώρα. Φανταστείτε να κάναμε μία πολύ καλύτερη εμφάνιση και να μην κερδίζαμε. Οι βαθμοί μετράνε και έστω και δύσκολα αυτό το καταφέρνουμε».

Για το πού αποδίδει τη χαμηλή παραγωγικότητα της Εθνικής: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Κύριο μέλημά μας είναι να μη δεχόμαστε γκολ. Στα τελευταία παιχνίδια έχουμε ευκαιρίες, άσχετα αν κερδίζουμε με 1-0. Το τελικό σκορ θα μπορούσε να ήταν κάλλιστα μεγαλύτερο υπέρ μας».

Για την πορεία της Εθνικής: «Η Εθνική έχει δείξει στα τελευταία χρόνια ότι είναι συνεχώς παρούσα στις μεγάλες διοργανώσεις, έχει παίκτες που παίζουν χρόνια σε υψηλό επίπεδο και στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Έχει συνδυάσει την εμπειρία με τους νέους παίκτες κι έχει αποσπάσει ταυτότητα. Είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το ποδόσφαιρό μας αυτή τη στιγμή. Είναι η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας κι έτσι πρέπει να τη βλέπουμε όλοι. Δεκτή η κριτική και αναγκαία, αλλά πρέπει να τη στηρίζουμε».

Για την προσπάθεια πρόκρισης στο Μουντιάλ: «Όλα τα παιδιά που βρισκόμαστε εδώ ανυπομονούμε να πάμε στη Βραζιλία. Το θέλουμε όλοι πολύ. Είναι όνειρο να παίξουμε σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και είτε απευθείας είτε μέσω μπαράζ θα δώσουμε τα πάντα για να είμαστε εκεί. Από τη στιγμή που μαθηματικά δεν έχει τελειώσει κάτι, συνεχίζουμε να το πιστεύουμε. Εμείς οφείλουμε να κοιτάξουμε τη δουλειά μας. Φανταστείτε να στραβοπατήσει η Βοσνία και να μην κερδίσουμε εμείς. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καθήκον μας και μετά θα δούμε. Μακάρι να κερδίσουμε την Τρίτη το Λιχτενστάιν και να χάσει βαθμούς η Βοσνία. Θα ήταν ό,τι καλύτερο».

Για το κλίμα στην Εθνική: «Έρχομαι πάντα πολύ ευχάριστα. Παρότι περνάω καλά στη Γρανάδα, το περιβάλλον της Εθνικής πάντα σου λείπει. Με όλα τα παιδιά περνάω πολύ καλά, υπάρχει πολύ καλή σχέση και χημεία. Αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Είμαστε μια πολύ σφιχτή και δεμένη ομάδα».

Για τις εντυπώσεις του από τη Γρανάδα: «Είναι μία πολύ ωραία εμπειρία για μένα μέχρι στιγμής. Έχω αποκομίσει σπουδαία πράγματα. Η ατμόσφαιρα των γηπέδων, η διαδικασία των προπονήσεων και των αγώνων, η παραμονή στο εξωτερικό είναι κάτι πολύ ωραίο. Ο κόσμος αγαπά το άθλημα, είναι κοντά στην ομάδα και κάθε παιχνίδι είναι μια γιορτή. Οι φίλαθλοι χαίρονται το ποδόσφαιρο και είναι μοναδικό το συναίσθημα να βλέπεις τόση χαρά και περηφάνια. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει στην Ελλάδα».

Για το γεγονός ότι δεν έχει καθιερωθεί στη νέα του ομάδα: «Μέχρι τώρα δεν έχω αγωνιστεί, αλλά έχω μεγάλο κίνητρο να συνεχίσω την προσπάθεια. Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα και μου αρέσουν οι προκλήσεις. Δεν έχω απογοητευτεί. Θεωρώ πως χρόνο με το χρόνο θα πάνε καλύτερα τα πράγματα για μένα. Πιστεύω πολύ στον εαυτό μου και τις δυνατότητές μου. Έχω αποκτήσει μια εμπειρία, μια ωριμότητα και οι συμμετοχές που είχα με τον Παναθηναϊκό και την Εθνική με έχουν βοηθήσει. Θεωρώ πως θα καταφέρω σταδιακά να μπω στην ομάδα. Είναι δύσκολη η θέση μας, ο τερματοφύλακας είτε παίζει είτε δεν παίζει. Δεν με έχει πάρει από κάτω. Είμαι χαρούμενος και νιώθω δικαιωμένος που ήρθα στο εξωτερικό. Δουλεύω σκληρά και θεωρώ πως μπορώ να αντεπεξέλθω».

Για τη δυναμικότητα της Γρανάδα: «Έχουμε καλούς παίκτες και καλή ομάδα, αλλά το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο. Η δύναμή μας είναι η έδρα μας και αν πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια στο γήπεδό μας, μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό».

 

Τελευταία Νέα