Η ξεχωριστή ημέρα της Ξάνθης!

Gazzetta team
Η ξεχωριστή ημέρα της Ξάνθης!

bet365

Σαν σήμερα πριν από 22 χρόνια άλλαξε η ιστορία της Ξάνθη. Ο Χρήστος Πανόπουλος αναλαμβάνει την διοίκηση της ομάδας με τα γνωστά αποτελέσματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σαν σήμερα, πριν από 22 χρόνια, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 1991 ο ιστορικός Α.Ο.Ξ. έγινε SKODA ΞΑΝΘΗ. Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας «ΒΙΑΜΑΡ» που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από τα τέλη της δεκαετίας του ‘70, Χρήστος Πανόπουλος, αποφασίζει να εμπλακεί στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας. Η «ΒΙΑΜΑΡ» και ο ΑΟΞ (με Πρόεδρο τον Θόδωρο Κοκκάλα) υπογράφουν τα συμβόλαια και η ομάδα μετονομάζεται σε SKODA ΞΑΝΘΗ. Είναι μία πρωτοποριακή κίνηση στην Ελλάδα με την εταιρία να δίνει το όνομα «προϊόντος» της σε ποδοσφαιρικό σύλλογο.

Στην συνέχεια ακολούθησαν κι άλλες πρωτοποριακές κινήσεις από την SKODA ΞΑΝΘΗ με την δημιουργία του υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου της ΠΑΕ, με το νέο γήπεδο στα Πηγάδια και τα εγκαίνιά του με τον Πελέ, με το προπονητήριο κι όλες τις εγκαταστάσεις για την επαγγελματική ομάδα, τις επιτυχίες με τις εξόδους στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα (2002, 2005, 2006, 2013), την ποδοσφαιρική καθιέρωση παικτών που έκαναν μεγάλη καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Οι επιτυχίες και οι πρωτοποριακές κινήσεις της ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ δεν περιορίζονται μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Όλα αυτά τα χρόνια είναι ενεργό μέλος του ελληνικού ποδοσφαίρου καταθέτοντας μάλιστα και ολοκληρωμένες προτάσεις ώστε αυτό να γίνει καλύτερο. Προτάσεις για «επαγγελματική διαιτησία», για μία νέα λίγκα (Superleague), για την δημιουργία ομάδων Β’, είναι μόνο μερικές απ’ αυτές.

Η κοινωνική της δράση είναι μεγάλη και μάλιστα επί σειρά ετών, σε μία ιδιαίτερη περιοχή όπως είναι αυτή της Θράκης ενισχύοντας προσπάθειες ευπαθών κοινωνικών ομάδων κι όχι μόνο.

Το σημαντικότερο όλων, είναι ότι με την πάροδο των χρόνων και το όραμα για ένα καλύτερο «αύριο», η SKODA ΞΑΝΘΗ με πρωτεργάτη τον Χρήστο Πανόπουλο, έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του ελληνικού κι όχι μόνο ποδοσφαιρικού κοινού, αποτελώντας ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας της Θράκης γενικότερα.

10 Οκτωβρίου 1991 – 10 Οκτωβρίου 2013
22 χρόνια SKODA ΞΑΝΘΗ!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα