Υπάρχει και η Νάπολι! (vids)

Υπάρχει και η Νάπολι! (vids)

bet365

Την ώρα που η Ρόμα τρελαίνει τους πάντες στην Ιταλία, οι Παρτενοπέι συνεχίζουν το βιολί τους και σκόρπισαν 4-0 την Λιβόρνο στο «Σαν Πάολο».

Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ παρά τις απουσίες δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει το τρίποντο και προς το τέλος είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που τον χρειάζονται αλλά και σε κάποιους της primavera. Η Νάπολι πηγαίνει και αυτή με καλή ψυχολογία και μόλις -2 βαθμούς στο τεράστιο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στην Ρόμα που είναι η μοναδική με 7x7. Ούτε τώρα νίκη για την Σαμπντόρια που δεν έχει καμία σε 7 ματς (2-2 με Τορίνο στην Γένοβα), η Ουντινέζε επικράτησε 2-0 της Κάλιαρι στο «Φρίουλι», ενώ ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Κατάνια και Τζένοα στο «Μασιμίνο».

Εντυπωσιακή και η Βερόνα, η οποία μετά από ένα... επεισοδιακό ματς με ξύλο πριν την έναρξη του, νίκησε με 4-1 στην Μπολόνια και ανεβαίνει κι άλλο στη βαθμολογία!

Τεσσάρα και τώρα... Ρόμα!
Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το ματς στο γεμάτο «Σαν Πάολο» με τους Βεζουβιάνι τα τα βρίσκουν ίσως πιο εύκολα απ' ότι θα περίμεναν. Μόλις στο 3' ο Μέρτενς άνοιξε την αντεπίθεση στα αριστερά για τον Πάντεφ και ο τεχνίτης Σκοπιανός αφού δεν βρήκε κανέναν μπροστά του, πήρε τα μέτρα και με ωραίο διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ (1-0). Η Λιβόρνο δεν έδειχνε ικανή να δείξει κάτι και στο 26' τελείωσε το παραμύθι, όταν ο Ινλέρ πήρε τη μπάλα από τον Μέρτενς και με δυνατό αριστερό εκτός περιοχής πήρε μέσα τα χέρια του Μπάρντι, που χρεώνεται το λάθος (1-0).

Κορυφαία ευκαιρία στο πρώτο μέρος για τους φιλοξενούμενους λίγα λεπτά πριν το ημίχρονο ήταν το εκπληκτικό βολέ του Εμεργκάρα από τη γωνία της περιοχής (!) που βρήκε το δοκάρι του Ρέινα κοντά στην συμβολή σε μία φάση που ξεκίνησε από την μαγική ντρίμπλα και μπαλιά του Ντάνκαν. Θα ήταν μάλλον το καλύτερο φετινό γκολ αν είχε μπει.

Οπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ μπήκε στο ματς δυνατά και με γκολ. Ο Πάντεφ έβγαλε μόνο του τον Καγιεχόν και ο Ισπανός τελείωσε τη φάση (3-0). Ο σκόρερ του τρίτου γκολ είχε σουτ εντός περιοχής άουτ στο 64' και στο 67' ο πορτιέρε της Λιβόρνο έκανε τρομερή επέμβαση στο πολύ καλό φάουλ του Μέρτενς. Στο 79' ακόμα ένα μακρινό σουτ του Ινλέρ έφυγε μόλις έξω και στο 83' διαμορφώθηκε το τελικό 4-0 όταν μετά από πάσα του Μέρτενς ο Ινσίνιε νικήθηκε από τον Μπάρντι όμως ο Χάμσικ ήταν εκεί.

Σλοβάκος πέτυχε το γκολ Νο5 για φέτος στο πρωτάθλημα σε 6 ματς και μαζί με την υπόλοιπη ομάδα πάει με φόρα στο πολύ μεγάλο παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής που είναι κόντρα στην μαγική Ρόμα του Ρούντι Γκαρσία.

Νάπολι (Ράφα Μπενίτεθ): Ρέινα, Μπρίτος, Φεντερίκο Φερνάντες, Μέστο, Αρμέρο, Ινλέρ, Μπεχράμι, Χάμσικ (84' Μπαρίτι), Μέρτενς, Καγιεχόν (68' Ινσίνιε), Πάντεφ (77' Ντούβαν Ζαπάτα).

Λιβόρνο (Ντάβιντε Νίκολα): Μπάρντι, Κόντα, Ρινάουντο, Τσεκερίνι, Μ' Μπαγιέ, Λούτσι (64' Σιλιγκάρντι), Σκιαταρέλα, Γκρέκο (53' Πιτσίνι), Ντάνκαν, Εμεργκάρα (69' Μπελινγκέρι).

Ξύλο και... γκολ στην Μπολόνια
Σε ένα ματς που καθυστέρησε να ξεκινήσει για 20 περίπου λεπτά εξαιτίας επεισοδίων, η νεοφώτιστη Βερόνα πήρε σούπερ διπλό στην Μπολόνια (1-4) και ανέβηκε στην 5η θέση της Serie μετά από 7 αγωνιστικές. Το λεωφορείο των Τζαλομπλού άργησε να φτάσει στο γήπεδο εξαιτίας των όσο συνέβησαν, όμως όταν οι Βερονέζοι μπήκαν στο τερέν, είχαν πολλά να πουν. Η πίεση ήταν πάνω από τον τεχνικό της Μπολόνια, Στέφανο Πιόλι, ο οποίος είχε μόλις 3 ισοπαλίες και παθητικό 16 γκολ σε 6 αγώνες, ενώ η παράδοση ήταν με το μέρος του αφού η τελευταία νίκη της Βερόνα στο «Νταλ' Αρα» ήταν το 1978 (από τότε μόνο 4 ισοπαλίες, 10 ήττες, εκ των οποίων οι 4 σερί).

Στο 11' οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν δεύτερη κίτρινη σε μαρκάρισμα του Παναγιώτη Κονέ, όμως πανηγύρισαν στο 22' μετά από σόλο του Κατσιατόρε ο οποίος συνέκλινε από δεξιά και νίκησε τον Κούρτσι (0-1). Και αφού το έκανε ο πρώτος, θέλησε να κάνει ο ο Ιτούρμπε με τον Αργεντινό να κάνει και αυτός ατομική ενέργεια και αφού πέρασε τρεις αντιπάλους έκανε το 0-2! Στο ξεκίνημα της επανάληψης (52') η Μπολόνια μπήκε ξανά στο ματς από τη βούλα με δυνατό πέναλτι του Αλεσάντρο Ντιαμάντι μετά από μαρκάρισμα του Γκονσάλες στον Μοσκαρντέλι (1-2).

Το γεγονός αυτό δεν πτόησε την Βερόνα που μόλις τέσσερα λεπτά μετά επανέκτησε το προβάδισμα των δύο γκολ από τον Λούκα Τόνι που σκόραρε για τρίτη φορά φέτος. Ο έμπειρος φορ μετά από όμορφη ομαδική προσπάθεια και σέντρα του Ιτούρμπε έστειλε μάλλον εύκολα τη μπάλα στα δίχτυα (1-3). Το τελικό 1-4 -και ενώ οι φίλοι των Τζαλομπλού είχαν αρχίσει να φεύγουν από το γήπεδο- διαμόρφωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζορζίνιο με φαλτσαριστό σουτ.

Τρελό σφύριγμα στη Γένοβα!
Ο Ντέλιο Ρόσι έλεγε το Σάββατο ότι άπαντες στη Σαμπντόρια (που είχε βασικό τον Σάββα Γκέντσογλου) ήταν έτοιμοι για την πρώτη φετινή νίκη, στο εντός έδρας με την Τορίνο. Μετά το τέλος του αγώνα, οι Μπλουτσερκιάτι μάλλον θα είναι ικανοποιημένοι που δεν έχασαν... Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 41' με το ωραίο σουτ του Σανσόνε στην αντεπίθεση και στο τέλος του ημιχρόνου έγιναν έξαλλοι με τον διαιτητή καθώς ακύρωσε το γκολ του Πότζι επειδή... σφύριξε για ημίχρονο ακριβώς τη στιγμή που έσπρωχνε την μπάλα στα δίχτυα!

Στο δεύτερο ημίχρονο η «Σαμπ» φαινόταν εκνευρισμένη και η Τορίνο το εκμεταλλεύτηκε ανατράποντας πλήρως την κατάσταση. Στο 66' ο Ιμόμπιλε ισοφάρισε από κοντά, στο 76' ο Τσέρτσι με πέναλτι έκανε το 1-2 και η «Τόρο» κρατούσε τη νίκη ως τις καθυστερήσεις. Εκεί... ανέλαβε ο Γκλικ που έκανε πέναλτι στον Εντερ, που ανέλαβε και την εκτέλεση για το τελικό 2-2.

Κλασικά, με Ντι Νατάλε η Ουντινέζε
Την τρίτη τους εντός έδρας νίκη πέτυχαν οι Τζεμπρέτε που επικράτησαν εντός έδρας της Κάλιαρι που μπήκε πιο δυνατά, όμως ηττήθηκε με το καθαρό 2-0. Οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ όταν ο Νίκολα Μούρου έκανε σέντρα-σουτ από αριστερά, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Κελάβα και βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια ο Ιμπραΐμι δεν μπόρεσε να σκοράρει μετά από αντεπίθση που ξεκίνησε ο Ιμπάρμπο. Η Ουντινέζε απάντησε με κεφαλιά του Λατσάρι πάνω από τα δοκάρια.

Το σκορ άνοιξε στο 33' όταν μετά το φάουλ του Ντι Νατάλε στο πρώτο δοκάρι ο Ερτό βρήκε πρώτος τη μπάλα και ο Ντανίλο με βολέ από κοντά βρήκε δίχτυα (1-0). Στη φάση αυτή η Σαρδήνιοι ζήτησαν οφσάιντ, όμως ήταν οριακή. Στο ξεκίνημα της επανάληψης (53') ο Ντι Νατάλε έδειξε για ακόμα μία φορά την σπάνια ποιότητά του με μαγικό φάουλ το οποίο δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Αγκάτσι. Στη συνέχεια ο Μπάστα δεν μπόρεσε να κάνει γκολ τη σέντρα του «Τοτό» σε αντεπίθεση, με την Κάλιαρι να απειλεί μέχρι το τέλος μόνο με κεφαλιά του Πινίγια.

Απ' τον Λεγκροτάλιε για τον Γκασπερίνι
Στο Κατάνια-Τζένοα οι φιλοξενούμενοι είχαν ξανά, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, τον Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι στον πάγκο αλλά τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Η Τζένοα έκανε πολλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, με το 3-4-3 του προπονητή της, αλλά γκολ δεν έβαζε κανείς... Για τιμωρία, ήρθε το 1-0 για την Κατάνια στο 60' με τον Μπαριέντος μετά το τραγικό λάθος του Αντονίνι, με την Τζένοα (για την οποία μπήκε αλλαγή στο 63' ο Φετφατζίδης) να οδεύει ολοταχώς προς ακόμη μία ήττα. Μέχρι που ήρθε το 87', όταν ο Λεγκροτάλιε αντί να κόψει μια σέντρα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το τελικό 1-1.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σάββατο (5/10)
Κιέβο-Αταλάντα 0-1 (16' Μάξι Μοράλες)
Ιντερ-Ρόμα 0-3 (18',40' πεν. Τότι, 44' Φλορέντσι)
Κυριακή (6/10)
Πάρμα-Σασουόλο 3-1 (32' Παλαντίνο, 70' Ρόζι, 76' Κασάνο-45' πεν. Μπεράρντι)
Κατάνια-Τζένοα 1-1 (60' Μπαριέντος-87' αυτ. Λεγκροτάλιε)
Νάπολι-Λιβόρνο 4-0 (4' Πάντεφ, 26' Ινλέρ, 54' Καγιεχόν, 83' Χάμσικ)
Σαμπντόρια-Τορίνο 2-2 (41' Σανσόνε, 93' πεν. Εντερ-66' Ιμόμπιλε, 76' πεν. Τσέρτσι)
Ουντινέζε-Κάλιαρι 2-0 (33' Ντανίλο, 53' Ντι Νατάλε)
Μπολόνια-Βερόνα 1-4 (52' πεν. Ντιαμάντι-22' Κατσιατόρε, 29' Ιτούρμπε, 56' Τόνι, 93' Ζορζίνιο)
Γιουβέντους-Μίλαν (21:45)
Λάτσιο-Φιορεντίνα (21:45)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (7 αγωνιστικές)
1. Ρόμα 21
2. Νάπολι 19
3. Γιουβέντους 16*
4. Ιντερ 14
5. Βερόνα 13
6. Φιορεντίνα 11*
7. Λάτσιο 10*
8. Ουντινέζε 10
9. Τορίνο 9
10. Πάρμα 9
11. Αταλάντα 9
12. Μίλαν 8*
13. Λιβόρνο 8
14. Κάλιαρι 7
15. Τζένοα 5
16. Κατάνια 5
17. Κιέβο 4
18. Σαμπντόρια 3
19. Μπολόνια 3
20. Σασουόλο 2

* Οι Γιουβέντους, Φιορεντίνα, Λάτσιο και Μίλαν έχουν ματς λιγότερο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (8η)
Σάββατο (19/10)
Κάλιαρι-Κατάνια (19:00)
Ρόμα-Νάπολι (19:00)
Μίλαν-Ουντινέζε (21:45)
Κυριακή (20/10)
Αταλάντα-Λάτσιο (13:30)
Φιορεντίνα-Γιουβέντους (16:00)
Τζένοα-Κιέβο (16:00)
Λιβόρνο-Σαμπντόρια (16:00)
Σασουόλο-Μπολόνια (16:00)
Βερόνα-Πάρμα (16:00)
Τορίνο-Ιντερ (21:45)

 

SERIE A Τελευταία Νέα