Ιστορική γκέλα... (0-0)

Ιστορική γκέλα... (0-0)

Γιώργος Τσακίρης
Ιστορική γκέλα... (0-0)

bet365

Η ΑΕΚ ήταν κακή, εκνευρίστηκε υπερβολικά από κάποιες απίθανες αποφάσεις και έτσι έμεινε στο 0-0 με τον Α.Ο. Περιστερίου.

Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε αυτή τη φορά με 4-3-3 την ΑΕΚ, έχοντας στο κέντρο τους Γεωργέα, Κορδέρο, Γροντή και από εκεί και πέρα αριστερό εξτρέμ τον Πόποβιτς, δεξιά τον Πλατέλλα και στην κορυφή τον Ντακόλ. Στα αξιοσημείωτα, σε ό,τι αφορά την 11άδα, το ντεμπούτο του Τσιρίλο στο κέντρο της άμυνας, με τους οπαδούς της Ένωσης που γέμισαν τις εξέδρες στην Καλλιθέα να περιμένουν καλή μπάλα και νίκη.

Οι Κιτρινόμαυροι, όπως αναμενόταν, πήραν την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα της αναμέτρησης αλλά στο πρώτο 20λεπτο επέμεναν να αναπτύσσονται συνεχώς από τα δεξιά και δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι αξιόλογο... Στη συνέχεια μπήκε στο παιχνίδι και η αριστερή πλευρά, με τον Πόποβιτς να παίρνει πρωτοβουλίες και την ΑΕΚ να ανεβάζει την απόδοση της.

Η ομάδα του Δέλλα θα ήταν μπροστά στο σκορ από το 27' αλλά κακώς ακυρώθηκε γκολ του Πόποβιτς για οφσάιντ καθώς καλυπτόταν όταν έκανε την κεφαλιά, με τους Κιτρινόμαυρους να αυξάνουν την πίεση τους προς τον ΑΟ Περιστερίου, που ήταν συνεχώς στην άμυνα. Ο Ντακόλ, όμως, σε δύο περιπτώσεις -δοκάρι στην πρώτη, λάθος προβολή προ κενής εστίας στη δεύτερη- δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, για να λήξει το ημίχρονο χωρίς γκολ.

Η λογική έλεγε ότι η ΑΕΚ θα έμπαινε στο δεύτερο ημίχρονο ήρεμη, μετά την 15λεπτη ανάπαυλα, θα πίεζε, θα έβαζε ένα γκολ και θα γίνονταν όλα πιο εύκολα για τη συνέχεια. Αυτό που ζει όμως η Ένωση με τη Γ' Εθνική είναι παράλογο και έτσι σε κάθε ματς θα μαθαίνει και κάτι νέο... Τα πράγματα, λοιπόν, εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά από ό,τι θα περίμενε ο Δέλλας ή οι οπαδοί στις εξέδρες καθώς οι Κιτρινόμαυροι ήταν μέσα στα νεύρα.

Μετά τις λάθος αποφάσεις του βοηθού στο πρώτο ημίχρονο σειρά πήρε ο άλλος στο δεύτερο και έτσι η ΑΕΚ εκνευρίστηκε πολύ από νωρίς. Ο Δέλλας, κακώς, δεν κατάφερε να ηρεμήσει τους παίκτες του και έτσι τα λεπτά περνούσαν με το 0-0 να παραμένει και το άγχος να αυξάνεται. Η πρώτη αλλαγή ήταν ο Αργυρίου αντί του Τσουκαλά, οι συνεχείς λάθος υποδείξεις του βοηθού είχαν ως συνέπεια να διακοπεί δύο φορές το ματς καθώς οι οπαδοί της ΑΕΚ ήταν στα όρια τους (ευτυχώς δεν ξέφυγαν παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε αστυνομική δύναμη εκεί) και η πρώτη γκέλα ερχόταν.

Για να συμβεί αυτό, βέβαια, έπαιξε ρόλο και ο Α.Ο. Περιστερίου καθώς οι παίκτες του ήταν προσηλωμένοι σε αυτά που έπρεπε να κάνουν αμυντικά και δυσκόλευαν πολύ τους αντιπάλους τους. Απέναντι σε όλα αυτά, ο Δέλλας μάλλον άργησε να αλλάξει κάτι καθώς οι άλλες δύο αλλαγές (Καζβιρόπουλος αντί Γροντή και Τσεβάς αντί Ρόβα) έγιναν στο 87' και στο 90', με συνέπεια το 0-0 να μην αλλάξει. Ειδικά αφού ο Ντακόλ στο 95' έχασε ευκαιρία από το... ένα μέτρο!

Πρώτη απώλεια βαθμών, επομένως, για την ΑΕΚ που ήταν κακή, έπεσε και σε απίθανους διαιτητές και βοηθούς που δυστυχώς για όλους κάνουν αυτό το χόμπι και έτσι ο Α.Ο. Περιστερίου έγραψε ιστορία ως η πρώτη ομάδα που πήρε βαθμό από την Ένωση στη Γ' Εθνική!

* Εντυπωσιακό και το γεγονός ότι ο διαιτητής έδειξε 5 λεπτά καθυστερήσεων και σφύριξε τη λήξη στο 99'. Είπαμε, κάθε εβδομάδα η ΑΕΚ και ο κόσμος της θα μαθαίνουν και κάτι νέο γι' αυτή την κατηγορία...

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα