«Διπλό» ο Απόλλωνας, ήττα για ΑΠΟΕΛ (vids)

Gazzetta team
«Διπλό» ο Απόλλωνας, ήττα για ΑΠΟΕΛ (vids)

bet365

Μεγάλη νίκη (1-0) στη Βαρσοβία επί της Λέγκια από την κυπριακή ομάδα, βαριά εντός έδρας ήττα 3-0 για το ΑΠΟΕΛ. Απίθανη επιστροφή της Λάτσιο στην Τουρκία. Βόλτα στη Ρωσία για Τότεναμ, Βαλένθια.

Τεράστια νίκη πήρε ο Απόλλωνας στην έδρα της Λέγκια και μπήκε ξανά στο παιχνίδι για την πρόκριση., σε συνδυασμό πάντα με την ισοπαλία στο άλλο ματς του 10ου ομίλου (Τραμπζονσπόρ-Λάτσιο). Η κυπριακή ομάδα ήταν εξαιρετική στην Πολωνία και επικράτησε με 1-0, ενώ είχε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, χάνοντας και ένα πέναλτι. Το παιχνιδι δεν ξεκίνησε καλά για τους φιλοξενούμενους, καθώς στο 7’ η Λέγκια είχε οριζόντιο δοκάρι από το πλασέ του Ογιάμα.

Στο 23’ Ο Παπουλής ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Σκάμπα, αλλά ο Σανγκόι εκτέλεσε πολύ άσχημα από την άσπρη βούλα, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από την εστία. Ωστόσο, στο 56’ εξιλεώθηκε, όταν σε γρήγορη αντεπίθεση ο Γκαρσία του έστρωσε τη μπάλα και με κεραυνοβόλο σουτ χάρισε το «τρίποντο» στην ομάδα του.

Απόλλων: Χίντι, Ντέιβιντ, Μερκής, Καρυπίδης, Βασιλείου (89’ Καταλά), Γκουγιόν, Μεριέμ, Χαμντανί, Παπουλής, Σανγκόι (86’ Κωνσταντίνου), Γκαρσία.

Ηττα το ΑΠΟΕΛ, στην... έξοδο ο Σέρτζιο
Βαριά εντός έδρας ήττα 3-0 από την Αϊντραχτ στο ΓΣΠ υπέστη το ΑΠΟΕΛ και ο Πάουλο Σέρτζιο βρίσκεται μια ανάσα από την πόρτα της εξόδου. Αυτό άλλωστε ήταν το 8ο διαδοχικό ευρωπαϊκό ματς που οι Κύπριοι δεν καταφέρνουν να κερδίσουν. Οι Γερμανοί ήτανα καλύτεροι, αν και προηγήθηκαν με αυτόγκολ, αφού από το σουτ του Τζαγκ, η μπάλα βρήκε στον Αλεξάνδρου άλλαξε πορεία και στο 27' έγινε το 0-1. Στην επανάληψη το ΑΠΟΕΛ όχι μόνο αντέδρασε, αλλά έδωσε την ευκαιρία στην Αϊντραχτ να δημιουργήσει πολλούς κινδύνους. Ο Λάκιτς στο 60' πέτυχε το 2-0 και έξι λεπτά αργότερα ο Τζαγκ διαμόρφωσε το 3-0.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Καμπράλ, Αμορίν, Μπόρδα, Ολιβέιρα, Μοράις, Αλεξάνδρου (64'Σωτηρίου), Γκόμες (78'Βινίσιους), Αλωνεύτης (78'Μπενασούρ), Γκονζάλβες.


Πυροβολάει ο Ντεφόε
Νίκη που ουσιαστικά σημαίνει πρόκριση πέτυχε η Τότεναμ στη Ρωσία. Στο Σατούρν όπου είχε μετακομίσει η Ανζί, οι Λονδρέζοι δεν δυσκολεύτηκαν να κάνουν το δύο στα δύο και μάλιστα κρατώντας ξανά ανέπαφη την εστία τους. Το 2-0 ήρθε παρά το ροτέισον του Αντρέ Βίλας-Μπόας και αυτό χάρη στα απλά τελειώματα των Ντεφόε και Τσαντλί.

Στο 34’ ο κορυφαίος του ματς, Χόλτμπι πέρασε πολύ ωραία κάθετη στον Αγγλος επιθετικό που πλάσαρε φτάνοντας τα επτά γκολ στη σεζόν. Στο 40’ ήταν η σειρά του Γουόκερ να κάνει ωραία επέλαση από δεξιά και να γυρίσει τη μπάλα στον Τσαντλί που πλάσαρε με τη μία για να καθαρίσει το παιχνίδι. Στην επανάληψη, όταν και μπήκε ο Λασανά Τραορέ, η Ανζί προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά άφηνε ημιτελείς τις προσπάθειες της.

Δεν μπόρεσε ο Σισέ
Η Βαλένθια παρουσιάστηκε κόντρα στην Κούπαν Κράνονταρ με οκτώ(!) αλλαγές στη σύνθεση της. Και όμως παρά την περίεργη 11άδα που παρέταξε ο Μίρο Τζούκιτς, η ομάδα του κατάφερε να πάρει την πρώτη νίκη της (2-0) και να ρεφάρει την εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας. Αυτή ήρθε προς το τέλος του αγώνα. Στο 72’ ο Ρώσος τερματοφύλακας Μπελένοβ έκανε λάθος έξοδο στο ύψος της μεγάλης περιοχής, μπερδεύτηκε με τους αμυντικούς του και έτσι ο 20χρονος Πάκο Αλκάθερ έβαλε το ευκολότερο γκολ της καριέρας του.

Και στο 2-0 ο τερματοφύλακας ήταν που έκανε λάθος. Ο Φεγκουλί (81’) εκτέλεσε το φάουλ στο κέντρο της εστίας, αλλά ο Μπελένοβ κάπου ξεγελάστηκε, αδράνησε και είδε τη μπάλα στα δίχτυα του. Ο Τζιμπρίλ Σισέ που ήταν βασικός για την Κούπαν, ήταν ο μοναδικός που απειλούσε τις Νυχτερίδες, αλλά με τη σειρά του σπατάλησε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρει, τις δύο όσο το σκορ ήταν 0-0.

Χωρίς πάτο η Φράιμπουργκ
Τελειωμό δεν έχουν οι σφαλιάρες για τη Φράιμπουργκ που δέχεται τη μία ήττα πίσω από την άλλη. Αυτή τη φορά ήταν η Σεβίλλη που τη νίκησε στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». Το 2-0 που διαμορφώθηκε στο φινάλε μοιάζει μικρό αναλογικά με τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι. Μετά από ένα καράβι σπαταλημένες φάσεις, ο Περότι άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 63’. Σε αυτό υπέπεσε ο Ντιανέ που αποβλήθηκε. Από εκεί και μετά η πίεση των Ανδαλουσιανών αυξήθηκε, με τον Μπακά να αναζητά απεγνωσμένα το γκολ, ακόμα και με δύο ψαλιδάκια. Τελικά η επιμονή του δικαιώθηκε στο 91’ μετά από ωραία ενέργεια πάρε βάλε του Χάιρο. Το 2-0 απογείωσε τη Σεβίλλη στους έξι βαθμούς και άφησε τη Φράιμπουργκ με μόλις δύο νίκες και αυτές στο Κύπελλο μετά από 11 επίσημα ματς στη σεζόν.

Το γύρισε με Φλόκαρι
Τραμπζονσπόρ και Λάτσιο είχαν νικήσει στην πρεμιέρα των ομίλων, με τη μεταξύ τους αναμέτρηση να αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη μάχη για την 1η θέση. Το ξεκίνημα ήταν καλύτερο για τους Τούρκους καθώς μετά από ένα εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο είχαν καταφέρει να προηγούνται με 3-1!

Στο 12' ο Ερντογάν τελείωσε σωστά την αντεπίθεση ανοίγοντας το σκορ, στο 22' ο Μιερτζεγέφσκι με σουτ -και με την μπάλα να κοντράρει στον Τσάνα- έκανε το 2-0, για να μειώσει στο 29' (2-1) η Λάτσιο με πλασέ του Ονάζι. Στο 35', όμως, η Τραμπζονσπόρ βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα, για το 3-1, αυτή τη φορά με το τετ α τετ του Ενρίκε.

Στο 60' ο Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς αντικατέστησε τον Καντρέβα με τον Φλόκαρι και αυτή η κίνηση θα έκρινε και το ματς καθώς στα τελευταία λεπτά ο Ιταλός επιθετικός έδωσε τον βαθμό στους Λατσιάλι. Στο 84' με κεφαλιά έκανε το 3-2 και στο επόμενο λεπτό ο Φλόκαρι σκόραρε ξανά, με πλασέ, για το 3-3!

Πάλι χάλια η Λυών
Οι Λιονέ που βολοδέρνουν στην 9η θέση της Λιγκ1, ακολουθούν ανάλογη πορεία και στην Ευρώπη. Μετά τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και την ισοπαλία με τη Μπέτις, ήρθε και το εντός έδρας «Χ» κόντρα στην Γκιμαράες. Οι Πορτογάλοι μάλιστα προηγήθηκαν μετά το λάθος του Φοφανά και το τελείωμα του Μααζού (39’), ο οποίος αποβλήθηκε στο 95'. Οι Γάλλοι πίεσαν ασφυκτικά, αλλά οι Γκομίς, Φοφανά και Λακαζέτ δεν μπορούσαν να βρουν στόχο, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, Ντάγκλας να κατεβάζει ρολά, ειδικά από την ισοφάριση με την κεφαλιά του Γκοναλόν (53’) και μετά. Ωστόσο, το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους και επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να μείνουν μόνοι πρώτοι.

Στα άλλα ματς, μεγάλο διπλό για την Αϊντχόφεν στην Ουκρανία επικράτησε της Τσερνομόρετς 2-0. Εξαιρετική η Σάλτσμπουργκ στη Δανία επικράτησε 2-1 της Κυπελλούχου, Εσμπιεργκ. Με νέο τεχνικό Ελφσμποργκ και Μάριμπορ, οι Σουηδοί αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 εντός με τη Σταντάρ, ενώ οι Σλοβένοι ηττήθηκαν 3-1 στην Αγγλία από τη Γουίγκαν. Μεγάλη ανατροπή της Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Γαλλία, αφού το 1-0 της Μπορντό με τον Ζουσιέ έγινε 1-2 σε οχτώ λεπτά με τέρματα των Ιτζάκι και Μίχα.

1ος Ομιλος

Σουόνσι-Σεντ Γκάλεν 1-0
(52' Ράουτλετζ)

Κούμπαν-Βαλένθια 0-2
(73' Αλκάθερ, 81' Φεγκουλί)

2ος Ομιλος

Λουντογκόρετς-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-0
(12' Κισάδα, 34' Μίσιτζαν, 61' Ντιάκοφ)

Τσερνομόρετς-Αϊντχόφεν 0-2
(13' Ντεπάι, 88' Γιόζεφσουν)

3ος Ομιλος

Εσμπιεργκ-Σάλτσμπουργκ 1-2
(89' Ντιούφ - 6', 38' Αλαν)

Ελφσμποργκ-Σταντάρ Λιέγης 1-1
(23' Κλάεσον - 62' Μουάντζι)

4ος Ομιλος

Ρουμπίν Καζάν-Ζούλτε Βαρέγκεμ 4-0
(60' αυτ. Ντούπλους, 73' Ερεμένκο, 81' Ριαζάντσεφ, 88' Νάτχο)

Γουίγκαν-Μάριμπορ 3-1
(22' 91' Πάουελ,34' Γουάτσον - 59' Ταμπάρες)

5ος Ομιλος

Ντνιέπρ-Φιορεντίνα 1-2
(57' πεν. Σελεζνίοφ - 53' πεν. Γκονσάλο, 73' Αμπροζίνι)

Πάσος Φερέιρα-Παντούρι 1-1
(49' Μιγκέλ - 5' Μομτσίλοβιτς)

6ος Ομιλος

Μπορντό-Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-2
(48' Ζουσιέ - 71' Ιτσάκι, 79' Μίτσα)

ΑΠΟΕΛ-Φρανκφούρτη 0-3
(27' αυτ. Αλεξάνδρου, 59' Λάκιτς, 66' Γιουνγκ)

7ος Ομιλος

Γκενκ-Τουν 2-1
(55' Γκόριους, 63' Βόσεν - 93' Μαρτίνες)

Ραπίντ Βιέννης-Ντιναμό Κιέβου 2-2
(53' Μπουργκστάλερ, 94' Τρίμελ - 30' Γιαρμολένκο, 34' αυτ. Ντιμπόν)

8ος Ομιλος

Σεβίλλη-Φράιμπουργκ 2-0
(63' πεν. Περότι, 91' Μπάκα)

Σλόβαν Λίμπερετς-Εστορίλ 2-1
(15' Σούραλ, 62' Κόβατς - 44' Λεάλ)

9ος Ομιλος

Ριέκα-Μπέτις 1-1
(10' Μπένκο - 14' Σεντρίκ)

Λιόν-Γκιμαράες 1-1
(53' Γκοναλόν - 39' Μααζού)

10ος Ομιλος

Λέγκια Βαρσοβίας-Απόλλων Λεμεσσού 0-1
(56' Σανγκόι)

Τραμπζονσπόρ-Λάτσιο 3-3
(12' Ερντογάν, 22' Μιερζεγιέφσκι, 35' Πάουλο Ενρίκε - 29' Ονάζι, 83', 85' Φλόκαρι)

11ος Ομιλος

Ανζί-Τότεναμ 0-2
(34' Ντεφόε, 39' Τσαντλί)

Τρόμσο-Σέριφ 1-1
(65' Ονταρσεκ - 87' Ρικαρντίνιο)

12ος Ομιλος

Σαχτάρ Καραγκαντί-Μακάμπι Χάιφα 2-2
(40' Φινοτσένκο, 45' Ταράσοφ - 54' Ράγιος, 79' Τουργκεμάν)

Αλκμααρ-ΠΑΟΚ 1-1
(81' Γκουβελέου - 93' Σαλπιγγίδης)


* Η φώτο είναι από την ιστοσελίδα «shootandgoal»

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα