Γκαλίτσιος: «Έχουμε ακόμα να δώσουμε πολλά»

Gazzetta team
Γκαλίτσιος: «Έχουμε ακόμα να δώσουμε πολλά»

bet365

Για τη εντός έδρας νίκη της ομάδας του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος επί του Βατανιακού μίλησε ο παίκτης του Τυρνάβου Αλέξανδρος Γκαλίτσιος.

Ο παίκτης των «κυανέρυθρων» μίλησε για τους στόχους της ομάδας, τον Άγγελο Διγκόζη, το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου, την αποχώρηση του από την ΑΕΛ και τον αδερφό του Γιώργο.

Αναλυτικά η συνεντευξή του στον Best fm 93.9:

Νέο ξεκίνημα στον Τύρναβο για εσένα. Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις;

«Κατ’ αρχάς θέλω να πω ότι όλα στην ομάδα λειτουργούν επαγγελματικά. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές. Όλα είναι άριστα. Συνεχίζουμε».

Η ομάδα έκανε καλό ξεκίνημα. Πες μας δυο λόγια για το παιχνίδι της Κυριακής. Ήταν τόσο εύκολο;

«Είναι πολύ σημαντικό το ότι ξεκινήσαμε με μια τόσο μεγάλη νίκη. Μας δίνει ψυχολογία για την συνέχεια. Δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις. Ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο και το σκορ ήταν δίκαιο».

Ο κόσμος μπορεί να περιμένει μια βελτίωση από την ομάδα;

«Εννοείται ότι δεν έχουμε φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Έχουμε να δώσουμε ακόμα πάρα πολλά. Ο κόσμος μπορεί να περιμένει περισσότερα. Θα είμαστε η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος».

Το φετινό πρωτάθλημα πως το βλέπεις σε σχέση με πέρυσι;

«Σίγουρα, δεν είναι στο ίδιο επίπεδο, αλλά υπάρχουν ομάδες που έχουν ενισχυθεί αρκετά».

Πες μας δυο λόγια για το παιχνίδι του Κυπέλλου απέναντι στον Ηρακλή.

«Σίγουρα, μας μένει μια πικρία, γιατί μπήκαμε πιο δυνατά στο παιχνίδι. Θεωρητικά ο Ηρακλής ήταν φαβορί, αλλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο παίρνει ο καθένας ότι αξίζει».

Ποιος ο στόχος της ομάδας στο πρωτάθλημα;

«Δεν θα ήθελα να μιλήσω από τώρα για τους στόχους της ομάδας. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας, απέναντι στην Νίκη Βόλου και είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό. Ο προπονητής από την αρχή θέτει κάποιους στόχους για να ξέρουμε που βαδίζουμε. Από εκεί και πέρα σε κάθε ματς θέλουμε να κερδίζουμε».

Ακολουθεί ένα σημαντικό παιχνίδι για εσάς απέναντι στην Νίκη Βόλου. Πες μας δυο λόγια για αυτό.

«Είναι ένα παιχνίδι που δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Πάμε να παίξουμε χωρίς άγχος και θέλουμε να κερδίσουμε. Είναι ένα θεσσαλικό ντέρμπι. Καθοριστικό ρόλο παίζει και η ψυχολογία. Το ματς έμαθα ότι θα ναι τηλεοπτικό οπότε είναι κι αυτό ένα κίνητρο για εμάς γιατί έτσι θα δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι; Υπάρχει πίεση από την οικογένεια σου;

«Δεν θα το έλεγα. Κοιτάω σε κάθε προπόνηση να βελτιώνομαι. Δεν νιώθω πίεση από το γεγονός ότι ο αδερφός μου και ο πατέρας μου έκαναν μεγάλη καριέρα. Όταν μπαίνω στον αγωνιστικό χώρο, είμαι συγκεντρωμένος μόνο στο να κάνω ότι καλύτερο. Μεγάλος μου στόχος να επιστρέψω στην Εθνική Ελπίδων. Το μεγαλύτερο όνειρο είναι να παίξω συμπαίκτης με τον αδερφό μου».

Θα μας πεις δυο λόγια για την πορεία του αδερφού σου Γιώργου;

«Είναι χαρούμενος εκεί που είναι. Τα πράγματα στο εξωτερικό είναι τελείως αξιοκρατικά. Πέρσι ψηφίστηκε ως το καλύτερο δεξί μπακ στο Βέλγιο. Σίγουρα, είναι το όνειρο του καθενός να παίξει στο εξωτερικό. Δύσκολα γυρνάς πίσω μετά. Είναι εντελώς άλλο επίπεδο. Αν μπορείς να διατηρηθείς σε καλή κατάσταση θα πας μπροστά. Σίγουρα, ψυχολογικά είναι δύσκολο».

Τι διαφορές υπάρχουν στο Βέλγιο σε σχέση με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα;

«Υπάρχουν πάρα πολλές διαφορές. Πρώτη φορά έχω δει να παν στο γήπεδο μαζί οπαδοί αντίπαλων ομάδων. Οι φίλαθλοι ενθαρρύνουν τους ποδοσφαιριστές και δεν πρόκειται να ακούσεις γιουχάρισμα.

Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα στο τέλος θα χειροκροτήσουν. Έχει αρκετό κόσμο στο γήπεδο. Προσωπικά, όταν πήγα στο γήπεδο της Λόκερεν το γήπεδο ήταν γεμάτο.

Ήταν 10.000 φίλαθλοι και παραπάνω. Τώρα, σε επίπεδο υποδομών είναι 100 χρόνια μπροστά».

Τι μεσολάβησε όταν έφυγες από την ΑΕΛ και υπέγραψες στον Τύρναβο;

«Περίμενα αρκετό καιρό, μέχρι να γίνει επαφή από την ΑΕΛ προς εμένα. Είμαι 20 χρονών και πρέπει να κοιτάξω κι εγώ το μέλλον μου. Όταν μίλησα με τους ανθρώπους του Τυρνάβου, μου έδειξαν ότι είμαι σημαντικός για αυτούς.

Έπρεπε να πάρω κάποιες αποφάσεις. Έλυσα το συμβόλαιο μου με την ΑΕΛ γιατί δεν ήξερα που θα φτάσει αυτήν η κατάσταση. Έκανα υπομονή, απλά από ένα σημείο και μετά έπρεπε να κοιτάξω την καριέρα μου.

Ένιωθα ότι στον Τύρναβο θέλουν να χτίσουν την ομάδα πάνω μου. Μακάρι όλες οι ομάδες να ήταν σαν τον Τύρναβο. Είναι υγιές σωματείο».

Η χρονιά ξεκίνησε με το δεξί για σένα και την ομάδα. Εάν δούμε την συνέχεια, θεωρείς ότι μόνο κέρδος θα έχεις από αυτήν την χρονιά;

«Σίγουρα θα είναι εποικοδομητική η χρονιά για εμένα. Ο προπονητής μας είναι αξιοκρατικός. Παίζει όποιος αξίζει».

Ο ρόλος της διοίκησης;

«Σίγουρα είναι κάτι σημαντικό η διοίκηση να βρίσκεται δίπλα στον ποδοσφαιριστή. Έτσι είναι στον Τύρναβο».

Πως επηρεάζει η πίεση της διοίκησης και του κόσμου για το αποτέλεσμα;

«Σίγουρα σε κάθε παιχνίδι υπάρχει πίεση, αλλά κι εμείς σε κάθε παιχνίδι πάμε να κερδίσουμε. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την πίεση».

Ποιες είναι οι σημαντικότερες αιτίες που η ΑΕΛ πέρυσι και πρόπερσι δεν ανέβηκε στην Α’ Εθνική;

«Σημαντικό ρόλο έπαιξε η ψυχολογία. Υπήρχε και η ανασφάλεια αλλά και η πίεση».

Είναι θετικό ή αρνητικό για τον Τύρναβο το ότι παίζει στο Αλκαζάρ;

«Πιστεύω ότι είναι αρκετά θετικό. Για όλους μας. Δεν βρίσκω κάτι αρνητικό. Πριν τα παιχνίδια ο πρόεδρος έχει βάλει δωρεάν μεταφορά από τον Τύρναβο στο Αλκαζάρ.

Περιμένουμε στήριξη κι από τους Λαρισαίους. Μέχρι στιγμής είμαστε ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου. Σίγουρα, το όνομα του αντιπάλου παίζει κι έναν ρόλο».

Ενδέχεται να έχουμε εκπλήξεις στο πρωτάθλημα; «Υπάρχουν ομάδες που μπορεί να μην τις υπολογίζουμε, αλλά θα κάνουν ζημιές. Ο Ηρακλής δεν περιμέναμε να χάσει μέσα στην Καβάλα, παρ’ όλα αυτά έχασε. Όλοι οι αγώνες είναι δύσκολοι ανεξαρτήτως του αντιπάλου».

Υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο ομίλων;

«Νομίζω ότι και οι δύο όμιλοι είναι πάνω κάτω το ίδιο. Υπάρχουν ομάδες που θεωρητικά είναι φαβορί αλλά από εκεί και πέρα το επίπεδο είναι ίδιο».

Τι σχέση υπάρχει ανάμεσα σε σένα και τους συμπαίκτες σου;

«Μετά από κάθε προπόνηση όλα τα παιδιά πάμε για καφέ μαζί. Βοηθάμε ο ένας τον άλλο σε κάθε προπόνηση. Πιστεύω και θέλω αυτό να βγει και στα παιχνίδια».

Για την αναμέτρηση απέναντι στην Νίκη Βόλου, τι θα παίξει τον μεγαλύτερο ρόλο στο παιχνίδι;

«Τον μεγαλύτερο ρόλο θα τον παίξει το ποιος θέλει περισσότερο το παιχνίδι από τις δύο ομάδες. Όποιος θέλει το παιχνίδι πιο πολύ θα κερδίσει».

Ποια είναι η σχέση σου με τον προπονητή σου;

«Όπως είπα, ο προπονητής δεν ξεχωρίζει κάποιον από τους παίκτες. Έχω καλή σχέση και καθαρά επαγγελματική. Μου δίνει να καταλάβω τι θέλει από εμένα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι σημαντικό να νιώθεις τον προπονητή σου κοντά».


 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα