Αποφασίζουν για το Μουντιάλ του Κατάρ

Θάνος Σαρρής
Αποφασίζουν για το Μουντιάλ του Κατάρ

bet365

Ο αντιπρόεδρος της FIFA, Τζιμ Μπόις, αποκάλυψε τις προθέσεις των Ενώσεων-μελών της Ομοσπονδίας για μετακίνηση των ημερομηνιών του Μουντιάλ 2022 το χειμώνα.

Η ανάληψη της διοργάνωσης του 2022 από το Κατάρ έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις και ένα από τα πεδία τους αφορά την τρομερή ζέστη του καλοκαιριού, που κάνει τη διεξαγωγή της διοργάνωσης επικίνδυνη. Ο αντιπρόεδρος της FIFA τόνισε ότι οι 54 ενώσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας συμφώνησαν ότι δεν γίνεται να παιχτεί μπάλα υπό αυτές τις συνθήκες και στο μίτινγκ της FIFA τον επόμενο μήνα αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η FIFA προτιμά ένα τουρνουά τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο, ώστε να μην συμπέσει με τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο, κάτι τέτοιο ενδεχομένως θα προκαλέσει νέο κύκλο συζητήσεων λόγω Τσάμπιονς Λιγκ.

«Υπήρχαν συγκεκριμένες επιφυλάξεις σχετικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, αλλά όλοι συμφώνησαν ότι θα ήταν απίστευτο να παιχτεί ποδόσφαιρο στη σοβαρή ζέστη του Κατάρ του καλοκαιριού. Αυτό που θέλουν να δουν οι Ενώσεις-μέλη στην Εκτελεστική Επιτροπή της FIFA τον Οκτώβριο είναι η task force που δημιουργήθηκε να καθίσει στο τραπέζι και να βρει την καλύτερη λύση με τη μικρότερη αναστάτωση. Όλοι συμφώνησαν ότι το να φέρουμε χιλιάδες οπαδούς στο μεγαλύτερο αθλητικό event του κόσμου στα μέσα του καλοκαιριού θα ήταν απίστευτο. Είναι πολύ σημαντικό να το κάνουμε σωστά, το πιο σημαντικό είναι να διοργανώσουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο όπου οι θεατές μπορούν να περάσουν καλά. Στο τέλος της ημέρας, τα καλύτερα συμφέροντα του ποδοσφαίρου πρέπει να διευθετηθούν και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι αυτό θα γίνει», τόνισε.

Από την πλευρά της η FIFPro, η οποία βλέπει το θέμα όσον αφορά το συμφέρον των ποδοσφαιριστών, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι προτεραιότητά της είναι να εξασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των παικτών. Παράλληλα, τονίζει ότι η ζέστη του καλοκαιριού στο Κατάρ μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη και δηλώνει έτοιμη να συμμετέχει στη συζητήσεις προτού ληφθεί η οριστική απόφαση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα