«Σεβόμαστε πάρα πολύ τον ΠΑΟΚ»

«Σεβόμαστε πάρα πολύ τον ΠΑΟΚ»

Gazzetta team
«Σεβόμαστε πάρα πολύ τον ΠΑΟΚ»

bet365

Ο προπονητής της Σαχτέρ, Βίκτορ Κουμίκοφ ανέφερε τον σεβασμό του προς τον ΠΑΟΚ, τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά και το κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ:

«Σεβόμαστε πάρα πολύ τον ΠΑΟΚ. Ξέρουμε πώς εχει πάρα πολύ καλούς παίκτες, έχει και τον συμπατριώτη μου, μεγαλομέτοχο, Ιβάν Σαββίδη. Από τη στιγμή που αυτός είναι μεγαλομέτοχος θα πάει πολύ καλά η ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο έμπειρη ομάδα, και τεχνικά είναι καλύτερος, αλλά σε άλλους τομείς, όπως η φυσική κατάσταση και το πάθος θα προσπαθήσουμε να είμαστε εμείς καλύτεροι.

Για την απουσία του Βασίλιεβιτς και πόσο επηρεάζει τα πλάνα: "Ασφαλώς θα παίξει ένας παίκτης άλλος, δεν αγωνιστούμε με δέκα. Όσον αφορά την τακτική προετοιμαστήκαμε και ανάλογα με το πώς θα πάει το παιχνίδι θα επιλέξουμε ποια από τα τρία σχήματα που θα έχουμε θα χρησιμοποιήσουμε".

Για το πόσο επηρεάζει την ομάδα του το ταξίδι των οχτώ ωρών για τη Θεσσαλονίκη: "Αν θέλουμε να παίζουμε στην Ευρώπη πρέπει να κάνουμε τέτοια μακρινά ταξίδια. Το καταλαβαίνουν οι παίκτες και συνηθίζουν. Φυσικά κάνουμε και την κατάλληλη αποκατάσταση".

Για το γεγονός ότι η Σαχτιόρ είναι δυνατή εντός έδρας και το αντίθετο εκτός: "Πρώτα απ' όλα, έχουμε πολύ μικρή εμπειρία στο να παίζουμε μεγάλα παιχνίδια. Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις εκτός έδρας σε ματς όπως με τη Σέλτικ και τον ΠΑΟΚ, που έχουν τον κόσμο τους δίπλα τους. Επηρεάζουν αι τα ταξίδια και η αλλαγή ώρας".

Για το πού πιστεύει ότι θα "χτυπήσει" ο ΠΑΟΚ: "Εχουμε μελετήσει πολύ καλά τον ΠΑΟΚ και ξέρουμε ποιος μπορεί να απειλήσει την ομάδα, Που θα τους αντιετωπίσουμε δεν ξέρω, θέλω εκτός περιοχής να τους έχουμε".

Για το αν φοβάται τους βραχύσωμους, ταχείς επιθετικούς του ΠΑΟΚ κι αν θεωρεί ότι είναι καλή ευκαιρία για θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας λόγω του ότι το ματς θα γίνει χωρίς κόσμο: "Δεν είναι τυχαίο που ανέφερα Σαλπιγγίδη και Στοχ, γενικά όλη η επίθεση του ΠΑΟΚ είναι πολύ γρήγορη. Όσο για το κεκλεισμένων, όποια ομάδα δεν έχει τον κόσμο της είναι πιο δύσκολο και για την αντίπαλό της φαίνεται λίγο πιο εύκολο. Όμως λυπάμαι που δεν θα έχει κόσμο αύριο, γιατί το ποδόσφαιρο είναι για τους φιλάθλους".

Για το αν είναι πλεονέκτημα η απουσία κόσμου: "Συνήθως λένε ότι είναι πλεονέκτημα για τους φιλοξενούμενους, όμως θα το δούμε στο γήπεδο γιατί δεν έχουμε ξαναπαίξει χωρίς κόσμο".

Για την δυναμική του ρόστερ του ΠΑΟΚ και για το αν η Σαχτιερ ρίχνει το βάρος στην Ευρώπη επειδή έμεινε πίσω στο πρωτάθλημα: "Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί του ομίλου γιατί έχω μελετήσει όλους τους αντιπάλους, τους παίκτες τους και τους προπονητές. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλό ρόστερ και ένα αξιόλογο προπονητή. Για το πρωτάθλημα, τα τελευταία 6, 7 ματς έπαιξαν νέοι παίκτες, χωρίς εμπειρία, γι' αυτό η ομάδα έμεινε πίσω".

Για το αν η απουσία του Βασίλιεβιτς προήλθε από ιατρικό λάθος: "Είναι πολύ μεγάλη απώλεια, είναι από εκείνους που διαμορφώνουν την ομάδα. Κι αυτός φταίει που δεν ανέφερε εγκαίρως το πρόβλημα και οι γιατροί που δεν το είδαν. Όσον αφορά το αποτέλεσμα που θα 'θελα είναι να μη χασουμε".

Για το έθιμο να σφάζουν μαύρο πρόβατο πριν τους αγώνες και πόσο βοηθά τους παίκτες ψυχολογικά: "Κουράστηκα να σχολιάζω το γεγονός αυτό, θέλουμε να τιμήσουμε μία παλιά παράδοση".

Δηλώσεις έκανε και ο ποδοσφαιριστής, Σεργκέι Χεζιτσένκο:

Για το πόσο επηρεάζει τους παίκτες η απουσία κόσμου: "Για μας ίσως είναι πιο εύκολο να παίξουμε σε άδειο γήπεδο. Από την άλλη θα είναι μία παράξενη κατάσταση γιατί δεν έχω ξαναπαίξει σε άδειο γήπεδο".

Για τον ΠΑΟΚ και στο στυλ ποδοσφαίρου που παίζει: "Εμείς έχουμε δει τα ματς του ΠΑΟΚ μόνο σε βίντεο και είναι δύσκολο να το κρίνεις έτσι. Πρέπει να τον αντιμετωπίσεις μέσα στο γήπεδο για να το νιώσεις".

Για την παρθενική συμμετοχή της στη διοργάνωση: "Φυσικά είναι στορικό γεγονός για τη χώρα μας, είμαστε οι πρώτοι που θα παίξουμε σε ευρωπαϊκή διοργανωση. Στεναχωρηθήκαμε που δεν θα παίξουμε Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί είχαμε κερδ΄σει τη Σέτικ. Το ξεχάσαμε, όμως, όλοι έχουμε θέληση να παίξουμε στο Γιουρόπα Λιγκ. Αν δεν προκριθούμε, θα στεναχωρήθούμε, αλλά εδώ παίζουν ομάδες με μεγάλη εμπειρία, ας παίξουμε τα έξι ματς και θα δούμε".

Για το τι συμβολίζει το κούρεμά του: "Δεν έχει σχέση με το ματς, είδα το σχέδιο από τον Μοχάμεντ Ζιντάν που λέει "καρδιά ίσον μπάλα".

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα