Το life story του Τόμας Νέτσιντ

Το life story του Τόμας Νέτσιντ

Γιώργος Βροντάκης
Το life story του Τόμας Νέτσιντ

bet365

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε αφιέρωμα στον ψηλόσωμο επιθετικό της ομάδας, Τόμας Νέτσιντ αναφέροντας γνωστές και άγνωστες πτυχές της ζωής του.

Αναλυτικά το κείμενο από το σάιτ του ΠΑΟΚ:

Οταν το 2006 η Σλάβια Πράγας ρίχνει στο γήπεδο ένα ψηλόλιγνο 18χρονο παλικάρι, οι περισσότεροι κοιτούν με απορία. Αγνοούν την ύπαρξη του μικρού. Την μαθαίνουν σύντομα. Αυτός ο ευθυτενής σέντερ φορ αποκτά ονοματεπώνυμο. Τόμας Νέτσιντ.

Η αρχική άγνοια μετατρέπεται σε θαυμασμό. Ο μικρός είναι ταλέντο. Επειτα έρχεται η λογική συνέχεια, η μεταγραφή δηλαδή. Eπονται οι κλασικές υπερβολές του Τύπου. Ιδού ο «νέος Ιμπραϊμοβιτς». Λόγω του συνδυασμού ύψους, πολύ καλής τεχνικής κατάρτισης και αποτελεσματικότητας.

Οι εμφανίσεις του με την Εθνική Τσεχίας, αλλά και με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας δικαιώνουν όσους τον θεωρούν ό,τι καλύτερο έχει αναδείξει η Τσεχία σε επιθετικό περιοχής μετά τον Γιαν Κόλερ και τον Μίλαν Μπάρος.

Ο Νέτσιντ προσαρμόζεται γρήγορα στην κρύα Μόσχα και αρχίζει να κάνει απόσβεση των 4,5 εκατ. ευρώ που δαπανούν οι Ρώσοι για να τον κάνουν δικό τους. Οι ενδείξεις, μάλιστα, μαρτυρούν πως η ΤΣΣΚΑ ίσως να βγάλει και κέρδος από τον Τσέχο.

Στα 21 του ο Νέτσιντ είναι πια γνωστό όνομα στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα. Τόσο γνωστό που Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν, Αρσεναλ και Λίβερπουλ στέλνουν συνεχώς τους σκάουτέρ τους στη Μόσχα για τα μάτια του μόνο. Είναι η εποχή που η μετοχή του Τσέχου φορ κοστολογείται τουλάχιστον στα 10 εκατ. ευρώ.

Στη ζωή, όμως, δεν έρχονται όλα όπως τα περιμένεις. Στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του, έρχεται το πρώτο σοβαρό χτύπημα. Τραυματισμός. Σ’ ένα ματς με την Τέρεκ Γκρόζνι ο Νέτσιντ «διαλύει» το γόνατό του. Μένει εννιά μήνες εκτός αγωνιστικών χώρων.

Φεύγει από τη Μόσχα και εγκαθίσταται στη Βαρκελώνη όπου κάνει την επέμβαση και ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας με διπλές καθημερινές προπονήσεις. Επανέρχεται τον Φεβρουάριο του 2012. Η ειρωνεία; Κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης για το Champions League.

Δείχνει δυνατός και επιστρέφει και στην εθνική Τσεχίας. Ετοιμάζεται για το Euro 2012, αλλά πριν προλάβει να πατήσει στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, η ατυχία του χτυπά για δεύτερη φορά την πόρτα επίμονα. Νέος τραυματισμός στο γόνατο. Χιαστοί. Νέος πολύμηνος γολγοθάς. Νέος κύκλος διαμονής για αποθεραπεία στη Βαρκελώνη και πάει η σεζόν 2012-13.

Παρά τα προβλήματα τραυματισμών η ΤΣΣΚΑ πιστεύει πολύ στη δεδομένα μεγάλη αξία του και δεν τον αφήνει ελεύθερο. Είναι μόλις 24 ετών, άλλωστε κι όλο το μέλλον είναι μπροστά του. Ο Νέτσιντ έχει και τη δυνατότητα και τη θέληση να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή και φιλοδοξεί να το κάνει αυτό μέσω του ΠΑΟΚ, ο οποίος του προσφέρει δουλειά υψηλού επιπέδου και ευκαιρίες αγωνιστικής δράσης που τόσο του έχουν λείψει.

Θαυμάζει τον Λούκα Τόνι

Παρότι ο – όχι και τόσο ευφάνταστος – Τύπος της πατρίδας του τον βάφτισε νέο Ιμπραϊμοβιτς, ο Νέτσιντ θα ήθελε να γίνει ο νέος Λούκα Τόνι. Ναι, ο Ιταλός κυνικά αποτελεσματικός σέντερ φορ είναι το είδωλό του. Το αγωνιστικό του πρότυπο. Παλιότερα, άλλωστε, ο Τσέχος είχε στην κατοχή του DVD με παιχνίδια του Ιταλού και ξεπατίκωνε κινήσεις που – όπως έχει δηλώσει – τον βοήθησαν να βελτιώσει το παιχνίδι του. Από τον Λούκα Τόνι έχει εμπνευστεί και τον χαρακτηριστικό πανηγυρισμό «τρελαίνομαι».

Εντυπωσιακό ζευγάρι

Εκτός γηπέδων, ο Νέτσιντ δεν δίνει τροφή για σχόλια. Πιστός από μικρός στη σχέση του με την Κλάρα Βοκάσκοβα, πρώην μοντέλο και πρωταθλήτρια στα αερόμπικς. Οι δυο τους είναι μαζί από την εφηβεία και παντρεύτηκαν το 2008 σε ένα παραμυθένιο σκηνικό στους Βασιλικούς Κήπους της Πράγας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα