Γκούμας: «Η άμυνα είναι το δυνατό μας σημείο»

Γκούμας: «Η άμυνα είναι το δυνατό μας σημείο»

Gazzetta team
Γκούμας: «Η άμυνα είναι το δυνατό μας σημείο»

bet365

Για το δυνατό σημείο της Εθνικής μας ομάδας που είναι η άμυνα εν όψει του σημερινού εντός έδρας αγώνα με τη Λετονία μίλησε ο Γιάννης Γκούμας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για το τι περιμένει για το ματς της Εθνικής με τη Λετονία : «Το ματς με τον Λίχτενσταϊν ήταν ένα μάθημα. Θεωρήσαμε ότι θα πάρουμε το ματς με τη φανέλα. Ακόμα και με μικρής δυναμικότητας ομάδες πρέπει να μοχθήσεις.

Οι παίκτες σήμερα πιστεύω ότι θα μπουν με πάθος και όρεξη για να δώσουν τα πάντα για τη νίκη. Στο άλλο ματς η Βοσνία δύσκολα θα νικήσει τη Σλοβακία. Κατά 80-90% η αγωνιστική θα κρίνει τη 1η θέση. Θεωρώ ότι αν γκελάρουν οι βόσνιοι θα έχουμε τον πρώτο λόγο για απευθείας πρόκριση».

Για το τι έφταιξε για την εμφάνιση στο Λίχνενσταϊν: «Έπαιξε ρόλο η χαλαρότητα που μπήκαν μέσα οι παίκτες. Θεωρούσαν ότι και να μην παίξουμε καλά θα νικήσουμε.

Αποδείχθηκε όμως ότι έπρεπε να βγάλουμε στο γήπεδο την ποιότητά μας για να τα καταφέρουμε , ειδάλλως θα μιλάγαμε για εθνική τραγωδία».

Για το αν η Βοσνία είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου: «Σαν ποιότητα και παίκτες είναι. Η Εθνική μας όμως είναι ομάδα με κεφαλαία γράμματα και το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν κερδίζουν πάντα οι πιο ποιοτικές ομάδες. Αλλά αυτές που έχουν «μέταλλο» και τσαγανό. Μεγάλο ρόλο βέβαια παίζει και η τύχη».

Για το τι λείπει από την Εθνική: «Υπεύθυνος για την ομάδα είναι ο Φερνάντο Σάντος. Θεωρώ ότι είναι καλό ότι πολλοί παίκτες παίζουν στο εξωτερικό και αποκτάνε εμπειρίες.

Είναι θετικό που όλο και περισσότερα ελληνόπουλα παίζουν στο εξωτερικό για να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους στην Εθνική».

Για την παράδοση της Ελλάδας στην δημιουργία καλών αμυντικών: «Όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά με την κατάκτηση του Euro η άμυνα μας ήταν το δυνατό μας σημείο.

Η Ελλάδα ποτέ δεν θα έχει πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι. Έχουμε παράδοση σε αυτή τη θέση».

 

Τελευταία Νέα