Μισό μηδέν και φύγαμε για Βραζιλία!

Φώτης Καρακούσης
Μισό μηδέν και φύγαμε για Βραζιλία!

bet365

Τρεις αγωνιστικές έμειναν και η Εθνική με νίκη επί της Λετονίας και απώλεια της Βοσνίας στο εκτός έδρας ματς με την Σλοβακία, τσεκάρει τα εισιτήρια για την Βραζιλία!

Η αλήθεια είναι πως κόντρα στο Λιχτενστάιν στο Βαντούζ και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, η Εθνική πραγματοποίησε από κακή έως τραγική εμφάνιση. Χωρίς νεύρο, χωρίς όρεξη, χωρίς φάσεις, χωρίς τίποτα, έκανε πολλούς να ασκήσουν κριτική για την τραγική εικόνα. Κατά μεγάλο ποσοστό ο απλός κόσμος που ήθελε να δει μπάλα έχει δίκιο να είναι απογοητευμένος με αυτά που είδε, έστω και αν στο δεύτερο μέρος και φάσεις υπήρξαν και γκολ μπήκε και η νίκη ήρθε.

Όμως όπως και να το κάνουμε, σε όλα τα προκριματικά σημασία παίζουν οι βαθμοί. Αυτοί δίνουν την πρόκριση στα τελικά της κάθε διοργάνωσης και μόνο αυτοί και φυσικά είναι εξαιρετικά σημαντικό για κάθε Εθνική να δίνει το παρών στις μεγάλες γιορτές του ποδοσφαίρου. Βαθμοί που για την Ελλάδα μπήκαν στο σακούλι της και σε συνδυασμό με την απίστευτη γκέλα της Βοσνίας μέσα στο γήπεδό της (ηττήθηκε από την Σλοβακία με 1-0), φέρνει ακόμα πιο κοντά την Βραζιλία και το Μουντιάλ στην χώρα της σάμπας.

Πλέον μένουν τρεις αγωνιστικές με την Ελλάδα να ισοβαθμεί με τους Βόσνιους και να ελπίζει βάσιμα σε απευθείας πρόκριση. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει η ίδια να κάνει το τρία στα τρία και οι Βόσνιοι να φέρουν έστω και μία ισοπαλία, που μακάρι να έρθει την Τρίτη στο ματς με την Σλοβακία στην Ζίλινα. Το έκαναν δηλαδή το δώρο τους οι Σλοβάκοι την Παρασκευή, ας το ολοκληρώσουν για τα καλά την Τρίτη.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έχει τρία εντός ματς. Αυτά με Λετονία (10/9), Σλοβακία (11/10) και Λιχτενστάιν (15/10). Στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις εννοείται πως καλό θα είναι να υπάρξει όμορφο θέαμα, όμως το σημαντικό είναι να έρθουν οι βαθμοί. Σε απλά ελληνικά, ας κερδίσει η Εθνική με μισό μηδέν και τα τρία, ας χάσει έστω και έναν βαθμό η Βοσνία και κανέναν δεν θα χαλάσει η πρόκριση στα τελικά της Βραζιλίας. Για την ακρίβεια κανέναν δεν θα πρέπει να χαλάσει, ειδικά από την στιγμή που στην Σούπερ Λίγκα δεν βλέπουμε και το υπερθέαμα...

Αν πάντως καταφέρει η Σλοβακία και κερδίσει τη Βοσνία θα μπει και αυτή στο κόλπο, κυρίως της δεύτερης θέσης, αν και πάλι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να προλάβει, αν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απλά κάνει το τρία στα τρία στο Καραϊσκάκης. Εν κατακλείδι αγωνιστική-κλειδί όπως έγινε μετά τα ματς της Παρασκευής, είναι η 8η την Τρίτη, μια αγωνιστική που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στο Μουντιάλ και στα μπαράζ αντίστοιχα.

Θυμίζουμε πως στην ΦΙΦΑ μετράει η διαφορά τερμάτων και όχι τα μεταξύ μας ματς και έτσι σε περίπτωση που ισοβαθμήσουμε με τη Βοσνία, οι Βόσνιοι θα είναι αυτοί που θα είναι πρώτοι, μιας και είναι στο συν 19 ενώ η Εθνική μας στο συν 4.

Οι αγώνες που μένουν

10 Σεπτεμβρίου 2013

Ελλάδα-Λετονία (21:45)

Σλοβακία-Βοσνία (21:15)

Λιθουανία-Λιχτενστάιν

11 Οκτωβρίου 2013

Ελλάδα-Σλοβακία

Βοσνία-Λιχτενστάιν

Λιθουανία-Λετονία

15 Οκτωβρίου 2013

Ελλάδα-Λιχτενστάιν

Λιθουανία-Βοσνία

Λετονία-Σλοβακία

Η βαθμολογία σε 7 αγώνες (σε παρένθεση τα γκολ υπέρ και κατά)

1. Βοσνία 16 (23-4)

2. Ελλάδα 16 (8-4)

3. Σλοβακία 12 (8-5)

4. Λετονία 7 (8-15)

5. Λιθουανία 5 (5-10)

6. Λιχτενστάιν 2 (3-17)

 

Τελευταία Νέα