«Στόχος να βγούμε Ευρώπη»

Δημήτρης Τομαράς
«Στόχος να βγούμε Ευρώπη»

bet365

Ο Στίβεν Γκοχούρι που ανήκει στο ρόστερ της Ξάνθης σε συνέντευξή του έθεσε ως στόχο την έξοδο στην Ευρώπη και τη νέα σεζόν ενώ διευκρίνισε πως στο μυαλό το δικό του αλλά και των συμπαικτών του είναι μόνο οι νίκες.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο site της Ξάνθης:

Στίβεν, το πρωτάθλημα ξεκίνησε στην Ελλάδα και ταυτόχρονα μια νέα πρόκληση για σένα. Πως αισθάνεσαι;

Νιώθω πολύ όμορφα κι έχω αυτοπεποίθηση ότι θα πετύχουμε κάτι καλό. Η SKODA Ξάνθη μου έδωσε ευκαιρία να αγωνιστώ σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα.

Έχεις περάσει από σπουδαία πρωταθλήματα όπως είναι το γερμανικό και το αγγλικό. Συγκρίσεις μπορούν να γίνουν σε κάποιους τομείς με το ελληνικό πρωτάθλημα;

Η Σούπερ Λίγκα είναι ένα καλό πρωτάθλημα. Δεν μπορεί όμως να συγκριθεί σε καμιά περίπτωση με την ταχύτητα και την δύναμη του αγγλικού και του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Φέτος υπήρξαν και οι συμμετοχές στο Γιουρόπα Λιγκ. Για πρώτη φορά η SKODA Ξάνθη πέτυχε νίκη στον θεσμό αυτό και ταυτόχρονα πήρε την πρώτη της πρόκριση κόντρα στην Λίνφιλντ. Σε ένα παιχνίδι στο Μπέλφαστ όπου πραγματοποίησες το επίσημο ντεμπούτο σου…

Σίγουρα είναι πολύ καλό να ανήκεις στην ιστορία μιας ομάδας. Είναι πολύ θετικό να είσαι μέρος της. Αναφορικά με το Γιουρόπα Λιγκ πιστεύω πως μπορούσαμε περισσότερα πράγματα. Δεν καταφέραμε όμως να πάμε ένα βήμα παραπέρα, αν και είχαμε τις δυνατότητες γιατί τα παιχνίδια με την Σταντάρ κρίθηκαν στις λεπτομέρειες.

Η πρεμιέρα στην Θεσσαλονίκη δεν ήταν καλή από την στιγμή που δεν απέφερε κάποιο βαθμολογικό κέρδος για την ομάδα της Ξάνθης. Που πιστεύεις ότι κρίθηκε το παιχνίδι του Σαββάτου;

Βασικά δεν παίξαμε καλά, δεν ήμασταν σε καλή μέρα. Αλλά και ο ΠΑΟΚ όμως δεν είχε τις μεγάλες ευκαιρίες. Σκόραρε δύο φορές από στημένες φάσεις ενώ το πέναλτι με το οποίο έγινε το 2-0, είναι μία άλλη ιστορία…

Πλέον το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο εντός έδρας αγώνες. Με τον Πανθρακικό και τον Εργοτέλη...

Θα είναι δύο ανοιχτά παιχνίδια αλλά εμείς το μόνο που σκεφτόμαστε είναι οι νίκες και οι βαθμοί.

Ο αγώνας της Κυριακής είναι ιδιαίτερος από την στιγμή που τους δύο αντιπάλους τους χωρίζουν λίγα χιλιόμετρα. Πρόκειται για ένα γειτονικό ντέρμπι...

Πάντα ένα ντέρμπι είναι ιδιαίτερο. Θα υπάρχει μία διαφορετική ατμόσφαιρα. Οι φίλαθλοι θέλουν το καλύτερο γι’ αυτούς στην αναμέτρηση των ομάδων τους.

Θα ήθελες να στείλεις κάποιο μήνυμα στους φιλάθλους της ομάδας;

Έχουν έρθει κάποιοι νέοι παίκτες, χρειάζεται λίγη υπομονή για να εγκλιματιστούν πλήρως αλλά είμαι βέβαιος πως έχουμε την ποιότητα να πάμε καλά αυτή τη χρονιά. Με την βοήθεια του κόσμου μας μπορούμε να αρχίσουμε να μαζεύουμε πόντους από το παιχνίδι της Κυριακής με τον Πανθρακικό. Προσωπικά για μένα, αυτό που μπορώ να πω είναι πως θα δουν ακόμη καλύτερο τον Στιβ Γκοχούρι. Ακόμη δεν είδαν τις δυνατότητές μου.

Με τι θα ήταν ευχαριστημένος ο Στιβ Γκοχούρι στο τέλος της σεζόν;

Αν και δεν υπάρχει «ταβάνι» στις φιλοδοξίες, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τελειώσουμε στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Γι’ αυτό ήρθα στην SKODA Ξάνθη. Έχω φιλοδοξίες και μέσα από την καλή πορεία της ομάδας θα κερδίσουν όλοι.

Ποια θεωρείς «δυνατά» αγωνιστικά σου σημεία;

Την ταχύτητα, την δύναμη στο ψηλό παιχνίδι και την ικανότητα στο ένας εναντίον ενός.

Βρίσκεσαι σχεδόν δύο μήνες στην Ξάνθη. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου τόσο από την ομάδα όσο και από την πόλη της Ξάνθης;

Είναι μία όμορφη και ήσυχη πόλη. Ακόμη δεν ξέρω την ιστορία της αλλά θα ήθελα να την μάθω. Αναφορικά με την ομάδα ζω καθημερινά την οργάνωσή της και έχω μόνο τα καλύτερα να πω για το αθλητικό κέντρο και τις προπονητικές εγκαταστάσεις που διαθέτει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα