«Η Σάλκε είναι ο ΠΑΟΚ της Γερμανίας»

Gazzetta team
«Η Σάλκε είναι ο ΠΑΟΚ της Γερμανίας»

bet365

Ο Βασίλης Πλιάτσικας χαρακτήρισε τη Σάλκε φαβορί για τις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ, τονίζοντας ωστόσο ότι ο Στέφενς μπορεί να χτυπήσει στις αδυναμίες της.

Ο 25χρονος πρώην μέσος της Σάλκε μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero» για την αναμέτρηση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στους «βασιλικούς Μπλε» και τον ΠΑΟΚ, τονίζοντας ότι ο «δικέφαλος» δεν πρέπει να αποπροσανατολιστεί από την «τεσσάρα» που δέχθηκε η αντίπαλός του από την Βόλφσμπουργκ.

«Η Σάλκε δεν δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, όμως σίγουρα είναι το φαβορί έναντι του ΠΑΟΚ για πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Ο Στέφενς όμως γνωρίζει και τα πλεονεκτήματά και τα μειονεκτήματά της, όπως μειονέκτημα είναι η απουσία του Χούντελααρ», τόνισε αρχικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Μπορώ να πω πως η Σάλκε είναι ο ΠΑΟΚ της Γερμανίας. Έχει φανατικό κόσμο που την στηρίζει κάθε χρόνο. Για παράδειγμα, σε κάθε προπόνηση υπάρχουν 2.000 φίλαθλοι και έχει 110.000 μέλη σε όλη τη Γερμανία. Σίγουρα όμως έχει και αυτή κάποια προβλήματα, όπως ο ΠΑΟΚ. Πολλές φορές ξεκινάει τη χρονιά με όρεξη και στόχο τον τίτλο, αλλά μετά από 1-2 ‘γκέλες’ τους παίρνει από κάτω. Για τα δεδομένα της Γερμανίας όμως έχει πολύ φανατικό κόσμο, όπως φυσικά και ο ΠΑΟΚ».

Όσον αφορά την κατάσταση της Σάλκε είπε: «Η Σάλκε δεν ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα. Έχει αμυντικά κενά. Αυτό μπορεί βέβαια να συμβεί σε οποιαδήποτε ομάδα. Μιλάμε όμως για δύο διαφορετικές διοργανώσεις. Επιπλέον, όταν ξεκινάς με δύο στραβά αποτελέσματα, θα κοιτάξεις στο επόμενο ματς να διορθώσεις τα λάθη σου και με συγκέντρωση να πραγματοποιήσεις μια νέα αρχή, να ξεκινήσεις και πάλι από το μηδέν. Διαθέτει πολλούς έμπειρους ποδοσφαιριστές που ξέρουν τι θέλουν στο γήπεδο».

Για το ματς της Τετάρτης υποστήριξε: «Δεν πρέπει ο ΠΑΟΚ να εφησυχαστεί από το ότι η Σάλκε δέχθηκε τέσσερα γκολ στο τελευταίο της ματς και μετά από δύο αγώνες έχει επτά γκολ παθητικό. Δεν σημαίνει αυτό πως τα δύο παιχνίδια θα είναι εύκολα με τον ΠΑΟΚ ή ότι ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει εύκολα στη Γερμανία. Η Σάλκε έχει μεγάλη στήριξη από τον κόσμο της, από 65.000 φανατικούς φιλάθλους. Ο ΠΑΟΚ δεν θα πρέπει να παρασυρθεί. Αντίθετα, θα πρέπει να παίξει έξυπνα, χωρίς άγχος και χωρίς να φοβηθεί».

Σχετικά με την απουσία του Κλας-Γιαν Χούντελαρ είπε: «Θεωρώ πως ο Χούντελααρ είναι από τους παίκτες που μπορεί τη μισή φάση να την κάνει γκολ. Μπορεί να είναι εξαφανισμένος σε ένα ολόκληρο παιχνίδι αλλά να βάλει γκολ από το πουθενά», ενώ για τον ΠΑΟΚ ανέφερε: «Έχω παρακολουθήσει τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά χρειάζεται υπομονή και χρόνος, ώστε να εμφανιστούν στο γήπεδο τα αποτελέσματα της δουλειάς του Στέφενς. Είναι ένας προπονητής που του αρέσει πολλή η δουλειά και πάντα του πρώτο μέλημα είναι να μην υπάρχουν προβλήματα εκτός αγωνιστικού χώρου. Αν υπάρχουν, ο Στέφενς θα κοιτάξει να τα εξαλείψει. Πιστεύω πάντως πως ο ΠΑΟΚ θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα», ανέφερε.

Όσον αφορά τη ρεβάνς στην άδεια Τούμπα λόγω τιμωρίας, τόνισε: «Υπάρχει αρχικά το πρώτο παιχνίδι. Ας δούμε πρώτα πως θα εξελιχθεί αυτό. Αν ο ΠΑΟΚ πάντως πάρει μια ισοπαλία, με σκορ 0-0 ή 1-1, μπορεί αυτό να γυρίσει μπούμερανγκ από τη στιγμή που στη ρεβάνς της Τούμπας δεν θα υπάρχει κόσμος».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα