«Έχουμε τρομερά περιθώρια βελτίωσης»

«Έχουμε τρομερά περιθώρια βελτίωσης»

Gazzetta team
«Έχουμε τρομερά περιθώρια βελτίωσης»

bet365

Ο Γιάννης Αναστασίου τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και υποστήριξε ότι μπορεί να βελτιωθεί πολύ περισσότερο.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε ότι όλοι οι παίκτες δείχνουν τρομερή διάθεση, αναφέρθηκε στην επιστροφή στη Λεωφόρο και τους στόχους του για την ομάδα, υποστηρίζοντας ότι θέλει το «τριφύλλι» να γίνεται κάθε μέρα και καλύτερο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αναστασίου στο «Match Programme» του αγώνα με τον Παναιτωλικό:

«Το πρώτο στοιχείο έχει να κάνει με τη φιλοσοφία που υιοθετεί και εφαρμόζει πια όλη η ομάδα αναφορικά με την ανάπτυξη του παιχνιδιού μας και πιο συγκεκριμένα το γεγονός ότι θέλουμε η κυκλοφορία της μπάλας να περνά από όλες τις γραμμές της ομάδας. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο βαθμό που θέλουμε, αλλά οι ποδοσφαιριστές έχουν ευφυΐα και αντίληψη, προσαρμόζονται γρήγορα σ’ αυτή τη φιλοσοφία και μόλις γνωριστούν ακόμα περισσότερο μέσα στο γήπεδο θα βελτιωθούμε κι άλλο. Ένα δεύτερο στοιχείο έχει να κάνει με το πολύ έντονο pressing που θέλουμε να μας χαρακτηρίζει σαν ομάδα και ένα τρίτο με την κατοχή της μπάλας που επίσης θέλουμε. Για μένα δεν υπάρχει τέλειο, πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Αυτά που ζητάμε γίνονται κατανοητά από τα παιδιά και πιστεύω ότι θα γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι».

Αναφέρεσαι συστηματικά στη βελτίωση που έχει ήδη υπάρξει και στη βελτίωση που περιμένεις. Πως θα χαρακτήριζες το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας σήμερα;

«Αν κρίνουμε από το επίπεδο και το ρυθμό των αντιπάλων με τους οποίους δώσαμε φιλικούς αγώνες, που είναι σίγουρα πιο πάνω από τα αντίστοιχα του ελληνικού πρωταθλήματος, θα έλεγα ότι ο βαθμός ετοιμότητας της ομάδας είναι ικανοποιητικός. Όπως είπα και πριν ωστόσο, υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και καλυτέρευσης σε όλα τα επίπεδα. Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε μια ευρωπαϊκή ταυτότητα ποδοσφαίρου ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε αυτό το επίπεδο. Η διάθεση των παιδιών για μάθηση είναι εκπληκτική και αυτό είναι επιπλέον κίνητρο για εμάς, ώστε να δουλεύουμε με μεγάλη ενέργεια καθημερινά μέχρι να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε»

Αυτό που ξεχώρισε στην προετοιμασία ήταν το ομαδικό κλίμα που επικρατεί. Πιστεύεις ότι αυτός ο παράγοντας είναι σημαντικός;

«Αυτό που επισήμανα από την πρώτη στιγμή, τόσο δημόσια όσο και εσωτερικά προς τους παίκτες, είναι πως πρώτα απ’ όλα πρέπει να γίνουμε ομάδα. Όποιος μας βλέπει σήμερα καταλαβαίνει ότι ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει πειθαρχία και σεβασμός από όλους προς όλους. Όσοι νέοι ποδοσφαιριστές εντάσσονται στην ομάδα κάνουν πριν έρθουν μια κουβέντα μαζί μου και με το Νίκο (σ.σ. Νταμπίζα) προκειμένου να είναι ξεκάθαρη η λογική, η φιλοσοφία και οι κανόνες μας. Μετά είναι απλά θέμα εφαρμογής αυτής της λογικής στην καθημερινότητα της ομάδας».

Που θα οριοθετούσες τους στόχους της ομάδας;

«Ο στόχος μας είναι να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι, τόσο σαν άτομα όσο και σαν ομάδα. Έχουμε τρομερά περιθώρια βελτίωσης. Κάνουμε όμως μια προσπάθεια συνολικής αλλαγής της φιλοσοφίας και της νοοτροπίας της ομάδας και αυτού του τύπου η αλλαγή χρειάζεται χρόνο. Συνεπώς, χρειάζεται υπομονή γιατί η νοοτροπία δεν αλλάζει μέσα σε οκτώ εβδομάδες που είναι ο χρόνος που έχουμε δουλέψει μέχρι τώρα.

Το θετικό είναι ότι υπάρχει τρομερή διάθεση από όλους τους ποδοσφαιριστές. Από τη δική μας πλευρά, όλο το προπονητικό team είμαστε δίπλα τους διαρκώς, όλη τη μέρα με ενέργεια και διάθεση που θέλουμε να τους μεταδώσουμε και να τους βοηθήσουμε τον καθένα ξεχωριστά να βελτιώνεται ατομικά και να βοηθάει μετά και τη βελτίωση της ομάδας. Η διάθεση των παιδιών για μάθηση είναι εκπληκτική και αυτό είναι επιπλέον κίνητρο για εμάς, ώστε να δουλεύουμε με μεγάλη ενέργεια καθημερινά μέχρι να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε».

Ο σημερινός πρώτος αγώνας διεξάγεται εντός έδρας. Αυτό είναι ουσιαστικό πλεονέκτημα;

«Αυτό θα φανεί μετά το τέλος του αγώνα. Για την ομάδα είναι πολύ σημαντική η επιστροφή στη Λεωφόρο, ωστόσο τα πάντα κρίνονται μέσα στο γήπεδο. Στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον Παναιτωλικό που είναι μια αρκετά καλή ομάδα από ποδοσφαιρικής άποψης με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Εμείς όμως είμαστε ο Παναθηναϊκός και η προσέγγισή μας στο παιχνίδι και η αντιμετώπιση του αντιπάλου, είτε είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα είτε η τελευταία της Super League, οφείλει να είναι η ίδια: Να παίζουμε δηλαδή όσο το δυνατόν καλύτερα με στόχο πάντοτε τη νίκη».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο εν όψει της σημερινής πρεμιέρας;

«Τον κόσμο τον χρειαζόμαστε και τον θέλουμε κοντά μας. Ξέρουμε ότι και γι’ αυτούς οι προηγούμενες σεζόν ήταν δύσκολες και κυρίως η περσινή. Θέλουμε όμως να μας στηρίξουν θετικά, όλη την ομάδα και κυρίως τα νέα παιδιά που το χρειάζονται ακόμη περισσότερο. Χρειαζόμαστε αυτή τη στήριξη, αλλά σε φίλαθλα πλαίσια προκειμένου να προστατέψουμε την ομάδα και την έδρα μας και να μην αναγκαζόμαστε να αγωνιζόμαστε μπροστά σε άδειες κερκίδες».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα