«Δεν θέλω να πάρω τη νίκη της Μέταλιστ»

«Δεν θέλω να πάρω τη νίκη της Μέταλιστ»

Gazzetta team
«Δεν θέλω να πάρω τη νίκη της Μέταλιστ»

bet365

Ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε για τον πιθανό αποκλεισμό της Μέταλιστ, τον 14ο παίκτη του ΠΑΟΚ που είναι ο κόσμος του, αλλά και την αρρώστια που έχει με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αναλυτικότερα την ουκρανική ιστοσελίδα «ua.tribuna.com:

Για την πιθανή τιμωρία της Μέταλιστ και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό της: «Δεν χρειάζομαι τέτοιες νίκες. Δεν θέλω να τους πάρω την νίκη».

Για τις άδειες κερκίδες της Τούμπας: «Είναι μία μεγάλη τραγωδία. Αλλά είναι κάτι το οποίο εμείς προκαλέσαμε. Πρέπει να έρθει κάποιος στην Τούμπα, στο στάδιο μας όταν θα είναι γεμάτο και τότε θα καταλάβει τι σημαίνει για εμάς να παίζουμε σε άδειο γήπεδο. Ο κόσμος είναι κάτι παραπάνω από δωδέκατος παίκτης μας ή ακόμα… και 14ος! Κάθε σύλλογος θα είχε πρόβλημα να παίξει σε άδειες κερκίδες αλλά για τον ΠΑΟΚ είναι ακόμα πιο βαρύ! Για εμάς είναι ένας είδος ιδεολογίας. Είναι θρησκεία!».

Για το γεγονός ότι υπάρχει ιερέας που πάει στην Τούμπα: «Δεν είναι μόνο ένας. Υπάρχουν πάρα πολλοί ιερείς που πραγματικά αγαπούν την ομάδα. Έχω πολλούς φίλους στην Εκκλησία και όχι μόνο στην Ελλάδα. Έχω μείνει έκπληκτος για τον κόσμο της Εκκλησίας που βρίσκεται κοντά στον ΠΑΟΚ. Θα έλεγα ότι είναι σαν ένα κομμάτι του».

Για τη φιλοσοφία του: «Τα πολλά λεφτά από μόνα τους δεν… κάνουν την ομάδα. Τι γίνεται στην Ζενίτ ή μέχρι και πριν λίγο καιρό στην Ανζί; Πάρτε τους καλύτερους παίκτες του πλανήτη και ρωτήστε τους που θέλουν να πάνε: Στην Ζενίτ ή σε μία από τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Φυσικά και θα σας πουν κάποια από τις φημισμένες ομάδες. Είναι άσχημο λοιπόν να είσαι επενδυτής σε μία φημισμένη ομάδα; Παρακολουθώ πολύ την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είμαι άρρωστος με αυτήν την ομάδα. Μερικές φορές βλέπω και γερμανικό ποδόσφαιρο, μερικές και ισπανικό αν παίζει η Μπαρτσελόνα. Πάντα παρακολουθώ και τις ομάδες που έχουν δικούς μας παίκτες όπως έβλεπα την Άρσεναλ όταν είχε τον Αρσάβιν και τη Ρεάλ όταν είχε τον Τσερίσεφ. Εγώ θα ήθελα να δω και κάποιους παίκτες του ΠΑΟΚ κάποτε να φτάσουν να παίζουν σε αυτό το επίπεδο».

Για την μεταγραφή του Λούκας: «Τον παρακολουθούμε από πέρσι. Τον χειμώνα ανέλαβα διαπραγματεύσεις προσωπικά αλλά δεν πέτυχα το σκοπό μου. Αργότερα όμως άλλαξαν τα πράγματα και φέτος μιλήσαμε τον πρόεδρο της Κάρπατι και του εξηγήσαμε και ότι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής επιθυμεί να έρθει στον ΠΑΟΚ».

Για την κόντρα Λούκας-Μπλαχίν: «Έμαθα την γνώμη του Λούκας για τον Μπλαχίν. Για μένα ο Όλεγκ είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος. Ακόμα και να ήταν η ομάδα του στην τελευταία θέση ο Μπλαχίν είναι για εμένα ο Μπλαχίν. Τον σέβομαι, τον υπολογίζω και τον εκτιμώ. Φυσικά ρώτησα τον Λούκας και δεν ήταν τόσο καλή ή άποψη του. Πιστεύω ότι ο Λουκας θα παίξει καλά αυτήν την σεζόν. Έχουμε έναν πολύ σοβαρό προπονητή. Πίστευα πάντα στους προπονητές με πειθαρχία. Δεν μου αρέσουν αυτοί που είναι παραπάνω από το κανονικό εξοικειωμένοι με τους παίκτες. Μου αρέσουν οι προπονητές με πειθαρχεία και ο Χουμπ Στέφενς είναι ένας τεχνικός που μπορεί να βάζει σε τάξη τα πράγματα»!

Για το αν ενδιαφέρθηκε ο ΠΑΟΚ για τον Αλίεφ: «Εγώ δεν ασχολήθηκα με διαπραγματεύσεις για τον Αλίεφ. Δεν μπορώ όμως να διαψεύσω την είδηση γιατι έχουμε υπεύθυνους για τις μεταγραφές που ίσως να ενδιαφέρθηκαν για τον παίκτη».

Για την στήριξη των ΠΑΟΚτσήδων: «Στην Ρωσία δεν υπάρχει ομάδα όπου οι οπαδοί της να στηρίζουν τόσο πολύ την ομάδα τους όπως στον ΠΑΟΚ! Κάτι πήγε να γίνει με την ΤΣΣΚΑ, κάπως καλά ήταν τα πράγματα με την Ζενίτ, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που γίνεται στον ΠΑΟΚ. Ως τώρα έχουμε πάνω από 10.000 διαρκείας. Κάποια χρονιά που ο ΠΑΟΚ δεν είχε επενδυτή αγόρασαν 25.000 άνθρωποι εισιτήριο διαρκείας. Για να βοηθήσουν την ομάδα. Και στην Ρωσία πουλάνε εισιτήριο με 50 και ρωτάνε γιατί όχι 30; Ακόμα θυμάμαι πλούσιους ανθρώπους στην Ρωσία να μου ζητάνε πρόσκληση για να μπουν στο γήπεδο. Κανείς δεν θέλει να πληρώσει. Κάποια στιγμή είχαμε πουλήσει μόνο δέκα διαρκείας!»

Για τους Έλληνες παίκτες: «Θυμηθείτε όταν κατέκτησαν το Euro το 2004 και το πόσο άλλαξε τη νοοτροπία της ομάδας ο Ότο Ρεχάγκελ. Η ελληνική νοοτροπία μοιάζει με εκείνη των νότιων λαών της Σοβιετικής Ένωσης. Θυμηθείτε πώς ήταν η Ντιναμό Τιφλίδας. Οι Έλληνες χρειάζονται πειθαρχία, εκεί είναι όλο το θέμα».

Για τον Στέφενς: «Δεν παρεμβαίνω με τίποτα στο έργο του προπονητή. Εγώ είμαι ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας και ρωτήστε όποιον επιχειρηματία θέλετε για τη σημασία του επαγγελματισμού. Αν έχω προσλάβει έναν προπονητή που τον θεωρώ επαγγελματία, τι να του προτείνω εγώ; Η δουλειά μου είναι να εντοπίζω προβλήματα και να δημιουργώ κατάλληλες συνθήκες για να δουλέψει».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα