Η Μακάμπι του Πάουλο Σόουζα (vid)

Η Μακάμπι του Πάουλο Σόουζα (vid)

Γιώργος Βροντάκης
Η Μακάμπι του Πάουλο Σόουζα (vid)

bet365

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ κατέκτησε το 20o τίτλο της ιστορία της πέρσι, αλλά δεν είναι μεγαθήριο, έχοντας προπονητή τον γνώριμο μας Πάουλο Σόουζα.

Προπονητής στους Ισραηλινούς είναι ο Πάουλο Σόουζα, με τον παλαίμαχο μέσο του Παναθηναϊκού να αναλαμβάνει φέτος την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Πορτογάλος κόουτς είχε ως όνειρο τη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως, αποκλείστηκε στον προηγούμενο γύρο από τη Βασιλεία. Οι Ελβετοί νίκησαν με 1-0 στην έδρα τους και πήραν το 3-3 στο Ισραήλ (είχαν προηγηθεί με 0-3). Στον προηγούμενο γύρο η Μακάμπι έθεσε εκτός την Γκιόρ από την Ουγγαρία κερδίζοντας και τα δύο παιχνίδια, με συνολικό σκορ 4-1 (2-0, 2-1).

Αξιοσημείωτο είναι πως ο σύλλογος του Τελ Αβίβ, έχει ελάχιστους ξένους στο ρόστερ της ( τρεις Ισπανούς, έναν Σέρβο και έναν Σουηδό). Η τελευταία της μεταγραφή είναι ο 26χρονος αμυντικός χαφ Μίτροβιτς που πήρε από τη Βιντεότον. Τεχνικός διευθυντής στους Ισραηλινούς που δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, είναι ο Ζόρντι Κρόιφ, γιος του μεγάλου Γιόχαν.

Το φετινό πρωτάθλημα του Ισραήλ ξεκινά στις 24 Αυγούστου με τη Μακάμπι να έχει έδρα το Μπλούμφιλντ (15.000 θέσεων). Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο Ισραήλ στις 22 Αυγούστου και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα.

Το 2004 την αντιμετώπισε στα προκριματικά του Champions League ο ΠΑΟΚ είχε έρθει αντιμέτωπος με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά έχασε το ματς στα χαρτιά με 3-0 λόγω της αντικανονικής συμμετοχής του Λιάσου Λουκά. Το καλοκαίρι του 2011 ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε στα προκριματικά του Europa League από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ νίκησε 2-1 στο άδειο λόγω τιμωρίας Καραϊσκάκης αλλά ηττήθηκε στη ρεβάνς με 1-0.

Το ρόστερ της Μακάμπι

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Μπάρακ Λέβι

Χουάν Πάμπλο

Τόμερ Τσενσίνσκι

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Μανουέλ Ορτίθ

Ομρί Χαρους

Ριφ Πέρετζ

Γιοάβ Ζιβ

Εϊτάν Τίμπι

Γιαγκίλ Μπιτόν

Σεράν Γεϊνι

Κάρλος Γκαρσία

ΜΕΣΟΙ

Γκαλ Αλμπερμάν

Εράν Ζαχάβι

Μαχαράν Ράντι

Ντορ Μίτσα

Νταν Εϊνμπίντερ

Χασάν Αμπού Ζαϊντ

Νίκολα Μίτροβιτς

Μοσέ Λουγκάσι

Ομρί Αλτμαν

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Μπαράκ Ιτζάκι

Ταν Μπεν Χαϊμ

Μόανες Νταμπούρ

Ράντε Πρίτσα

Γκάελ Μάργκουλιες

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα