Δύο αποβολές και 3 πέναλτι σε 5 ματς…

Δύο αποβολές και 3 πέναλτι σε 5 ματς…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει στο blog του στο gazzetta ένα απολογισμό των πρώτων ευρωπαϊκών αγώνων των ομάδων μας και βλέπει σε όλους ένα κοινό σημείο…

Πολλά μπορείς να πεις για τα πρώτα παιχνίδια των ελληνικών συλλόγων φέτος στα κύπελλα Ευρώπης.

Μεταξύ άλλων; Η διαιτησία της ΟΥΕΦΑ δεν μας έδειξε και μεγάλη…συμπάθεια.

Η Ξάνθη είχε αποβολές και στα δύο τελευταία παιχνίδια της! Αλλά κι ένα εις βάρος της πέναλτι χθες, μέσα στην Θράκη.

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο του ματς είχε εις βάρος του πέναλτι, μέσα στην Τούμπα.

Ο Αστέρας επίσης στο πρώτο παιχνίδι του είχε εις βάρος του πέναλτι, μέσα στην Τρίπολη.

Απολογισμός: σε πέντε παιχνίδια δύο αποβολές και τρία πέναλτι, όλα υπέρ των αντιπάλων των ελληνικών ομάδων.

Αποφάσεις δίκαιες, τραβηγμένες, αυστηρές, αλλά με το ίδιο κοινό γνώρισμα-όλες υπέρ των αντιπάλων των ελληνικών ομάδων. Νομίζω θα πρέπει να προβληματιζόμαστε…

Σε αυτό το επίπεδο, όπως είδαμε, σε όλα τα ματς, μα σε όλα, τα πάντα κρίνονται από μία λεπτομέρεια. Κι όταν στον παράγοντα διαιτησία οι λεπτομέρειες είναι εις βάρος σου (εξαίρεση απ΄ όλα τα ματς, ένας Ολλανδός επόπτης στην Τούμπα, συμπατριώτης δηλαδή του Στέφενς), αυτόματα οι πιθανότητες σου είναι λιγότερες.

Σίγουρα το πρώτο που πρέπει να προσέξουν οι ομάδες μας είναι ακριβώς αυτό που λέμε "λεπτομέρειες".

Ο Μπέρτος π.χ. χθες ξέροντας ότι είχε κίτρινη, παρασύρθηκε σε ένα σκληρό τάκλιν. Κι η αποβολή του έκανε μεγάλη ζημιά στην Ξάνθη. Όπως στο κόρνερ, από το οποίο προήλθε το τελικό 2-1, αφού εν τη απουσία του πήγε ο βραχύσωμος Ντιέ να μαρκάρει τον στόπερ της Σταντάρ Λιέγης, που εύκολα τον έβαλε στα δίχτυα, ενώ ο πολύ ψηλότερος Μπέρτος λογικά θα είχε καλύτερη αντίδραση.

Η, ο Μαρτσελίνιο, που στο ξεκίνημα της σεζόν φαίνεται πως θα είναι ο καθοριστικός παίκτης της Ξάνθης φέτος, με καλύτερη συγκέντρωση θα μπορούσε να κάνει γκολ έστω τη μία από τις δύο σημαντικές ευκαιρίες που είχε κι η ομάδα του να βρεθεί αυτή μπροστά στο σκορ με 2-1.

Γενικά οι ομάδες μας θέλουν πολλή δουλειά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ δεν αντέδρασε καθόλου μετά το 0-1, ενώ κι η Ξάνθη μόνο για λίγα λεπτά στο τέλος μπόρεσε να σηκώσει κεφάλι μετά την αποβολή. Όμως, κι οι δυσκολίες μέσα στο παιχνίδι είναι και πρέπει να δείξεις χαρακτήρα σαν ομάδα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Κατά άλλα, σε αντίθεση με τον Στέφενς, που έπαιξε πιο επιθετικά, με 4-4-2 κι έβαλε την ομάδα του από την αρχή πολύ δυνατά στο παιχνίδι, ο Καραγεωργίου ξεκίνησε πολύ σφιχτά, με 5-4-1 και με φορ το Βασιλακάκη, ήταν τυχερός που στο ξεκίνημα δεν έκαναν οι Βέλγοι και το 0-2, ο Ντιέ (που ήταν μέσα σε όλες τις καθοριστικές φάσεις του ματς) πήρε ρεβάνς με την γκολάρα του από το φάουλ για την κόντρα που έχασε κι έφερε μία άλλη γκολάρα (το 0-1 της Σταντάρ) κι ενώ οι συγκυρίες έδειχναν υπέρ της Ξάνθης με την απόκρουση του πέναλτι από τον Κυριακίδη, στο κρίσιμο φινάλε το ματς της πήγε στραβά με τις χαμένες ευκαιρίες του Μαρτσελίνιο και την αποβολή του Μπέρτου. Πλάκα πλάκα, το πάλεψε περισσότερο από τον ΠΑΟΚ.

Κατάληξη; Δυστυχώς φαίνεται πως κι οι τρεις ομάδες μας θα αποκλειστούν. Μακάρι ο Αστέρας, ο μοναδικός που δεν έχασε και το προσπάθησε περισσότερο απ΄ όλους, να το ‘γυρίσει’ στη Βιέννη, αλλά δεν είναι εύκολο. Ίσως του χρωστάει κάτι ο περσινός αποκλεισμός με δύο ισοπαλίες από την πορτογαλική Μαρίτιμο, ακριβώς τέτοια εποχή...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.