Βρίσκουν τα βήματα...

Βρίσκουν τα βήματα...

Νίκος Αθανασίου
Βρίσκουν τα βήματα...

bet365

Ο νεανικός Παναθηναϊκός με καλές στιγμές στο παιχνίδι του κέρδισε 2-0 (Δώνης, Τριανταφυλλόπουλος) στα Ψαχνά. Ντεμπούτο από Νάνο!

Μία γκολάρα του Χρήστου Δώνη, δύο ατομικές ενέργειες του Εμίρ Μπαϊράμι, το ντεμπούτο του Νάνο, την εικόνα των πορτιέρο και ένα καλό εικοσιπεντάλεπτο(20'-45') κρατάει ο Παναθηναϊκός από το φιλικό με τον Ηρακλή Ψαχνών. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 2-0(το άλλο τέρμα στο 86' ο Τριανταφυλλόπουλος από στημένη φάση), έδειξαν βελτιωμένοι στην δημιουργία φάσεων αλλά όσο δεν θα προσθέτονται βασικά κομμάτια του παζλ στο ρόστερ, τόσο πιο δύσκολα θα μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Η νεανική έκδοση, όμως, έδειξε ότι βρίσκει τα βήματα και παιχνίδι με το παιχνίδι, γίνεται και καλύτερη.

ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ

Για πρώτη φορά τέσσερα από τα πέντε μεταγραφικά αποκτήματα του Παναθηναϊκού(Κουτρουμπής, Μέντες, Μπαϊράμι, Νάνο) συνυπήρξαν στην ενδεκάδα του πρώτου ημιχρόνου έστω και αν χρειάστηκε η προληπτική αλλαγή του Χουχούμη με τον Νάνο στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Ταμπάκης, αριστερό ο Χουχούμης(στο 30' μπήκε ο Νάνο), δεξί ο Σπυρόπουλος και ο Κουτρουμπής με τον Ρισβάνη στο κέντρο της άμυνας. Ο Μέντες σε ρόλο αμυντικού μέσου, έχοντας μπροστά του Δώνη και Ζέκα. Ντίνας και Μπαϊράμι στα δεξιά της επίθεσης και αριστερά αντίστοιχα(αν και άλλαξαν μετά το 15') και στη κορυφή ο Γιαννιτσάνης.

Με την έναρξη της επανάληψης, Αναστασόπουλος, Λαγός και Σταματάκης πήραν τις τρεις θέσεις του άξονα και στις πτέρυγες έπαιξαν οι Κουσίδης, Μουζακίτης ενώ ο Καπίνος αντικατέστησε τον Ταμπάκη. Στο 70' Μαρινάκης και Τριανταφυλλόπουλος πήραν την θέση των Σπυρόπουλου και Ρισβάνη.

ΚΑΛΟΣ ΓΙΑ 25'

Μετά το νωθρό και γεμάτο λάθη πρώτο τέταρτο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει ρυθμό στο γήπεδο, να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα και να καταφέρει να αξιοποιήσει με σωστές τελικές πάσες, την συντριπτική κατοχή που είχε. Με τον Μέντες να μοιράζει την μπάλα με την μία και τον Μπαϊράμι να δημιουργεί με ατομικές ενέργειες, το ''τριφύλλι'' απείλησε τους γηπεδούχους και στο 26' άνοιξε το σκορ με τον Δώνη. Ο νεαρός μέσος με ένα εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Πουρή, έπειτα από ασίστ του Ρισβάνη.

Σε γενικές γραμμές, η εικόνα των «πρασίνων» για περίπου τριάντα λεπτά ήταν η καλύτερη των φετινών φιλικών, χωρίς ωστόσο ο Ηρακλής Ψαχνών να αποτελεί έναν αντίπαλο που προσφέρεται για συμπεράσματα. Όπως για συμπεράσματα δεν προσφέρεται και ο Παναθηναϊκός που βλέπουμε, καθώς αναμένονται τουλάχιστον ακόμη 3 ενδεκαδάτων και του Μπεργκ στη κορυφή της επίθεσης.

ΔΩΝΗΣ, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΡΤΙΕΡΟ

Από κει και πέρα, και όσον αφορά όσους ξεχώρισαν. Ο Χρήστος Δώνης έκανε πολύ καλό παιχνίδι στη μεσαία γραμμή. Έδινε την μπάλα σωστά, κάλυπτε χώρους και φυσικά πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ. Ανεβασμένος από δεξιά ο Τάκης Σπυρόπουλος που συνδυάστηκε καλά με τον Μπαϊράμι, ο οποίος είχε διάθεση και δύο πολύ καλές ατομικές ενέργειες.

Για ακόμη ένα παιχνίδι, πάντως, οι πορτιέρο του «τριφυλλιού» έδειξαν σε πολύ καλή κατάσταση. Ταμπάκης και Καπίνο κατέγραψαν εξαιρετικές επεμβάσεις.

ΤΑ... ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ Ο ΝΑΝΟ

Ντεμπούτο στα Ψαχνά για τον Νάνο. Ο Ισπανός μπακ που δεν είναι ακόμη έτοιμος, έκανε απλά τα απαραίτητα. Δεν ανέβηκε να βοηθήσει επιθετικά, κρατούσε την θέση του και έπαιζε την μπάλα συνήθως με την μία. Δεν είχε πρόβλημα αμυντικά.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Ταμπάκης (46' Καπίνο), Σπυρόπουλος, Χουχούμης (31' Nάνο), Κουτρουμπής, Ρισβάνης, Μέντες (46' Λαγός), Ζέκα (46' Σταματάκης), Δώνης (46' Αναστασόπουλος), Ντίνας (46' Κουσίδης), Μπαϊράμι (46' Μουζακίτης), Γιαννιτσάνης.

Ηρακλής Ψαχνών: Πουρής (Αθανασόπουλος), Στουρνάρας (Χασαπίδης), Παλαιολόγος (Δημητρακόπουλος), Νικολόπουλος (Βάρδας), Λάμπρου, Γκεβίσης, Φελέκης (, Ευσταθίου, Επιτροπάκης (Γκάβαλης, Πολίτης) Σπανός, Ντάνιελ (Φράγκος)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα