Γκαλέτι: «Ήθελα Ελλάδα και ήρθα»

Γκαλέτι: «Ήθελα Ελλάδα και ήρθα»

Gazzetta team
gazzetta default image fallback

bet365

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι τόνισε σε συνέντευξή του πως αποτελούσε επιθυμία του να επιστρέψει στην Ελλάδα και αποφάσισε να έρθει όταν παρουσιάστηκε το ενδιαφέρον από τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον τηλεοπτικό σταθμό TV Creta:

Για το πώς του φαίνεται το Ηράκλειο: «Είμαι πολύ καλά και νιώθω πολύ άνετα. έχω μια πολύ καλή σχέση με την Ελλάδα και εγώ και η οικογένειά μου. Η οικογένειά μου δεν έχει έρθει ακόμα αλλά μετά την προετοιμασία στην Ολλανδία θα έρθουν για μόνιμη εγκατάσταση. Πιστεύω πως θα περάσουν καλά εδώ στο νησί».

Για το πώς προέκυψε το ενδιαφέρον του ΟΦΗ και την απόφαση του να την αποδεχθεί: «Μιλούσα με τον πρόεδρο και αυτό που τον ενδιέφερε είναι να μην μείνω μια χρονιά στην ομάδα αλλά παραπάνω καιρό για να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα. Θέλουμε να γίνει η ομάδα πολύ ανταγωνιστική και να έχουμε μια καλή χρονιά. Με έχουν βοηθήσει πολύ η οικογένεια και οι φίλοι. Μου αρέσει η ζωή στην Ελλάδα και έτσι αποφάσισα να έρθω».

Για το αν αισθάνεται έτοιμος να παίξει: «Είμαι φιλόδοξος, είμαι έτοιμος να παίξω θα προσπαθήσω και θα δουλέψω γι' αυτό».

Για το αν φοβήθηκε πως δεν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο: «Σκεφτόμουν θετικά. Πάντα σκεφτόμουν πως θα ξαναπαίξω. Χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο πατέρα μου. Οι γιατροί μου είπαν πως αν πήγαιναν όλα καλά θα μπορούσα να ξαναπαίξω και ήμουν με θετική σκέψη».

Για το αν αυτή η περιπέτεια τον έκανε ακόμα πιο δυνατό: «Μετά από αυτό ναι, νιώθεις πιο δυνατός και δίνεις σημασία σε πράγματα που δεν έδινες πριν».

Για το αν υπήρχε το ενδεχόμενο να συνέχιζε στην Εστουντιάντες την καριέρα του: «Υπήρχε αυτή η πιθανότητα. Έκανα πέντε μήνες προπόνηση με την Εστουντιάντες αλλά εμφανίστηκε ο ΟΦΗ και ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα και να μαι!».

Για το αν έχει αγωνία για το πρώτο του παιχνίδι: «Έχω αγωνία για τον πρώτο αγώνα, να νιώσω παίκτης μέσα σε ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Ξέρω πως οι οπαδοί είναι εντυπωσιακοί και θέλω να νιώσω ξανά αυτή την ατμόσφαιρα».

Για τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ του ελληνικού πρωταθλήματος και των άλλων που έχει παίξει: «Είναι διαφορετικά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο μοιάζει με το Αργεντίνικο ποδόσφαιρο έχει οπαδούς έκδηλους. Στην Ισπανία οι οπαδοί πάνε στο γήπεδο και είναι ήσυχοι σαν να βλέπουν ένα έργο στο θέατρο».

Για τον ΟΦΗ: «Είναι μια νέα ομάδα, καινούργιος προπονητής, πολλοί παίκτες καινούργιοι και όλα αυτά θέλουν το καιρό τους. Πιστεύω θα κάνουμε μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα».

Για το αν ήξερε κάποιους από τους συμπαίκτες του στον ΟΦΗ: «Όχι, αλλά θυμάμαι που έχουμε παίξει αντίπαλοι με κάποιους».

Για τον έτερο Αργεντινό που θα τον βρει στον ΟΦΗ, τον Όγιος: «Είναι ένα παιδί με πολύ όρεξη. Αποφάσισε να έρθει στην ομάδα και πιστεύω θα βοηθήσει. Το ατύχημα που είχε πριν δύο χρόνια τον πήγε λίγο πίσω. Είναι ένα παιδί με καλό χαρακτήρα και θα βοηθήσει την ομάδα».

Για το αν έχει νιώσει «μπαμπάς» στον ΟΦΗ: «Νιώθω σαν παιδί 20 χρονών! Στην ομάδα υπάρχουν πολλά νέα παιδιά και θα προσπαθήσω να μεταφέρω την πείρα μου στους νέους παίκτες και να τους δρομολογήσω».

Για την επιλογή του να πάρει το νούμερο «7»: «Είναι το μόνο που ζήτησα στον πρόεδρο. Από τότε που ήμουν παιδί το φοράω και απλά το ακολουθώ».

Για το αν εχει κάποιο άγχος για αυτά που περιμένει ο κόσμος από τον ίδιο: «Έχω ένα άγχος αλλά πρέπει να αποδείξω τι αξίζω και αυτός είναι ο ρόλος που παίρνεις όταν έχεις χρόνια στο ποδόσφαιρο».

Για το αν έχει εικόνα από το ελληνικό ποδόσφαιρο όσο καιρό ήταν έξω από αυτό: «Έχει χαμηλώσει το επίπεδο και αυτό είναι υπέρ του ΟΦΗ για να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι παραπάνω».

Για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα: «Εμείς συνηθίσαμε να τα περνάμε αυτά και μακάρι και η Ελλάδα να την περάσει γρήγορα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα