«Μπαμ» Ατλέτικο με Βίγια!

«Μπαμ» Ατλέτικο με Βίγια!

«Μπαμ» Ατλέτικο με Βίγια!

bet365

Ο 31χρονος Βίγια είναι ο αντικαταστάτης του Φαλκάο, με την Μπαρτσελόνα να ανακοινώνει την πώληση στους Ροχιμπλάνκος!

Αν και τα ρεπορτάζ τις τελευταίες ήθελαν τον 31χρονο να είναι κοντά στην Τότεναμ, η Ατλέτικο έκανε μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές για το καλοκαίρι του 2013 με την απόκτηση του πρωταθλητή κόσμου και Ευρώπης, Νταβίδ Βίγια. Η είδηση έγινε γνωστή από το site της Μπαρτσελόνα, η οποία θα πάρει 5.1 εκατ ευρώ σε τρεις δόσεις, ενώ θα λάβει το 50% σε περίπτωση μεταπώλησης. Η μεταγραφή επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια και από το επίσημο twitter των Ροχιμπλάνος, οι οποίο πέτυχαν πραγματικά τρομερό deal, αφού θα δώσουν τώρα 2.1 εκατ. ευρώ, σε έναν χρόνο 2 και σε δύο χρόνια ακόμα 1!

Με μία πρώτη ματιά, το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας είναι εξαιρετικό για την Ατλέτικο, όμως το ίδιο συμβαίνει και για την Μπαρτσελόνα, αφού αν έμενε ο Βίγια θα αποτελούσε μεγάλο βάρος για τα ταμεία του κλαμπ. Αυτό γιατί βάσει του συμβολαίου που είχε υπογράψει όταν αποκτήθηκε από την Βαλένθια, ο μισθός του ανεβαίνει κάθε χρόνο και φέτος από τα 7 εκατ. ευρώ θα πήγαινε στα 11, οπότε οι Μπλαουγκράνα και θα πάρον κάποια χρήματα και θα χάσουν το βάρος ενός τεράστιου ποσού, για έναν παίκτη που δεν θα ήταν βασικός.

Ο Βίγια εντάχθηκε στο δυναμικό της Μπαρτσελόνα το 2010 μετά από μαγική παρουσία στο Mundial της Νοτίου Αφρικής το οποίο κατέκτησε η Εθνική Ισπανίας. Από τότε μέχρι σήμερα έπαιξε σε 119 αγώνες με τους Καταλανούς και πέτυχε 48 γκολ, 33 στην Primera Division, 8 στο Champions League, 6 στο Copa del Rey και 1 στο Supercopa.

Σημειώνεται ότι ο πρώτος αγώνας με τη νέα του ομάδα θα είναι κόντρα στην Μπαρτσελόνα (!), αφού θα παίξει με την κάτοχο του Copa del Rey, Ατλέτικο, στο Supercopa.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα