«Γιατί όχι... κι άλλο θαύμα;»

«Γιατί όχι... κι άλλο θαύμα;»

bet365

Το... θαύμα της ανόδου ήταν μόνο η αρχή για τον ΑΟ Χανιά όπως δηλώνει στο gazzetta.gr ο Βασίλης Σαντριάς, που εκμυστηρεύεται το όνειρό του για παρουσία των «μπλε» στην Σούπερ Λιγκ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Σούπερ Λιγκ (και Α' εθνικής) θα πάρουν μέρος τρεις ομάδες της Κρητής, ο νεαρός στράικερ των Κρητικών ωστόσο θέλει να... δει και τέταρτη! Μετά από 30 χρόνια οι Χανιώτες βρίσκονται ξανά στα «σαλόνια» της Football Leauge, όμως οι φιλοδοξίες τους δεν σταματούν μόνο εκεί.

Σαφώς πρώτος στόχος όπως επισημαίνει ο 20χρονος φορ δεν είναι άλλος από τη γρηγορότερη δυνατή παραμονή, αλλά εφόσον αυτή έρθει, δεν μπορούν παρά να ακολουθήσουν και οι βλέψεις για το... κάτι παραπάνω.

Ο ίδιος μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα (Α' ΕΠΣ Χανίων) και όμως τότε έγινε για πρώτη φορά γνωστός (τέτοιο περίπου καιρό)! Πως; Ο Σαντριάς ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε μία ληστεία ενός ηλικιωμένου στα Χανιά, παρ' όλα αυτά δεν είχε μείνει... απλός θεατής. Κυνήγησε τον έναν εκ των δραστών -αυτόν που είχε στην κατοχή του το κλεμμένο τσαντάκι- και τελικά τον ακινητοποίησε με... τάκλιν κι ενώ ο ίδιος έτρεχε ξυπόλυτος!

Η είδηση φυσικά είχε πάρει διαστάσεις, στη συνέχεια όμως φρόντισε να γίνει γνωστός και για τα ποδοσφαιρικά του κατορθώματα, παίρνοντας τον Φλεβάρη μεταγραφή για τον ΑΟΧ, τον οποίο και βοήθησε τα μέγιστα να φτάσει -κόντρα σε όλα τα προγνωστικά- στην ιστορική άνοδο.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στο gazzetta.gr:

Μία ονειρεμένη χρονιά ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό για τον ΑΟΧ. Θαύμα, συγκυρία, ή κάτι άλλο;

«Η αλήθεια είναι πως δεν ξεκινήσαμε με βλέψεις ανόδου. Στη συνέχεια όμως λίγο οι μεταγραφές που έγιναν τον Γενάρη, λίγο οι συγκυρίες, βοήθησαν για να συντελεστή ο... άθλος μας. Είχαμε σαφώς και την τύχη με το μέρος μας. Φάνηκε αυτό στα παιχνίδια με τον Ρούβα και τον Πανηλειακό. Από τη στιγμή πάντως που είχε βγει η ανακοίνωση της ΕΠΟ για την άνοδο έξι ομάδων, άλλαξαν αυτόματα και οι στόχοι του συλλόγου».

Πριν από ένα χρόνο, τέτοιο καιρό, όλοι στα Χανιά μιλούσαν για παραμονή. Πλέον η ομάδα βρίσκεται στην Football League. Τι έχει αλλάξει;

«Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα δεν άλλαξε κάτι παραπάνω από 3-4 προσθήκες που έγιναν στα μισά της σεζόν. Από εκεί και πέρα είναι φυσικό όσο η ομάδα έπαιρνε τα αποτελέσματα που ήθελε να ανεβαίνει και ψυχολογικά. Βλέπαμε κι εμείς στη συνέχεια ότι μπορούσαμε, πως ήταν στο χέρι μας, αν παρουσιαζόμασταν όπως έπρεπε στα κρίσιμα ματς».

Βλέπουμε ότι οι περισσότερες ομάδες στην κατηγορία αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Με δεδομένο αυτό, μπορεί ο ΑΟΧ να ελπίζει σε ένα ανάλογο θαύμα; Μία δεύτερη σερί άνοδο;

«Αρχικός στόχος της ομάδας στην παρούσα φάση δεν μπορεί να είναι άλλος από την κατάκτηση της καλύτερης δυνατής θέσης. Να μπορέσουμε το δυνατόν γρηγορότερο να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας, ώστε να φύγει και από πάνω μας το άγχος. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Εγώ στο τελευταίο παιχνίδι πέρυσι με τη Γλυφάδα έτρεμα, δεν μπορούσα να αγωνιστώ άλλο σε κάποιο σημείο κι έγινα αλλαγή από το άγχος που υπήρχε! Αν γίνει λοιπόν αυτό, θα κοιτάξουμε και τα υπόλοιπα. Όλα μπορούν να γίνουν, γιατί όχι και η άνοδος. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο...».

Ας πάμε και σε σένα. Από την Α' ΕΠΣ ΔΑΑΟΧ πέρυσι τέτοιο καιρό, στην Football League. Αυτό δεν ήταν βήμα, αλλά... άλμα στην καριέρα σου.

«Πίστευα ότι θα έρθει κάποια στιγμή. Έχω περάσει από πολλές τρικυμίες, όταν είσαι τοπικό, είναι φυσικά τεράστιο βήμα να σε θέλει μία ομάδα όπως ο ΑΟΧ. Φυσικά χρωστάω τα πάντα στους κ.κ. Βιριράκη (γεν. διευθυντής ΑΟΧ) και Σεροπιάν (προπονητής ΑΟΧ) που με εμπιστεύτηκαν».

Παρ' όλα αυτά θα μπορούσες ήδη να βρίσκεσαι σε ομάδα της Σούπερ Λιγκ...

«Ναι όντως, υπήρξε ενδιαφέρον, για επίσημη πρόταση μιλάμε, από τρεις ομάδες της κατηγορίας, όπως και δύο συλλόγους της Football League, αλλά αποφασίσαμε τελικά πως θα ήταν καλύτερα να μείνω για μία ακόμα χρονιά στην ομάδα. Είδαμε με τον μάνατζέρ μου, τον κ.Δανιά ότι στην παρούσα φάση αυτό θα ήταν το καλύτερο δυνατό, ώστε να αγωνιστώ σίγουρα στο υψηλότερο επίπεδο και να αποκτήσω εμπειρίες. Θέλω να πηγαίνω βήμα-βήμα, αν πήγαινα από τώρα σε ομάδα της Σούπερ Λιγκ, θα υπήρχε ο κίνδυνος να... χαθώ».

Γνωστός στο ευρύ κοινό πάντως έγινε για πρώτη φορά πέρυσι, όταν... έπιασε έναν ληστή...

«Ναι όντως, ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αντιλήφθηκα το περιστατικό, ε και δεν το σκέφτηκα πολύ. Ήμουν μάλιστα με παντόφλες, αλλά επειδή δεν μπορούσα να τρέξω γρήγορα, τις έβγαλα κι έμεινα ξυπόλητος. Κυνήγησα τον έναν από τους δύο, τον πρόλαβα, του έβαλα τρικλοποδιά και τον έριξα κάτω».

Τέλος, πως περιμένεις τη χρονιά που έρχεται;

«Σίγουρα να έχουμε πάνω απ' όλα την υγεία μας για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Πιστεύω ότι κάτι πολύ καλό θα φτιαχτεί και φέτος. Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω κι εγώ όλους αυτούς που με έχουν βοηθήσει ως τώρα. Όπως προανέφερα τους κ.κ. Βιριράκη και Σεροπιάν, αλλά και τον μάνατζέρ μου τον κ.Δανιά. Φυσικά και την οικογένειά μου, που μου έχει σταθεί δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια, τον κόσμο τον Χανίων που μας αγκάλιασε όλους, όπως επίσης και τον προπονητή μου στον ΔΑΟΟΧ, τον Μιχάλη Κυριακίδη».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα