Όταν το «Νησί» χορεύει σάμπα! (pics)

Θάνος Σαρρής
Όταν το «Νησί» χορεύει σάμπα! (pics)

bet365

Με αφορμή την μετακίνηση του Παουλίνιο στην Τότεναμ, το gazzetta.gr παρουσιάζει τους 5+1 Βραζιλιάνους που πήγαν στην Πρέμιερ Λιγκ και κέρδισαν τους Άγγλους!

Από την Πρέμιερ Λιγκ έχουν περάσει κατά καιρούς πολλοί Βραζιλιάνοι. Λίγοι όμως κατάφεραν πραγματικά να ανταποκριθούν, να εξελιχθούν και να καθιερωθούν στις ομάδες τους, κερδίζοντας και τον κόσμο. Παίκτες όπως ο Ρομπίνιο, ο Αλφόνσο Άλβεζ, ο Ζούλιο Μπαπτίστα και ο Ζεοβάνι δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες, ενώ άλλοι όπως ο Όσκαρ θέλουν ακόμα χρόνο για να κριθούν σωστότερα. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τους 5+1 παίκτες που τα κατάφεραν!

Ζιλμπέρτο Σίλβα

Το «αόρατο τείχος» ήταν μέλος της τρομερής ομάδας των «αήττητων» του Αρσέν Βενγκέρ, που το 2003-04 κατέκτησαν το πρωτάθλημα χωρίς να χάσουν πουθενά και παίζοντας εκπληκτική μπάλα. Πήγε στην Αγγλία το 2002, έχοντας στεφθεί πρωταθλητής κόσμου με τη Σελεσάο, παρέα με τον Ρονάλντο, τον Ριβάλντο και τον Ροναλντίνιο. Συνθέτοντας με τον Πατρίκ Βιεϊρά ένα απροσπέλαστο δίδυμο στη μεσαία γραμμή, ο Ζιλμπέρτο έμεινε «Κανονιέρης» για έξι χρόνια, πριν μετακομίσει στον Παναθηναϊκό όντας αρχηγός της Άρσεναλ. Στα χρόνια που έμεινε στο Λονδίνο κατέκτησε ένα Πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα, ενώ αρκετοί οπαδοί της ομάδας επιμένουν ότι το κενό του δεν αναπληρώθηκε ποτέ.

Ζουνίνιο

Λίγοι παίκτες έχουν καταφέρει να παίξουν τρεις φορές σε μία ομάδα και να πετύχουν και τις τρεις! Ο Ζουνίνιο Παουλίστα πήγε στη Μίντλεσμπρο το 19995 και μετά από δύο χρόνια έφυγε για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Το 1999 επέστρεψε στη Μπόρο δανεικός, ενώ το 2002 έκανε το δεύτερο come back, μετά από δύο διαδοχικούς δανεισμούς σε Βάσκο και Φλαμένγκο. Στην πρώτη του περίοδο, όπου πήγε έχοντας απορρίψει αρκετές ομάδες, οδήγησε την ομάδα στον τελικό του Κυπέλλου και του League Cup. Στη δεύτερη επιστροφή του, ήταν από τους βασικούς λόγους που οι Teesiders κατέκτησαν το Λιγκ Καπ του 2004. Το στιλ, η τεχνική του και ο χαρακτήρας του έκαναν τους οπαδούς της Μίντλεσμπρο να τον λατρέψουν και για πολλούς θεωρείται ο πιο επιτυχημένος Βραζιλιάνος στην Πρέμιερ Λιγκ!

Λούκας Λέιβα

Αφού πέρασε ένα διάστημα που κανείς δεν είχε καταλάβει ποια ακριβώς είναι η θέση του, με τους οπαδούς της Λίβερπουλ να μην έχουν και τόσο καλή άποψη για την περίπτωσή του, ο Λούκας καθιερώθηκε στη θέση του αμυντικού χαφ και ξεκίνησε να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Έδειχνε να εξελίσσεται σε έναν από τους καλύτερους στη θέση του στην Πρέμιερ Λιγκ, πριν υποστεί σοβαρό τραυματισμό. Παρόλα αυτά, έδειξε ότι έχει επιστρέψει δριμύτερος, με τη χρησιμότητα στην ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς να είναι πολύ μεγάλη. Είναι χαρακτηριστικό το όταν λείπει, το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο, αφού δουλεύει πολύ και για τους συμπαίκτες του. Τον Απρίλιο έχοντας κάνει περισσότερες από 200 εμφανίσεις με τους Ρενς, επιβραβεύτηκε με νέο συμβόλαιο.

Ραμίρεζ

Έχοντας ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά του στην Ευρώπη με τη φανέλα της Μπενφίκα, ο Ραμίρεζ πήγε στην Τσέλσι το 2010 με 22 εκατομμύρια, παίρνοντας το 7 του Σεφτσένκο. Από την αρχή αποτέλεσε βασικό «εργαλείο» για τους «Μπλε», κάνοντας στην πρώτη του σεζόν στην ομάδα 41 εμφανίσεις. Τη σεζόν 2011-12 ξεκίνησε να σκοράρει περισσότερο και τον Μάρτιο υπέγραψε νέο συμβόλαιο, με την Τσέλσι να τον δένει μέχρι το 2017. Στις μνήμες των οπαδών της ομάδας έχει μείνει αξέχαστη η παρουσία του στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα. Αφού έβγαλε την ασίστ για το γκολ του Ντρογκμπά στις καθυστερήσεις στο ματς του Στάμφορντ Μπριτζ, θύμισε... Ρόι Κιν στην ρεβάνς. Δέχθηκε κάρτα, γεγονός που αυτομάτως τον έθετε εκτός τελικού, ωστόσο πείσμωσε περισσότερο και με το καταπληκτικό του γκολ στο Καμπ Νόου οδήγησε την ομάδα του στον τελικό.


Ράφαελ

Σε αντίθεση με τον αδερφό του που παραχωρήθηκε στην ΚΠΡ, ο Ράφαελ κατάφερε να καθιερωθεί στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από μικρά τα δύο βραζιλιανάκια άφηναν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, αλλά μόνο... δεξιός από τους δύο κατάφερε να κερδίσει τον Σερ Άλεξ. Ο Σκωτσέζος τεχνικός τον έριξε στο γήπεδο όταν ο Γκάρι Νέβιλ ξεκίνησε να αντιμετωπίζει προβλήματα το 2008 και παρότι αρχικά ήταν αρκετά επιπόλαιος, βουτούσε και... ξεχνιόταν στην επίθεση, κατάφερε να βελτιωθεί. Τη χρονιά που μας πέρασε ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην πορεία προς τον 20ο τίτλο.


Νταβίντ Λουίζ

Κάποιες φορές δείχνει ότι είναι... περισσότερο Βραζιλιάνος από ότι αμυντικός! Ωστόσο, δεν παύει να είναι ένας ικανότατος παίκτης, που μπορεί να αγωνιστεί και ως αμυντικό χαφ. Οι «Μπλε» τον απέκτησαν από την Μπενφίκα, όπως και τον Ραμίρεζ και δεν άργησε να καθιερωθεί. Έχοντας πετύχει εντυπωσιακά γκολ, αλλά έχοντας και ορισμένες φορές το... μυαλό του πάνω από το κεφάλι του, ο Βραζιλιάνος έχει κερδίσει τους οπαδούς της Τσέλσι, καθώς κάποιες εμφανίσεις του είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικές. Εσχάτως το όνομά του ακούστηκε και για τη Μπαρτσελονα και την Μπάγερν Μονάχου. Βλέποντας ωστόσο την εξέλιξή του, οι άνθρωποι της Τσέλσι ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα τον πουλήσουν.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα